Acum, când diktatorul Băsescu a rămas fără guvern şi majoritate, iar Dan Voiculescu îi promite că nu mai prinde Revelionul, sunt unul din numeroşii ziarişti care aşteaptă să vadă ce va face Crin Antonescu după ce "a înţărcat bălaia".
Poate vă mai amintiţi ce a spus preşedintele PNL, în momentul în care acest ziar a scris despre aventurile sale imobiliare: "Spuneţi şi celor de la "Evenimentul zilei" că, după ce se termină, după ce înţarcă bălaia, cum se zice în popor, s-ar putea să mai vrea să mai fie ziarişti".
Nu este singura ameninţare lansată de Antonescu la adresa unor instituţii de presă sau a unor jurnalişti. "Eu nu mă sfiesc să spun că da, în momentul în care puterea politica din România se va schimba, televiziunea publică nu va mai fi o televiziune clientelară în slujba puterii", declara el, în octombrie 2011. Nu mă refer aici la mitocăniile pe care ziariştii au ajuns să le audă în mod obişnuit de la politicieni. Putem alcătui o lungă istorie de grosolănii debitate de preşedintele PNL, unele din ele absolut gratuite. Pe Rodica Culcer a catalogat-o drept "pensionară nesimţită", iar pe jurnalista Ramona Avramescu, de la Tvr, a numit-o "servitoarea" lui Traian Băsescu. Este problema lui Antonescu dacă crede că poate culege voturi jucând roluri de grobian. Ceea ce trebuie luat în serios sunt ameninţările pe care acum, fiind la guvernare şi controlând majoritatea parlamentară, le poate pune în aplicare. Cu atât mai mult cu cât putem vedea ce s-a întâmplat în PNL cu toţi, absolut toţi, cei care i s-au opus liderului absolut al partidului! Acolo unde a avut putere, Antonescu s-a folosit din plin de ea, nu a tolerat nici un fel de dizdenţă şi a blocat orice opinie critică.
Ce fel de presă îi place lui Crin Antonescu se vede din simpatia pentru Sorin Roşca Stănescu. "Un jurnalist important. (…) Noi suntem bucuroşi (n.red: că se înscrie în PNL)", spunea Antonescu despre acest fost turnător al Securităţii. Chiar şi amorţitul Club Român de Presă a reacţionat la o aparentă tentativă de şantaj şi a cerut ca Stănescu să nu mai fie prezentat drept "jurnalist". Moderatorii favoriţi ai liderului liberal par a fi Mihai Gâdea şi Dan Capatos, unde cel care vrea să ajungă preşedintele României poate comenta vesel aspectul posteriorului neromanţat al fostului premier Boc.
Vin vremuri grele pentru o parte a presei din România. Se vede că multor lideri ai Opoziţiei nu le va ajunge spaţiul publicitar oferit de Dan Voiculescu (recompensat cu un frumos post de ministru al Agriculturii) şi vor mai mult. Vor totul. S-au acumulat multe frustrări în toţi aceşti ani de Opoziţie şi există un puternic sentiment că orice critică la adresa USL trebuie eradicată. Interesant este că atacul dur împotriva libertăţii de expresie vine din partea celor care-şi spun "liberali", mai puţin din zona foştilor comunişti tutelaţi de Ion Iliescu.
Cine crede că România este o democraţie consacrată, în care Puterea nu poate pune piciorul pe gâtul presei, se înşeală. Crin Antonescu mai poate fi oprit în efortul său de a transforma întreaga presă în clonele gâdea.