Politicienii continuă să se acuze reiproc, chiar dacă România a câștigat în dosarul Roșia Montană în care Gabriel Resources cerea despăgubiri de aproximativ 6,7 miliarde de dolari.
Dosarul „Roșia Montană” a generat un nou scandal politic în România. Opoziția și puterea se acuză reciproc de interese obscure în exploatarea aurului din zonă. Premierul Marcel Ciolacu este acuzat că ar fi manipulat evoluția acțiunilor Gabriel Resources pe piața de capital din Ontario, declarând înaintea deciziei de arbitraj internațional că statul român ar putea pierde procesul privind exploatarea auriferă de la Roșia Montană. Conform unor surse politice, România se aștepta, însă, la o victorie din partea instanței de arbitraj, însă, în mod oficial nu au vorbit despre o eventuală decizie favorabilă.
Culisele dosarului „Roșia Montană”: Jurnalistul Dan Alexa: Fostul adjunct al SRI, Florian Goldea, a luat un milion de euro de la Gabriel Resources
Jurnalistul Liviu Alexa susține, pe site-ul său, strictsecret.com, că acuzele politicienilor privind deciziile eronate care au generat dosarul „Roșia Montană”, respectiv referendumul pe care îl vrea premierul Ciolacu, cu privire la exploatarea aurului din această zonă, sunt doar „pastile electorale”.
În realitate, susține, jurnalistul Liviu Alexa, nu ar exista nicio miză pentru protejarea intereselor României în cazul Roșia Montană, întrucât „trădarea a venit de la nivel înalt”, chiar din partea fostului adjunct al SRI, generalul(r) Florian Coldea. Conform sursei citate, Florian Coldea a avut contract de consultantă de un milion de Euro cu BSG Group firma controlata de miliardarul Benny Steinmetz si actionar semnificativ la Rosia Montană.
Mai exact, fostul ajunct al SRI ar fi oferit oferit „asistență informațională” în favoarea BSG și împotriva intereselor României, precizează Liviu Alexa, care postează și unele ”trasee” ale banilor în acest sens.
Legătura DNA-SRI
DNA a deschis în anul 2015 o anchetă in-rem(n.r. cu privire la faptă) în cazul Roșia Montană, despre care nu s-au comunicat în mod public date.
În acea perioadă (2015), Direcția Națională Anticorupție și Serviciul Român de Informații aveau protocoale de colaborare pentru realizarea interceptărilor, declarate nelegale de instanță, ulterior.
„Coldea a avut întâlniri , discuții telefonice si pe mail cu Dag Cramer CEO al BSG - Benny Steinmitz Group”, susține jurnalistul Liviu Alexa, pe site-ul menționat mai sus.