Un celebru investitor, Mohammad Murad, a intrat în cursa electorală pentru Primăria Mangalia, convins că va avea parte de alegeri corecte. Investitorul a aflat, însă, ce înseamnă cu adevărat sistemul corupt pe care actualul primar l-a împământenit în orașul din sudul litoralului
Candidat la Primăria Mangalia, investitorul Mohammad Murad a aflat ce înseamnă, cu adevărat, mizeria din clasa politică, dar mai ales, cum s-a instaurat feudalismul în anumite localități, prin primarii care s-au proclamat domnitori pe viață, ajutați de un păienjeniș de subordonați, din toate domeniile de activitate.
După ce a fost acuzat de actualul primar, Cristi Radu, că a fost reținut de polilțiști, fapt infirmat, official, de Poliția Română, Mohammad Murad a declarat:
„Nu știam că se poate atâta răutate. Cum poți să fii atât de mincinos la acest nivel? Acest gest mă determină să lupt, mai departe, pentru acest oraș. Vreau să ieșiți la vot ca să schimbăm această istorie tristă. Să schimbăm acest oraș!”.
„Este incredibil ce s-a putut întâmpla. Am crezut că asemenea practici din partea poliției au rămas la începutul anilor 90”, au declarat reprezentanții candidatului din Mangalia implicați într-un scandal cu forțele de ordine.
Breaking News. Va fi furie pentru mii de români, la închiderea urnelor și anunțarea exit-poll-urilor
LIVE TEXT. Cine câștigă alegerile. Cifre mai importante decât exit-poll-urile
Potrivit acestora, în ziua alegerilor, încă de dimineață, mașinile candidatului lor au fost oprite în mai multe rânduri de poliția din Mangalia, pentru control. În afară de mâncare pentru oamenii din secțiile de votare, nu au găsit nimic. Când, la rândul lor, cei verificați de poliție au sunat la 112 pentru a semnala presupuse tentative de mită electoral din partea unui contracandidat, poliția le-ar fi transmis că nu au forțe suficiente pe teren. În consecință, s-a decis ca la o nouă incercare a poliției de a le percheziționa mașinile, forțele de ordine să fie refuzate, până la sosirea avocaților.
Scandalul dintre oamenii principalilor candidați la primăria Mangalia a luat amploare, după amiază, când autoturismele acelorași susținători au fost, din nou, oprite în trafic. Imaginile apărute pe rețelele sociale arată discuțiile aprinse dintre un polițist care, pentru refuzul de i se deschide maține, îi spune interlocutorului „inseamnă că îmi întăriți suspiciunile că aveți ceva”, și susținători. Cei implicați în scandal au fost conduși la poliție penru a da declarații.
„În jurul orei 16:30 a fost oprit pe raza municipiului Mangalia un autoturism, condus de un bărbat, în dreapta aflându-se proprietarul mașinii. Cei doi au refuzat să le fie controlat autoturismul. În zonă și-a făcut apariția un alt bărbat, candidat la Primăria municipiului Mangalia, acesta neavând vreo calitate sau legătură cu incidentul respectiv. În continuare se efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt, conducătorul auto fiind condus la sediul Poliției” au transmis, ulterior, surse din poliție.
Față de acest caz, jurnaliștii de la constanța.info detaliază:
„Noi, ca jurnaliști, avem de mult o vorbă: la Mangalia se votează de câte ori e nevoie, până iese Cristi Radu. S-a mai întâmplat. Noi, ca jurnaliști, știm câte anchete am scris despre ce se întâmplă în acea localitate, fără ca vreo instituție să se sesiseze”.
Despre incidntul în care a fost implicat Mohammad Murad se preecizează:
„Murad a aflat abia astăzi, când s-a trezit înconjurat de polițiști, și nu unul, vreo 10 polițiști care i-au oprit mașina „pentru folii neomologate” iar apoi brusc au vrut control interior complet al automobilului? De câte ori v-a oprit Poliția pentru niște folii și apoi v-a cerut să-i arătați tot ce dețineți în automobil? E aberant, e un abuz, e Mangalia anului 2020. Și i se întâmplă nu unui amărât de pe stradă ci unui om cu milioane de euro în conturi și relații până la nivelul primului ministru”.
Intersant este și comentariul realist făcut de jurnaliștii constănțeni:
„Ceea ce-ți spune un singur lucru. La Mangalia nu mai e doar corupție, e un cancer. La Mangalia nu mai e o administrație locală, e o dictatură. Din păcate, dictaturile se sting prin revoluții. Astăzi, există șansa unei revoluții prin vot, altfel Mangalia e pierdută complet. Vom vedea la sfârșitul zilei, dacă oamenii au înțeles ce au de făcut.
Până atunci, Murad află pe pielea lui, ce înseamnă să te războiești cu sistemul corupt de la Mangalia.
O spunem fățiș și direct. N-am putea fi acuzați că suntem prietenii lui Mohammad Murad, există un proces pe rol între investitor și redacția noastră, prin care ni se cer daune de 100.000 de euro.
Dar așa ceva, un asemenea sistem, n-am mai văzut din anii 90”.