Eugen Tomac, acuzații grave la adresa PSD și PNL. Pregătesc o mare fraudă electorală

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Eugen Tomac, liderul PMP, acuză cele două partide din coaliția de guvernare, PSD și PNL, că pregătesc o mare fraudă electorală prin adoptarea ordonanței de urgență cu privire la comasarea alegerilor.

Eugen Tomac, liderul PMP acuză PSD și PNL că pun la cale o mare fraudă electorală pentru alegerile din 9 iunie. Europarlamentarul arată spre ordonanța de urgență care permite comasarea alegerilor. Potrivit spuselor sale, din cauza acestui act normativ observatorii PMP vor fi scoși din secțiile de votare la alegerile europarlamentare.

Eugen Tomac acuză coaliția de fraudă

Europarlamentarul PMP susține că prin OUG de comasare a alegerilor, Guvernul PSD-PNL a scos observatorii partidului său din secțiile de votare. Aceasta. spune Eugen Tomac, chiar dacă PMP este un partid cu reprezentare în Parlamentul European. Tomac acuză că se pregătește cea mai mare fraudă electorală din ultimii 30 de ani.

„ALERTĂ!!!!! Se pregătește o mare fraudă electorală! Guvernul vrea să scoată din secțiile de vot la alegerile europarlamentare din 9 iunie chiar un partid cu reprezentare în Parlamentul European. Se pregătește cea mai mare fraudă electorală din ultimii 30 de ani!!!”, a avertizat politicianul PMP.
El a comparat demersurile Guvernului de la București cu actele dictatorilor Vladimir Putin, în Rusia, și Aleksandr Lukașenko, în Belarus. Doar aceștia încearcă să-și anihileze opoziția politică folosindu-se de puterea pe care o dețin.
„A scoate din secțiile de vot un partid european este un atac fără precedent la adresa democrației. Asemenea lovituri la adresa opoziției sunt întâlnite doar în regimurile Lukașenco și Putin”, a mai spus Eugen Tomac.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu/EVZ

PMP va sesiza instituțiile internaționale

Liderul PMP, Eugen Tomac, a anunțat că partidul său va sesiza instituțiile internaționale cu privire la abuzurile comise de puterea de la București. Politicianul a subliniat că membrii partidului său au fost supuși presiunilor și șantajului permanent. Aceștia sunt supuși unor atacuri permanenbte și șicane pentru a ceda și pentru a intra în PNL și PSD.

„Vom sesiza toate instituțiile internaționale cu privire la acest abuz fără precedent! După doi ani de hărțuire și atac fără precedent la adresa PMP, cu primari șantajați și racolați, cu subvenția tăiată, cu peste 92 de procese inițiate de membri ai PNL împotriva PMP, acum vine și această lovitură cu scopul de a scoate din viața politică un partid de dreapta nealiniat la remorca PSD”, a mai spus Eugen Tomac.

Eugen Tomac susținut de Cătălin Drulă

Cătălin Drulă, liderul USR a acuzat Guvernul că a modificat textul ordonanţei de urgenţă privind comasarea alegerilor. Potrivit spuselor sale, PMP este „scos din secţiile de vot”. La fel ca și colegul său de alianță. Eugen Tomac, și liderul USR acuză o posibilă „hoție”. Cătălin Drulă arată că pentru prima oară, se întâmplă ca reprezentanții minorităților naționale să fie reprezentate în secțiile de votare.

În opinia liderului opoziției, este un artificiu prin care PSD și PNL vor să se asigure că nu vor fi suficienți supraveghetori în secțiile de vot care să sesizeze evetuale fraude electorale.

„Alertă de hoţie! În ultimul moment, textul OUG Ciolacu-Ciucă este modificat pentru a scoate PMP din secţiile de vot. Îi deranja că erau prea mulţi ochi ca să asigure integritatea votului. Îi deranja că erau prea mulţi ochi ca să asigure integritatea votului. Printr-o şmecherie de 2 bani, este schimbat algoritmul de desemnare a delegaţiilor în secţiile de vot şi PMP, partid cu europarlamentari, este scos în favoarea grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor (altele decât cea maghiară) care primeşte în premieră un reprezentant.

Cu această modificare, în secţiile de vot rămâne să apere voturile voastre doar reprezentantul USR (probabil pentru că nu au găsit un algoritm plauzibil să ne scoată şi pe noi)", a scris Drulă, vineri seară, pe Facebook.

Cum răspunde Toni Greblă

Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente explică cum a ajuns la concluzia că și reprezentanții minorităților trebuie să aibă reprezentanți în birourile electorale.

„Nu e nicio modificare de ultimă instanţă, este vorba de faptul că reprezentantul Grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor a fost trecut în etapa în care au fost trecute partidele politice parlamentare, deci a fost luat din etapa a treia şi a fost trecut în etapa întâi, pentru că acolo îi e rostul, pentru că partidele politice parlamentare erau trecute în prima etapă; în a doua etapă sunt partidele europarlamentare.

Nu s-a pierdut, nu s-a câştigat niciun loc decât din etapa a treia a fost trecut în etapa întâi, la un loc cu toate celelalte partide parlamentare. Repet, este grupul parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, minorităţi naţionale altele decât cea maghiară. Şi din această cauză, ele, toate cele 27-28 de minorităţi cât compun grupul, trebuie să aibă şi ele reprezentanţi, şi au avut întotdeauna reprezentanţi în toate scrutinurile care au fost organizate în ţară, de 32 de ani încoace”, a spus preşedintele AEP, în cadrul unei conferinţe de presă, la Guvern.