PNL scade în ochii electoratului cu fiecare analiză. Cel mai recent sondaj realizat de CURS arată o scădere a PNL chiar sub scorul înregistrat de partidul condus de Dacian Cioloș, cel puțin în municipiul București. Foarte mulți dintre românii din Capitală sunt, de asemenea, nemulțumiți de activitatea primarului general Nicușor Dan.
Sondajul CURS a fost efectuat în perioada 13-17 noiembrie, pe un volum de 860 de respondenți, cu vârste de cel puțin 18 ani. Nivelul de încredere a sondajului este de 95%, prezentând o marjă de eroare de +/-3,3%.
PNL are doar 19% dintre voturile bucureștenilor
Potrivit sondajului citat, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, cei mai mulți dintre respondenți au transmis că ar vota cu social-democrații. Partidul condus de Marcel Ciolacu prezintă în sondaj o creștere până la 33%. Al doilea partid, după PSD, este USR, care înregistrează voturile a 21% dintre respondenți.
PNL, însă, a primit o nouă lovitură. Potrivit sondajului, formațiunea politică a liberalilor a scăzut chiar sub USR, cu un procent de doar 19%. După PNL se situează AUR, cu voturile a 10% dintre respondenți. În coada listei se află PMP, cu 5% dintre voturi.
70% dintre bucureșteni au o părere foarte proastă despre Nicușor Dan
Rezultatele dezastruoase obținute în București de către liberali ar putea să aibă de-a face și cu activitatea primarului general Nicușor Dan, despre care 70% dintre cetățenii din Capitală au o părere proastă sau foarte proastă. Doar 3% dintre românii din București sunt de părere că primarul general susținut de PNL a avut o activitate foarte bună.
În campania electorală, Nicușor Dan a acuzat fostele administrații și a promis că odată ce va ajunge la conducerea Primăriei București, toți românii din Capitală vor avea apă caldă. Întreaga publicitate și-a concentrat-o pe probleme sistemului de termoficare, însă minunile nu s-au materializat. Sectoarele 3, 5 și 6 au fost cele mai afectate din acest punct de vedere.
La începutul anului 2021, primarul Bucureștiului mai promitea și peste 200 de clădiri dintre cele 350 identificate ca fiind periculoase de către Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor, ce urmau să fie reabilitate. Nu s-a schimbat nimic pentru că aproximativ 9.000 de bucureșteni trăiesc, în continuare, un coșmar de fiecare dată când pământul se cutremură, pentru că locuiesc în clădiri care s-ar putea dărâma oricând.