Toamna își intră în drepturi. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de instabilitatea atmosferică valabilă în aproape toată ţara începând de joi, ora 12:00, până vineri la ora 21:00.
Potrivit meteorologilor, din a doua parte a zilei de joi în sud-vest, centru, nord-est şi la munte, iar în noaptea de joi spre vineri şi pe parcursul zilei de vineri, îndeosebi în jumătatea de est a ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.
Conform prognozei ANM, în regiunile sud-estice, joi după-amiaza, disconfortul termic va fi ridicat, iar pe arii restrânse indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unităţi.
Bucureștenii nu scapă încă de caniculă. Potrivit prognozei speciale, vremea se va menţine caniculară când disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi.
Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade. Din orele serii, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua aspect de vijelie. Vor fi condiţii pentru cantităţi de apă însemnate (în medie 10-15 l/mp). Temperatura minimă va fi de 18-19 grade.
Vineri, pe de altă parte, situația se ameliorează. Potrivit ANM, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse posibil însemnate cantitativ, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi în prima parte a zilei.
Temperatura maximă, în scădere semnificativă faţă de ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 25 de grade.
Potrivit meteorologilor, în următoarele zile, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în regiunile estice și sud-estice, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.
Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile țării.
Valorile temperaturilor medii lunare înregistrează o scădere destul de mică comparativ cu ultima lună de vară, august, la aceasta contribuind perioada mai scurtă de strălucire a Soarelui şi nopţile mai lungi şi mai răcoroase.