Nu mai puţin de 60 de kilograme de heroină au fost descoperite în aprilie 2007 într-un Porsche 911 Turbo Coupe, parcat mai bine de patru ani în garajul guvernului României.
Grămada de heroină a fost gasită după ce maşina a ajuns din custodia Secretariatului general al Guvernului în cea a Ministerului de Internel, fiind repartizata Inspectoratului General al Poliţiei pentru acţiuni de filaj.
Maşina fusese confiscată în februarie 2002 de la doi cetăţeni turci asupra carora Poliţia de Frontieră a descoperit atunci alte 63 de kilograme de heroină. Autoturismul a aparţinut afaceristului turc Berirmen Ferdi şi fiului acestuia, care, pe 8 februarie 2002, au intrat in România pe la Vama Giurgiu.
După ce a ajuns la Ministerul de Internelor, autoturismul Porsche a fost trimis în service pentru a fi utilat corespunzător, iar unul dintre mecanici alte 60 de kilograme de heroină sub bancheta din spate.
Cazul a ridicat multe semne de întrebare, rămase fără răspuns până astăzi. În primul rând, este greu de înţeles cum a rămas maşina neverificată după ce a fost oprită în vamă. De asemenea, este foarte ciudat cum a decis Ministerul Finanţelor să repartizeze o maşină sport Secretariarului General al Guvernului. Semne de întrebare ridică şi modul în care s-a desfăşurat ancheta procurorilor, în 2002, dar şi faptul că, din cei doi ocupanţi ai autoturismului, doar unul a fost condamnat, primind o pedeapsă de doar 5 ani.
Fostul secretar general al Guvernului PSD din 2002, Eugen Bejinariu, a declarat că Poliţia a dat asigurări "că maşina e în regulă, ca putem să o luăm la Bucureşti".
Potrivit Mediafax, ancheta a fost începută în 2002 de procurorul Ciprian Nastasiu, cazul fiind preluat de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, respectiv de procurorul Flavius Craznic (ulterior devenit consilier al ministrului Justitiei Monica Macovei). Craznic a dispus atunci scoaterea de sub urmarire penala a lui Sureyya, trimitandu-l in judecata doar pe tatal acestuia, omul de afaceri Ferdi Berirmen, care a primit doar cinci ani de inchisoare, printr-o sentinta a Tribunalului Bucuresti care nu a mai fost contestata. Conform Mediafax, intre procurorul Flavius Craznic si cetateanul turc ar fi existat o intelegere pentru a furniza si alte date.
La intrarea în ţară prin vama Giurgiu, turcii au declarat ca tranziteaza Romania pentru a ajunge pe partiile de schi din Austria, intr-o scurta vacanta, si au fost lasati sa plece.
Au ajuns in Bucuresti unde au petrecut cateva ore la un hotel. Ulterior, insa, cand cei doi turci au incercat sa iasa din tara pe la vama Nadlac, au fost prinsi cu drogurile in masina.
In 9 februarie 2002, la controlul efectuat asupra masinii, vamesii si politistii de frontieră de la Nădlac au gasit pe bancheta din spate o geanta in care se aflau 63 de kilograme de heroina. Drogurile erau ambalate in 126 de pungi de plastic vidate, de cate o jumatate de kilogram fiecare, si erau marcate cu vopsea neagra reprezentand imaginea unui leu.
La acea vreme, cele 63 de kilograme de "praf al mortii" valorau aproximativ 10 milioane de euro, fiind considerata cea mai mare captura a anului 2002.
Masina a fost confiscata, iar turcii retinuti si apoi arestati. In timpul anchetei, turcii au sustinut ca nu au habar de proveninta drogurilor si ca nu cunosc identitatea persoanei care le-a pus in masina lor. Ulterior, cei doi au declarat ca marfa a fost preluata din Bucuresti cu rugamintea de a fi transportata in Germania si ca geanta ar fi trebuit sa contina substante energizante destinate unei echipe de schiori din Austria. Un an mai tarziu, masina turcilor, evaluata la aproximativ 200.000 de dolari, a intrat, printr-o hotarare judecatoreasca, in visteria Ministerului Finantelor, iar pe 28 februarie 2003 a fost atribuita Secretariatului General al Guvernului.