Marian Vanghelie trece printr-o perioadă tumultuoasă a vieții sale. S-a despărțit de Oana Mizil și acum încearcă să scape si de controlul judiciar impus de procurori.
Marian Vanghelie este citat în fața instanței pe 15 noiembrie, într-un proces deschis chiar de el, în care fostul edil a solicitat ridicarea controlului judiciar.
Planul pe care îl are Marian Vanghelie pentru a scăpa de procurori
Luna trecută, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au anunțat că au început urmărirea penală față de 56 de suspecți, persoane fizice și juridice, pentru săvârșirea unor infracțiuni în legătură cu achiziții nelegale, supraevaluate, făcute de instituții publice/societăți comerciale din subordinea consiliilor locale ale Sectoarelor 1 și 5, unele coordonate de primar, respectiv Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și Unităților Sanitare Publice Sector 1, Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 și SC ECONOMAT Sector 5.
Achizițiile supraevaluate ar fi vizat tablete pentru elevi, nu mai puțin de 75.500 bucăți, dar și produse necesare în perioada pandemiei de COVID-19, respectiv nebulizatoare de biodecontaminare aproximativ 1200 bucăți și termoscannere -200 bucăți. La acel moment, Vanghelie era consilier în cadrul Consiliului Local Sector 5 București și este acuzat de mai multe fapte de corupție.
Ce se arată în ordonanța anchetatorilor
În ordonanța procurorilor se arată că începând cu luna august 2019, suspectul Vanghelie Marian Daniel, împreună cu alte 6 persoane fizice și 5 persoane juridice ar fi constituit un grup infracțional organizat care a acționat pe parcursul anului 2020, pe trei paliere și ierarhizat, cu scopul de a influența derularea achizițiilor efectuate de instituțiile publice aflate în subordinea consiliilor locale Sector 1 si 5.
Pe parcursul anului 2020, activitatea acestui grup ar fi fost sprijinită și de alte persoane, printre care funcționarii publici menționați mai sus și un expert în achiziții publice. Ca urmare a infracțiunilor săvârșite s-ar fi obținut foloase necuvenite pentru membrii grupului în valoare totală de 67.811.280 lei.