Lista politicienilor din Republica Moldova, care au sărbătorit cu vodcă ziua națională a Rusiei

Marina Tauber / Sursa foto: Facebook

Așa cum era de așteptat, mai mulți politicieni din Republica Moldova, rusofili până în măduva oaselor, a sărbătorit, miercuri, ziua națională a țării care a pus lumea pe jar, după declanșarea războiului din Ucraina.

Festivismul a avut loc la Ambasada Rusiei de la Chișinău. Om de încredere al fugarului Ilan Șor. prezentă la eveniment, Marina Tauber a spus, pe nerăsuflate același discurs trasat de Kremlin. Rusia nu a declanșat conflictul din Ucraina, problema a fost provocat de Uniunea Europeană și SUA.

Printre politicienii din Basarabia, care s-au grăbit să ajungă la recepția organizată de Ambasada Rusiei, s-au numărat deputatul Alexandr Nesterovschi, cercetat penal pentru finanțarea ilegală a unui partid politic. Acesta a vorbit doar în rusă și a găsit și ale argumente pentru invazia Rusiei în Ucraina.

Politicienii din Republica Moldova, care sunt în cuget și simțiri cu Rusia

Pe rând, în sediul misiunii diplomatice au intrat Vasile Tarlev, bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, dar și deputații fostului Partid „Șor”, Reghina Apostolova, Denis Ulanov, Vadim Fotescu și Marina Tauber.

Aceasta din urmă a venit la recepție având atârnată în piept medalia „Ordinul Prieteniei”, care i-a fost acordată recent de Vladimir Putinz.

Nu cred că Rusia este un stat agresor. În Ucraina se întâmplă ce s-a întâmplat și în alte state. Totul a pornit la ordinul SUA. Este o sărbătoare importantă pentru mine (ziua națională a Rusiei n.r.), pentru că avem o relație de prietenie. Peste 50 la sută din populația R. Moldova susține această prietenie”, a spus Tauber.

Întrebată dacă, în calitate de deputat, va are de gând să solicite retragerea trupelor ilegale ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, Tauber a lăsat să se înțeleagă că Transnistria ar fi un stat separat: „Noi nu ne implicăm în afacerile altor state”.

„Dar de ce nu informați ce fac Ucraina, SUA, UE? Războiul a fost inițiat de SUA. E vina Ucrainei, SUA, UE. Federația Rusă nu este stat agresor. Rusia ne-a ajutat mult. Cu ce? Am avut prețuri mici la gaz, la serviciile comunale, ne-am dezvoltat economic”, a mai spus Tauber, conform jurnaliștilor de la ziarulnational.md.