Deputatul Gurzău află azi dacă va primi cătușe

Parlamentarul PMP se prezintă, astăzi, la Instanţa supremă, unde magistraţii vor lua în discuţie propunerea de arestare preventivă a procurorilor anticorupţie

Procurorii DNA îl acuză pe deputatul PMP Adrian Gurzău de trafic de influenţă, mai precis că ar fi intervenit în favoarea „ungerii” fostei şefe a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu, în fruntea Consiliului de Administraţie al Carpatica Asig.

Contract păgubos

În schimbul presiunilor, o firmă controlată de Adrian Gurzău ar fi obţinut un contract bănos cu societatea de asigurări, şi păgubos pentru Carpatica: peste 270.000 de euro urmau să intre în contrurile SRL-ului lui Gurzău în schimbul unor servicii (n.r. - info line, call center) de care societatea nu avea nevoie.

Colegii deputaţi au votat, în data de 4 octombrie, împotriva reţinerii lui Gurzău, însă şi-au dat avizul pentru arestarea preventivă, scutindu- l în felul acesta de o noapte la „Beciul Domnesc” şi de o plimbare cu duba la instanţă. Rămâne de văzut, însă, ce vor decide astăzi magistraţii de la Instanţa supremă.

Sub control judiciar

Angela Toncescu, Ion Tatu (n.r. - administrator firmă) şi Dan Hosu - fost poliţist, soţul procuroarei Giorgiana Hosu de la Parchetul General - au fost reţinuţi în data de 26 septembrie, însă o zi mai târziu au fost puşi sub control judiciar de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Decizia a fost atacată de procurorii DNA la un complet ierarhic superior al aceleiaşi instanţe, care a luat în discuţie, ieri, contestaţia şi au rămas în pronunţare. În acelaşi dosar, comisarul de poliţie Marian Cataramă a fost pus sub control judiciar.

Deputatul se lăuda cu relaţiile din presă

În iunie 2016, Gurzău i-a comunicat Angelei Toncescu că a iniţiat o campanie de presă împotriva conducerii ASF, iar, în paralel, va uza de prerogativele calităţii de demnitar pentru a stopa introducerea în administrare specială a Carpatica Asig.