Dacă-i întrebi repede, nu știu ce să răspundă: sunt liberali sau conservatori ? Își spun simplu, liberali-conservatori, structură ideologică ce face să roșească struțocămila.
Telegrafii partidului liberal înroșit pe la capete nu au nici banalul instinct de conservare.
Scrisoarea celor cinci senatori către președinte prin care cer demisia/demiterea șefei Instanței Supreme, Livia Stanciu și a procurorului șef al DNA, Laura Kovesi este cel puțin stupidă. Cei cinci aleși ai neamului vor demisii de magistrați în calitate de senatori dar și de liberali.
Tăriceanu Popescu Anton Călin, Barbu Daniel, Petru Ehegartner, Ioan Ghișe și Nicolae Nasta mai cer câte ceva lui Klaus Iohannis, la pachet, dacă tot s-au ostenit să scrie. Astfel, au solicitat președintelui să se alăture lor, unor liberali recunoscuți pe holurile Casei Poporului, ca arestul preventiv să nu se mai aplice în cazul infracțiunilor de corupție și urmărirea penală să înceapă exclusiv pe indicii temeinice, așa cum a propus colegă de partid și ea liberal-conservatoare, fără doar și poate, celebra specialistă în Drept din Caracal, Cristiana Anghel.
Grupul semnatarilor are, totuși, o problemă de identitate. Dacă-i întrebi repede, nu știu ce să răspundă: sunt liberali sau conservatori ? Atunci își spun simplu liberali-conservatori, structură ideologică ce face să roșească struțocămila. Telegrafii partidului liberal înroșit pe la capete nu au nici banalul instinct de conservare. Un sondaj de opinie recent, comandat chiar de strategul primului ministru, arată că DNA a urcat pe locul trei în topul încrederii românilor, după Armată și la dou[ procente după Biserică.
Parlamentul lui Tăriceanu și a celor patru bezmetici pe care i-a obligat să semneze aberanta scrisoare se află pe ultimul loc în încrederea populației. Altfel spus, reprezintă o cantitate neglijabilă, lucru de neînțeles pentru politicieni care sunt, în continuare, convinși că sunt egali și uneori peste executiv și peste puterea judecătorească. Dealtfel, acest lucru s-a văzut și la ultima întâlnire „informală” cerută insistent de același Tăriceanu Popescu Anton Călin cu reprezentanții Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Conform unor participanți la ședința ținută cu ușile închise, președintele Senatului ar fi insistat pe un subiect: nu stăruiți cu anchetele și arestările de politicieni, altfel dăm drumul pe circuitul legislativ la înăsprirea legilor privind răspunderea magistraților, inițiativă a aceleași învățătoare vesnic grevistă din Caracal.
Dacă nici ăsta nu-i șantaj, atunci nu mai am nimic de spus. Paradoxal, norocul lui Tăriceanu este că judecătorii mai și achită. Dumnezeu cu mila!