Revista Capital a organizat pe data de 18 octombrie 2023 Gala Companii de Elită. În cadrul acesteia au fost premiate cele mai importante companii din România, având în vedere rezultatele obținute în 2022. Printre cei premiați s-a aflat și compania Grampet.
Premiul a fost ridicat de Sorin Chinde, vicepreședinte Divizie Transport – Grampet. Sorin Chinde a declarat: ”Multumesc Capital pentru acest premiu. El reprezintă 24 de ani de muncă intensă. Acest grup a fost creat de la zero și a ajuns lider de piață nu numai în România, ci chiar în Europa de Centrală și Sud Est. Noi suntem prezenți în opt țări și suntem cei mai mari operatori feroviari cu capital privat. Proiectul nostru de suflet, azi, este Școala GFR, prin care dăm posibiliatea tinerilor de a se specializa într-o meserie feroviară. Inițiativa este 100% finanțată de Grampet”.
24 de ani de muncă
GRAMPET Group este prima companie multinațională cu capital românesc. Înființată în 1999, a devenit cel mai mare transportator feroviar privat de marfă din Europa de Sud-Est, având în portofoliul grupului companii prin care oferă soluții și servicii integrate: transport, servicii logistice, producție de locomotive, vagoane și alte elemente de material rulant, soluții de modernizare pentru materialul rulant și servicii de leasing.
Compania își propune să conecteze oameni, idei și companii prin soluțiile GRAMPET și să contribuie la creșterea industriei feroviare. Grupul are o perspectivă inovatoare, se adaptează rapid schimbărilor aduse de dezvoltarea tehnologică și de alți factori din piață, integrând soluții personalizate care răspund nevoilor specifice fiecărei companii partenere.
GRAMPET GROUP este format din 18 companii grupate pe domenii de activitate astfel: operatori de transport feroviar de marfă, logistică, construcţie, reparaţii și mentenanţă material rulant și servicii IT.
Un conflict și un business
În 2022, sste lansat sistemul digital Synopsis, cea mai interconectată aplicație a GFR (utilizând date ce provin din 9 sisteme și transmițând către 3), care generează rapoarte utile privind trenuri, trase, vagoane, personal, etc. Sistemul este integral dezvoltat de o echipă internă de ingineri a GFR. Tot în 2022, este lansată în exploatare linia de reparație a GFR de la stația Palas.
Atelierul de reparații GFR de la Ploiești Sud deține acreditari și autorizații pentru sudură, reparații supape de siguranță, reparații vagoane de gaze, deținând întreaga dotare și competența pentru a efectua reparații periodice la vagoane.
Războiul din Ucraina zgudie Europa, iar GFR devine partener principal al UZ (căile ferate ucrainene).
Topul 300 de Companii realizat de revista Capital va fi disponibil la toate punctele de difuzare ale presei, dar și online pe site-ul www.edituradecarte.ro începând cu data de 20 octombrie. În cadrul suplimentului pot fi găsite atât subiecte de actualitate, dar și informații despre cele mai importante companii din țară.