Premierul României Florin Cîțu a avut o discuție telefonică cu omologul său israelian Benjamin Netanyahu chiar de Ziua Internațională a Victimelor Holocaustului.
Florin Cîțu, premierul României, a dezvăluit că a avut prima discuție cu omologul său din Israel, Benjamin Netanyahu.
Premierul nostru a menționat că data aleasă pentru această discuție nu a fost deloc întâmplătoare.
Miercuri, 27 ianuarie 2021, reprezintă Ziua Internațională a Victimelor Holocaustului. Din acest motiv, cei doi au „reactualizat” valorile comune pe care cele două țări le împart.
Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare de Florin Cîțu, care a dezvăluit ce anume a discutat cu Benjamin Netanyahu.
Pe lângă omagiul adus victimelor Holocaustului, premierul Florin Cîțu a precizat că i-a transmis omologului israelian, că România cinstește memoria celor asupriți și respinge puternic orice formă de discriminare.
Ce a vorbit Florin Cîțu cu Benjamin Netanyahu?
„Astăzi am avut prima convorbire telefonică cu omologul meu israelian, Benjamin Netanyahu.
Dincolo de evocarea relațiilor bilaterale excelente dintre România și Israel, am discutat despre stadiul campaniilor de vaccinare din țările noastre.
Convorbirea cu Prim-ministrul Netanyahu a avut loc, deloc întâmplator, de Ziua Internațională a Victimelor Holocaustului.
Pe lângă omagiul adus victimelor Holocaustului, i-am transmis omologului meu că România cinstește memoria celor asupriți.
De asemenea a fost menționat și că respingem puternic orice formă de discriminare”, a spus Florin Cîţu.
România și Israel împart multe valori comune
Premierul Florin Cîțu le-a mai spus românilor despre un al subiect discutat în cadrul apelului telefonic care a avut loc miercuri.
Valorile comune dintre România și Israel au fost de asemenea reamintite în cadrul conversației.
„Sunt convins că relația dintre țările noastre va evolua în continuare într-un ritm bun”, a concluzionat premierul Florin Cîţu pe Facebook.
Reamintim că Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este ziua de 27 ianuarie din fiecare an și este prima comemorare universală a victimelor Holocaustului.
Această comemorare a fost decisă prin Rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005