Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, a fost condamnat la 6 ani de închisoare de către Tribunalul București. Acesta a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției și și-a asumat faptele.
Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, a fost condamnat la 6 ani de închisoare de către Tribunalul București, după ce și-a recunoscut vinovăția. „Dispune emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei rezultante de 6 ani închisoare”, arată decizia emisă de Tribunalul București, potrivit portalului instanței.
Decizia Tribunalului București poate fi atacată în termen de zece zile, dar Mircea Drăghici deja a semnat un acord. Inițial, pe 1 iulie 2021, politicianul a fost condamnat la 5 ani de închisoare, fiind acuzat că ar fi folosit banii partidului pentru achiziţionarea unui imobil.
Fostul trezorier PSD semnase cu DNA încă din luna iunie un acord de recunoaștere a vinovăției. „În perioada 10 aprilie 2017 – 22 mai 2018, inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe, în calitatea menţionată mai sus, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând formaţiunii politice respective, ar fi utilizat suma totală de 550.522 lei din conturile partidului pentru achitarea, către o societate comercială, a unor cheltuieli ocazionate de deplasarea şi/sau cazarea în destinaţii turistice exotice a sa şi a altor persoane”, a transmis atunci DNA.
Și-a recunoscut vina
Procurorii anticorupție au mai menționat că, „din suma de mai sus, 231.040 lei ar fi reprezentat o parte din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă”.
„În prezenţa avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv:
- 6 ani închisoare cu executare şi interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât şi pe o perioadă de 3 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii (trezorier partid politic) şi de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public", a mai precizat DNA, potrivit Adevărul.