Procurorii DNA ar putea să aterizeze cu sediul central la o aruncătură de băț de sediile celor mai mari partide.
Direcţia Naţională Anticorupţie ia în calcul să-şi mute sediul din Str. Ştirbei Vodă în Hotelul Triumf, situat pe Şos.Kiseleff nr.12. Hotelul va fi transformat în sediu de instituții publice, printre potențialii chiriași numărându- se DNA și Ministerul Justiției, potrivit profit.ro.
Hotelul se află aproape gard în gard cu sediile centrale ale PSD și UNPR. La câteva minute de mers pe jos se află şi sediile centrale ale ALDE şi PNL. „Reprezentanți ai DNA și ai Ministerului Justiției au început deja să analizeze la fața locului modul în care sunt dispuse spațiile, ce fel de lucrări de renovare și reamenjare ar trebui realizate și calculează totodată bugetul necesar în acest scop”, potrivit sursei citate.
Hotelul Triumf a fost unul dintre primele sedii ale spionajului extern românesc, adăpostind Departamentul de Informații Externe din cadrul Securității.
Deconspirat de numeroase trădări, în iulie 1958, DIE a abandonat hotelul, dar acesta a fost folosit în continuare de spionajul extern pentru cazarea unor persoane de interes pe care spionii le înregistrau şi le filmau prin metode specifice.
Hotelul are o suprafață de aproape 6.000 de metri pătrați, este amplasat pe un teren de 15.000 de metri pătrați și dispune de 98 de camere și apartamente pe 4 etaje, un restaurant cu o capacitate de 120 de locuri și o grădină de vară cu 60 de locuri
Blaga, chemat martor la DNA
Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, a fost chemat la DNA în data de 14 aprilie pentru a da explicaţii într-un dosar în care se fac cercetări privind fapte de abuz în serviciu. Potrivit unor surse judiciare, Blaga ar fi fost citat ca martor într-un dosar privind fapte de corupţie la ANRP. Pe 16 martie, fostul premier Emil Boc a fost citat la DNA lăsând să se înţeleagă că procurorii DNA l-au întrebat cum s-au făcut numirile la ANRP, iar cu o săptămână mai devreme, Cătălin Predoiu fusese citat în acelaşi dosar.
FOTO; Vasile Blaga
Dosar penal pentru Tăriceanu
Şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este urmărit penal de procurorii DNA, începând din data de 24 mai. Acesta este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, după ce a fost audiat în dosarul „Ferma Băneasa”. Tăriceanu, zic procurorii, a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință de achiziționarea drepturilor succesorale ale prințului Paul de către Tal Silberstein, Remus Truică și alții, și că nu a discutat cu cel din urmă despre taxele notariale.
FOTO: Călin Popescu Tăriceanu
Dragnea, condamnat definitiv
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa Supremă la 2 ani de închisoare cu suspendare, în data de 22 aprilie, în dosarul „Referendumului”. În mai 2015, şeful PSD fusese condamnat de magistraţii fondului la o pedeapsă mai blândă, de doar 1 ani, tot cu suspendare. În motivarea instanței de fond, judecătorii i-au explicat lui Dragnea că nu este ilegal să îndemne oamenii să meargă la vot, ci este ilegal să le transmită mesaje privind modul cum ar trebui să voteze.
FOTO:Liviu Dragnea
Gabriel Oprea, deferit justiţiei
Procurorii DNA au finalizat cercetările în dosarul în care fostul şef al UNPR, Gabriel Oprea, este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu achiziţionarea unei maşini din bugetul DIPI, pe vremea când era ministru de Interne. Cu ajutorul şefului DIPI, Gheorghe Nicolae, şi a directorului juridic, Gabriel Pavel, Oprea a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale DIPI și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8.
FOTO:Gabriel Oprea