Klaus Iohannis împiedicat să ajungă la Chișinău. Avionul prezidențial nu poate ateriza

Avionul președintelui Klaus Iohaninis nu poate ateriza la Chișinău, în republica Moldova din cauza unor probleme.

Klaus Iohannis se află într-o vizită la Chișinău, pentru a lua parte la manifestările dedicate aniversării a 30 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova. Din cauza ceţii, aeronava prezidențială nu poate ateriza pe aeroportul din Chişinău. Drept urmare. manifestările organizate vor fi amânate până când avionul cu care călătorește șeful statului român va putea ateriza.

Avionul în care se află președintele Klaus Iohannis nu poate ateriza în Chișinău, capitala Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială care a precizat că aeronava întâmpină probleme care o împiedică să ajungă la sol.

Președintele Klaus Iohannis a fost invitat la Chișinău, la invitația oficialităților de aici. Șeful statului român va lua parte la manifestările dedicate aniversării a 30 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova, după cum anunță Administraţia Prezidenţială.

Programul președintelui României

Președintele României, Klaus Iohannis are programate, pentru ziua de astăzi, mai multe întrevederi oficiale, cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu preşedintele Poloniei Andrzej Duda, precum și cu omlogul său ucrainean, Volodâmâr Zelenski.

Klaus Iohannis va susţine şi declaraţii de presă comune împreună cu cei trei şefi de țări. De asemenea, preşedintele României va fi prezent la o ceremonie de depunerii de coroane de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare. El va lua parte şi la manifestarea care urmează să se desfășoare în Piaţa Marii Adunări Naţionale, mai arată sursa citată.

Când a devenit Republica Moldova independentă

Republica Moldova şi-a proclamat independenţa la data de 27 august în anul 1991, în contextul destrămării URSS. Moldova este una dintre cele nouă foste republici sovietice care s-au desprins de Moscova după lovitura de stat eşuată din 21 august 1991. Atunci, conservatorii comunişti au încercat să îl înlăture de la putere pe preşedintele Mihail Gorbaciov.

De asemenea, în centrul Chişinăului a fost convocată Marea Adunare Naţională, în timp ce parlamentul, reunit în şedinţă extraordinară, a adoptat Declaraţia de Independenţă, drapelul tricolor, precum si imnul de stat „Deşteaptă-te române” (pe care îl adoptase și țara noastră), cu majoritate absolută de voturi.