Marile combinații ale „venerabilului maestru” Georges Clemenceau. Cum a reușit acest om mic cu mustața enormă să devină „Mai Marele” păcii Primului Război Mondial?
Marile combinații ale „venerabilului maestru” Georges Clemenceau. Cum a reușit acest om mic cu mustața enormă să devină „Mai Marele” păcii Primului Război Mondial?
Georges Clemenceau s-a născut la 28 septembrie 1841. A fost unul din cei mai influenți francmasoni francezi aflați sub obediența Marelui Orient al Franței. Era „frate” cu un alt francmason celebru, premierul britanic David Lloyd George. Georges Clemenceau a deținut postul de Premier al Franței în anii 1906-1909 și 1917-19. A devenit membru al Academiei Franceze în 1918.
Georges Clemenceau, „Tigrul”, văr cu „Leul”
Georges Clemenceau a fost numit ”tigru” de către Regina Maria a României, când acesta i-a spus că pentru România, Transilvania este „partea Leului”. De el a depins Unirea. Dar oare, de ce Clemenceau a preferat Transilvania să fie a României?
Zita de Habsburg, ultima împărăteasă a Vienei, soția lui Carol care a domnit între 1916 și 1918, spune că Georges Clemenceau a sabotat Imperiul sistematic. Se spune că ura francezilor față de Austria venea încă din vremea lui Iosif al II-lea care l-a sacrificat pe francmasonul Horea, liderul revoluției de la 1784. Iosif II a luat aurul Frăției și a vrut să destabilizeze frații lui francezi. Așa se face că aceștia au jurat ca să se răzbune. Dacă Horea ar fi fost un simplu țăran, Jean Pierre Brissot de ce l-ar mai fi comparat cu părinții fondatori ai SUA?
A fost groparul Austro-Ungariei
Georges Clemenceau s-a aflat în spatele asasinării lui Rudof, fiul lui Franz Joseph și în spatele asasinării lui Franz Ferdinand un reformator prin excelență care putea salva Imperiul.
Se spune că Zita, l-ar fi întrebat pe Franz Joseph când era încă arhiducesă: „Cum ai putut unchiule să accepți că unicul tău moștenitor s-a sinucis?”. Ea mai spune că mâna dreaptă a lui Rudolf a fost tăiată cu sabia pentru că, prins în dormitor cu Mary Vetsera, amanta lui, a încercat să se apere cu sabia.
Președintele american Woodrow Wilson a fost sfătuit de consilierii săi militari și în 1918 să păstreze Austro-Ungaria. Evident, Clemenceau l-a surclasat și l-a convins. În schimb, americanii au refuzat ratificarea tratatului de la Versailles cu Germania și nu au recunoscut Protocolul Basarabiei din 28 octombrie 1920.
Georges Clemenceau a murit la 24 noiembrie 1929, la doi ani după Ionel Brătianu, românul care l-a înfruntat cu succes.