EVZ vă prezintă cum s-au înmulțit revoluționarii pe hârtie și câți bani s-au alocat din ianuarie 2008 și până în prezent pentru drepturile acestora.
În timp ce în ianuarie 2008, erau 5.143 de revoluționari beneficiari ai legii 341/2004, în prezent sunt 16.888 de persoane care se încadrează pe Legea Recunoștinței. Potrivit datelor de la Casa Națională de Pensii, indemnizația medie este de aproximativ 510 euro, iar ea nu a fluctuat foarte mult de la 1 ianuarie 2008 și până în prezent. Astfel că, de la 1.912 lei aceasta a ajuns la 2.419 lei, iar potrivit estimărilor, până în decembrie 2011 venitul lunar mediu al unui revoluționar ar urma să fie de 2.216 de lei. La acești bani se adaugă și alte beneficii, precum scutire de taxe și impozite, casă de la stat în chirie sau achiziționată pe sume modice, terenuri intra și extravilane sau credite bancare cu dobândă subvenționată de stat. VEZI AICI cum s-a ajuns la un număr de 16.888 de revoluționari și câți bani s-au alocat până acum pentru aceștia. Apogeul, în perioada lui Bebe Ivanovici În prezent, peste 14.000 de revoluţionari beneficiază de indemnizaţii băneşti, terenuri şi spaţii comerciale, în baza Legii Recunoştinţei. Doar 4.400 ar mai putea avea aceste privilegii. Iniţial, au fost doar vreo 3.000 de revoluţionari, apoi 7.000, iar prin 1997 s-a ajuns la 19.000. Apogeul a fost atins în perioada când Bebe Ivanovici a fost "şeful revoluţionarilor", atunci erau valabile 32.000 de certificate. Acum, la 20 de ani de la Revoluţie, adevăraţii eroi s-au multiplicat, ajungându-se la aproximativ 20.000 de revoluţionari, dintre care 14.000 primesc indemnizaţii lunare în valoare de 1.800 de lei. EVZ are tot respectul pentru cei cărora le datorăm libertatea din prezent, dar este absolut necesară o epurare a impostorilor. Referitor la indemnizaţii şi celelalte privilegii, România este singura ţară din lume unde revoluţionarii au astfel de beneficii. Urmașii trebuie să aibă prioritate
Recent, primul-ministru Emil Boc afirma că "reparaţie morală şi materială trebuie să aibă în continuare, mă refer la reparaţia materială, cei care într-adevăr au avut victime, deci la cei decedaţi şi la urmaşii acestora, la cei răniţi, trebuie să aibă prioritate din partea statului român".
În privința celorlalte categorii, Boc a explicat că se va "discuta cu cărţile pe masă cu toţi cei implicaţi". CITIȚI ȘI:
- Ajunge! Stop falşilor revoluţionari şi privilegiilor aberante
- EVZ vă prezintă lista cu numele revoluţionarilor care au colaborat cu Securitatea
- DEZBATERE EVZ: Peste 20.000 de persoane au statut de revoluţionar. Cine ar trebui să mai beneficieze de privilegii de la stat?