Lovitură pentru un deputat USR. A pierdut totul în instanță

Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj, și-a făcut un obicei de a denigra anumiți medici sau cadre didactice din România.

În „plasa” acestui deputat au căzut rând pe rând medici de elită cărora Ungureanu nu s-a sfiit să le adreseze cuvinte denigratoare, motiv pentru care oamenii l-au acționat în instanță. Unul dintre procesele aflate pe rolul instanțelor de judecată deschise împotriva lui Ungureanu este intentat de Petru Șușcă, managerul Spitalului Județean Cluj căruia deputatul USR i-a adus o serie de jigniri grave.

Un alt proces a fost intentat de către Irinel Popescu, proces câștigat zilele trecute de către chirurg.

În octombrie 2018, chirirgul Irinel Popescu l-a dat în judecată pe Emanuel Ungureanu, după ce deputatul USR a scris într-un mesaj publicat pe Facebook că Irinel Popescu a făcut avere pe seama oamenilor care așteptau un transplant. Ungureanu l-a acuzat pe chirurg că este complice cu medicul Mihai Lucan. În 6 mai, Tribunalul București i-a dat câștig de cauză lui Irinel Popescu, instanța considerând că deputatul USR i-a afectat profesorului Irinel Popescu onoarea și reputația.

 „Admite în parte cererea. Constată încălcat dreptul la onoare și reputație al reclamantului Irinel Popescu de către pârâtul Ungureanu Emanuel-Dumitru prin textul publicat pe pagina sa de socializare Facebook din data de 17 septembrie 2018. Această constatare reprezintă o reparație echitabilă suficientă pentru repararea prejudiciului moral suferit de reclamant”, arată soluția instanței. „Obligă pe pârât să elimine de pe pagina de socializare Emanuel Ungureanu Deputat USR a textului publicat în data de 17 septembrie 2018. Respinge cererea în rest, ca neîntemeiată. Obligă pe pârât la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în suma de 100 lei reprezentând taxa judiciară de timbru. Ia act că reclamantul și-a rezervat dreptul de a solicita onorariul de avocat pe cale separată. Obligă pe reclamant la plata către pârât a sumei de 2.661,565 lei reprezentând cheltuieli de judecată stabilite conform art. 453 alin. 2 CPC”, se arată în soluția pe scurt a instanței.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 30 zile de la comunicare.