Diverse aspecte ale zilei de 23 August 1944. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

În weekend nu te împărţi în prea multe direcţii, nu fugi după doi, sau mai mulţi iepuraşi odată! Fă-ţi o ordine de priorităţi şi respect-o! Pe plan sentimental stai în defensivă, ai răbdare!

22,23 august

 

Diverse aspecte ale zilei de 23 August 1944. HOROSCOPUL LUI DOM' PROFESOR

 

Pe 22 august s-au născut Claude Debussy, John Lee Hooker, Ray Bradbury, Klaus Brambach, Panait Istrati, Alexandru Piru, Gheorghe D. Anghel. Pe 23 august s-au născut Gene Kelly, Harry F. Guggenheim, Rita Pavone, Andrei Pleşu, Ion Biţan, Mircea Iorgulescu, Paul Everac.

Sâmbătă, 22 august sunt Sfinţii: Agatonic, Zotic, Zinon, Teoprepie şi Severian. Duminică, 23 august: Sf. Lup şi Irineu.

"Evenimentul Zilei" din 22 august 1485 a fost bătălia finală a Războiului celor Două Roze. A avut loc pe câmpia Bosworth Field, în Leicestershire. Trupele lui Henric al VII-lea au zdrobit într-o luptă extrem de sângeroasă armata lui Richard al III-lea Plantagent, care a fost ucis pe câmpul de onoare.

"Dau un regat pentru un cal!" -  în varianta lui Shakespeare. L-a dat şi odată cu regatul şi-a dat şi viaţa! Oare ce voia să facă regele Richard cu calul? Să fugă, să se regrupeze şi să adune armata dezorientată, sau să continue lupta disperată?

Nimic în "Kalendar" pe 22 august, dar, totuşi, ceva se întâmpla acum multe mii de ani.

Tradiţia iniţiatică spune că în această zi, 22 august, ultima zi a zodiei Leului, vara are maximum de magie, de putere. Copiii născuţi în această zi sunt predestinaţi unor cariere de conducători, pot deveni persoane importante.

În această zi, 22 august, ultima din Zodia Leului, acum mai bine de şase mii cinci sute de ani în Ţara Sumer şi mai târziu în Ţara Ta-Kemt, (Egipt), ei bine, în Sumer, legendarul leagăn al omenirii, aveau loc ceremonii fabuloase care se prelungeau până noaptea târziu. Pentru că totul se sfârşea când sacerdoţii coborau din vârful marelui zigurat, probabil cel de la Ur, după observaţii atente ale cerului, aducând poruncile zeilor pentru anul care urma.

 

Se pare că există o justificare ştiinţifică, pentru că mult regretatul Harald Alexandrescu îmi spunea că în aceste zile din august atmosfera este clară, foarte clară, permiţând observaţii perfecte ale cerului.

Tradiţional, pe 23 august, Martirul Lupu. ”Se ţine cu stricteţe pentru a nu supăra pe strămoşul lup.” Pamfile, 1997, p. 224. „Numele martirului Lup a fost asociat firesc animalului de pradă”. Antoaneta Olteanu, Calendarele poporului român, pagina 377. Julius Lips, (Obârşia Lucrurilor) marele savant german, spune că omul primitiv, primitiv tehnologic, dar la fel de capabil emoţional ca şi oamul de astăzi, admira Natura, puterea furtunii şi a trăsnetului, energia fiarelor, ordinea cosmosului şi misterul stelelor.

Dar ceva l-a atras şi la mirat pe omul din paleolitic: lupul. Organizarea lupilor, haita care respectă întotdeauna o ordine strictă şi avantajoasă, urmare unor „alegeri”, sistemul eficient de vânătoare colectivă. Un model social pe care omul l-a imitat imediat, mai ales în organizarea vânătorii, apoi şi în trib. Iar astăzi, în partidele politice...

De aici până la „totemul lup”, „strămoşul lup” şi „fratele lup” nu a mai fost decât un pas. Lupa Capitolina, simbolul Romei, lupoaica care a salvat pe Remus şi Romulus.  Steagurile dacice, care erau o carte de vizită: „atenţie, NOI suntem lupii, voi, romanii, sunteți o copie...”.

Nu ştiu dacă Regele Mihai cunoştea încărcătură mistică a zilei de 23 august când, în anul 1944, într-o miercuri, la orele 22, noaptea, a făcut anunţul (înregistrat la Palat) la postul de radio naţional în care spunea că România iese din război de partea Axei şi se alătură Aliaţilor. Surpriză pentru unii, confirmarea intrigilor pentru alţii.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi aveţi suficiente surse de dezinformare în televiziuni şi „reviste de specialitate” ca să mai spun şi eu ceea ce ştiu şi să vă dezorientez de la „linia oficială”. Imi aştept rândul, vine el, nu aveţi grijă, morile zeilor macină rar, dar extrem de fin! Legenda spune de o casetă înregistrată în anul 1974, la 30 de ani de la eveniment, undeva, în Elveţia. Credem, că, de nişte britanici. Bunul Rege, un adevărat Scorpion, lasă înţepătura mortală pentru mai târziu. Dar nu a venit încă timpul, să se odihnească în pace! Ce soartă, ce destin a avut bătrânul demn rege... ca în Shakespeare!

În dimineaţa zilei de 23 august 1944 tanchiştii americani ai lui Patton și o brigadă de canadieni au aşteptat patru ore la marginea Parisului ca brigada de tancuri a lui Leclerc să-şi facă apariţia, după cum avea ordin direct, Parisul trebuia eliberat de francezi, politic corect. Până la urmă Sherman-urile francezilor au apărut, dar era evident că trecuseră prin multe lupte la chermezele de eliberare, organizate în orăşelele de pe drum. Foarte normal! Până la urmă escortaţi atent de americani, francezii eliberează Parisul! Oh, la, la!

Eliberarea Parisului a prilejuit și un duel celebru dintre un tanc ”Sherman Firefly” canadian și un tanc german ”Panther II”. Fiecare vehicul de asalt blindat se găsea la un capăt al Champs-Elysee. Germanul în fața Obeliscului de la Luxor, în Place de la Concorde, canadianul manevra încet în fața Arcului de Triumf. Cele două blindate erau oarecum echivalente ca blindaj și putere de foc. Dar niciunul dintre comandanți nu a îndrăznit să comande deschiderea focului de frică să nu distrugă monumentele celebre și să intre în istorie ca un jeg iconoclast. Pe atunci oamenii mai aveau rușine. Francezii urmăreau cu îngrijorare de pe străzile laterale și din spatele draperiilor ferestrelor închise cum canadianul s-a adăpostit sub Arcul de Triumf iar germanul era aproape lipit de Obelisc. Trece un minut, două, zece, un sfert de oră, nimeni nu trage, nimeni nu mișcă. Plin de sudoare comandantul tancului canadian își amintește ce citise în Guide Bleu. Că între Arcul de Triumf și Obeliscul de la Luxor sunt exact 1.891,5 de metri. Spune tunarului să încarce tunul de calibrul 76,2 cu un proiectil percutant, fără focos, potrivește tragerea la 1.890 metri, ochește cu multă grijă... și trage! La bubuitură, se spune că toți francezii și-au acoperit ochii cu mâinile. Dar proiectilul șuieră și se înfige în blindajul gros de 10 centimetri al tancului german, ca o scobitoare într-o măslină, avea să spună un martor ocular.

Militarii germani erau veterani care au înțeles imediat avertismentul, așa că au ieșit din tanc cu mâinile în sus strigând ”Hitler kaput!” ceea ce nu era departe de adevăr. Francezii au năvălit ca să le strângă mâna și să îi bată pe spate pe nemți. A venit și tancul canadian, militarii canadienii au suferit același tratament prietenos. O fotografie de epocă îi arată pe canadieni, germani și pe francezii maquisarzi stând pe bordură pe Champs-Elysee și mâncând cârnați roșii și pâine baghete, ca la un pic-nic. Nemților li s-au adus haine civile și canadienii i-au făcut scăpați în peisaj. Probabil că au ajuns în Argentina, în Kleine Deutschland, evitând prizonieratul și lagărul.

O poveste frumoasă, nu știu cât de adevărată, dar care spune că, dacă, în orice împrejurare, chiar în război, rămâi om și respecți valorile morale și istorice, ai numai de câștigat. 

Bun, sunt si alte variante ale întâmplării în care are loc un schimb de focuri, se trage în Arcul de Triumf. Se pare că există mai multe Universuri Paralele... Eu am preferat versiunea lui Pierre Bellemare și  Jacques Antoine, așa cum apare la paginile 178-181 din ”Histoires Vraies” volumul 3.

Vârsta și experiența îmi spun că ieșire României din război și cucerirea Parisului de americani, în aceiași zi, pe 23 august 1944, nu pot să fie evenimente separate, a existat o legătură, cineva le-a dirijat.

Vedeţi, în vara anului 1944 nu se mai punea problema cine va câştiga războiul în Europa, ci cine vor ajunge primii la Berlin, occidentalii, sau sovieticii! 

Americanii comiseseră încă o greşeală istorică, dintre multele lor greșeli, după părerea lui Robert McNamara. Considerându-i pe sovietici mai rudimentari decât erau, au pompat prea multă tehnică de luptă, combustibil și materiale către URSS. Sau, probabil că lăcomia este de vină, erau plătiți cu aur, la propriu. Doar 7,8% din cele trimise din SUA şi Canada au fost distruse de germani. Celebrele submarine U-Boot nu au fost deloc eficiente, doar subiecte pentru filme de război! Bun, a fost și o afacere bună, repet, sovieticii plăteau în aur, iar Unchiul Sam nu rezistă la așa ceva! Pe de altă parte alianța dintre cel mai capitalist stat și cel mai comunist, demonstrează, fără dubii, că WW2 nu a fost un război ideologic, ci ca toate războiele, de jaf, cotropire și reîmpărțire a lumii.

Ruşii au avut ingineri excelenţi. Cum venea "ceva bun" din State, întâi îl demontau bucăţică cu bucăţică, perfecţionau cât puteau şi apoi trimeteau planurile spre execuţie la uzinele lor de dincolo de Urali, mult înafara zonei de acţiune a bombardierelor germane. Dar tancul T-34, avionul de vânătoare La-5, Iak-urile și Katiușele se pare că au fost creația sovieticilor, ce este al lor, este!

Aşa că Armata Roşie dispunea în vara anului 1944 de o tehnică superioară de luptă şi avea avantajul numeric. Mitul cu superioritatea tehnică germană a fost doar propagandă.

Ce să facă Regele şi clasa politică de atunci, care evident nu era cu nimic mai bună decât acum?

Alternativa era transformarea României în teatru de război, până când occidentalii ar fi binevoit să ajungă la Berlin. Dar rușii rupseseră frontul de la Iași, până la București ajungeau în două zile. Câţi români ar fi pierit? Un milion, două, trei, zece? Câte oraşe ar fi fost distruse complet? Zece, o sută, trei sute? Dacă americanii s-ar fi apucat să "experimenteze" bomba atomică în Carpaţi? Doar aşa, să vadă cum funcţioneză, pentru că cei care au fabricat-o, evreii, au făcut-o pentru Europa, să se răzbune pe nemți și pe aliații lor, nu pentru Japonia!

Cu datele pe care le aveau atunci, la 23 august 1944,  Regele şi şefii politici au făcut ceea ce au făcut. Bine, rău? Nu aveau de unde să ştie de celebrul şerveţel de hârtie cu 90% influenţă rusească, 10% occidentală. Şi chiar dacă ştiau, ce puteau să facă? Soarta Aurei şi a Argentinei!

În piesa de teatru scrisă de occidentali, românii trebuiau să se sacrifice, Regele și Mareșalul, ținându-i pe sovietici blocați în trecătorile Carpaților, poate și șase luni de zile. Până ajungeau la Berlin americanii. Ceea ce nu luaseră în calcul strategii din Vest a fost că lovitura principală a sovieticilor a fost în Nord, unde nu erau bariere naturale decât câteva fluvii și mlaștinile poloneze. Așa că degeaba i-au reproșat regretatului Rege tot felul de prostii și nu l-au ajutat după 1947. Și mai sunt nefericiți, unii istorici, care o fac și în ziua de astăzi. Să-i fi văzut pe ei, ei ce brânză ar fi făcut? De fapt, ce brânză au făcut acum, când au avut ocazia?

Vă întreb, astăzi ştim o mulţime de lucruri datorită presei, uneori își face datoria, despre cum suntem furaţi ca naţie, cum suntem colonizaţi, cum suntem şterşi din istorie, cum se golește țara de români plecați servitori în Occident, cum ne invadează musulmanii, măsurile imbecile ale distopiei sanitare - face cineva ceva? Haide, haide, să lăsăm... că mă enervez şi nu-mi dă voie medicul meu să mai iau Tylenol!

Amintirile mele despre 23 August se leagă de defilări. Am defilat, în costum de pionier și bascheți albi, dați cu cretă, cam cât a trăit Gheorghe Gheorghiu-Dej. Poate unde era prieten cu tataie Pascale, proprietarul și negustorul din Obor. V-am povestit și altă dată despre această prietenie, dintre un mare comunist și un mic burghez din Obor, asociat cu Malaxa și Predoleanu. De fapt am defilat cât timp am fost copil, până am deschis ochii, apoi nu m-a mai interesat prea mult, altele erau prioritățile mele. Știți bancul, nu? Bulă vine la școală și declară tovarășei învățătoare: ”Tovarășa, pisica mea a fătat șase pisoi și toți sunt comuniști!” ”Bravo, Bulă!” a spus învățătoarea, cu jumătate de gură. Peste un timp învățătoarea își aduce aminte de pisoi și îl întreabă pe Bulă ce mai fac micuții blănoși. ”Foarte bine, doamnă, doi sunt comuniști!” Învățătoarea mirată dar și îngrijorată, întreabă ce s-a întâplat cu ceilalți patru pisoi. Bulă răspune: ”O duc foarte bine, dar au făcut ochi!”

Defilarea mai avea ceva interesant. După ce se rupeau coloanele de demonstranți, după Piața Aviatorilor, pe traseu erau mese cu de ale gurii. Nouă, copiilor, ne dădeau pe gratis. Nu o să uit niciodată gustul cremvuștilor cu muștar și chifla albă, pufoasă. Acum 60 de ani, mâncarea avea gust și miros. În prezent nu știu ce s-a întâmplat, odată cu OMG și supermarketurile, alimentele și-au pierdut gustul. Vă povesteam acum câteva zile despre efectul Proust, mai țineți minte? Nu, fac un păcat, mai am găsit câte ceva cu gust original. Nu o să vă spun unde și cum, nu fac reclamă nimănui, am găsit salam de Sibiu, făcut după rețeta originală, cu gustul de acum 60 de ani! Ce plăcere rară, ce de amintiri! Și o brutărie care face exact pâinea Turist, cu chimen, tot ca acum 60 de ani. Și unt sărat, ca în copilărie, la Cabana Suedezilor. Și mălai, râșnit la piuă de piatră, o nebunie. În provincie se trăiește mai bine și mai ieftin ca în Sodoma și Gomora, pardon, Bucureștii cei care miros a boală...

Acum, că tot vorbeam de eliberarea Parisului, o să văd un film vechi de război ”Arde Parisul?” cu un Alain Delon, tânăr, tânăr, un adolescent și cu Yves Montand, în plinătatea vârstei, de fapt cu toți actorii mari europeni și americani din acea vreme, anul 1966. In film joacă și superba Leslie Caron, cea care a devenit simbolul casei de film ”Columbia”. Se făceau filme bune...

Sau poate, mai curând, o să revăd un film din anul 1971, ”SerataMalvinei Urșianu, cea pe care o consider, poate, cel mai important om de film din România, din toate timpurile, din punctul meu de vedere, pe același loc cu Sergiu Nicolaescu și Liviu Ciulei. Plecată dintre noi, modestă și discretă, ca o mare regină a filmului, cu un record de Guinness, zece fime de autor. Pe 6 august am comemorat cinci ani de când a plecat într-o lume mai bună, să facă filme de autor cu subiecte din Paradis. Se duc valorile noastre, le înlocuiește, sau le depășește cineva? Bună întrebare!

Dar nimic nu este definitiv, în infinitul timpului orice este posibil, chiar și moartea moare, așa spune Lovecraft, așa că avem speranță, atâta a mai rămas pe fundul cutiei Pandorei, speranța care care spune că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

 

HOROSCOP     22,23   august   2020,   weekend

 

BERBEC   În weekend, austeritate - încearcă să nu scoaţi niciun ban din buzunar. Cheltuielile făcute poţi să le treci direct la pagube. Limitează-te la distracţiile obişnuite, nu ieşi din rutina ta! Sâmbătă, ajutorul pe care-l oferi unui apropiat, rudă sau prieten, face ca o parte din anturaj să aibă rezerve. Duminică este un prilej să triezi adevăraţii prieteni, pe cine te poţi baza. Fluxul timpului nu îţi lasă libertate de alegere. Weekend-ul îţi aduce noi speranţe şi noi oportunităţi de afirmare. Atenţie, însă, aparenţele trebuie întotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie să o respecţi dacă vrei să fii apreciat(ă) de anturajul tău.

TAUR  Se poate şi mai bine. În weekend trebuie să dai dovada de discreţie, diplomaţie şi continuitate, schimbările repetate şi bruşte nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele. Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti de bine, pozitiv.  În acest weekend afacerile personale sunt, din fericire, bine aspectate. Astăzi poţi să dai curs cu curaj intereselor proprii. Cu Venus, patroana ta, pusă pe croşetat, sau pe făcut goblenuri, în Rac, perioada apare ca una obişnuită. Adică, multă distracţie – sărăcia omului, că te costă!  Se pare că în acest weekend trebuie să faci mai mult efort decât în mod obişnuit ca să realizezi ce ţi-ai propus. Din această cauză cele două zile par obositoare şi uşor agasante!

 GEMENI   Zodiacul benefic, cu Luna favorabilă, în creștere, te face să speri in rezolvarea favorabila a problemelor tale sentimentale, care trenează de mai mult timp. Trebuie, doar, să vrei să le rezolvi, acum! Sâmbătă favorabilă corespondenţei, comunicării. Poate, o veste bună de la un prieten. Evită stresul, enervarea, suprasolicitarea alimentară şi mai ales nu mânca dupa căderea întunericului. Nu eşti avantajat în comunicare şi în imagine – domeniile în care excelezi, de fapt. Trebuie să eviţi cu diplomaţie discuţiile în contradictoriu ca să nu se transforme în reproşuri memorabile. Atenţie la micile accidente domestice în care eşti mare specialist şi un rafinat al durerii, că de acea, de rafinament, îţi prinzi degetele!

RAC  Relaţiile cu persoanele născute în semne de aer şi foc sunt astăzi armonioase şi plăcute. Inţelegerile trecute trebuie mereu reînoite, atât în familie cât şi cu prietenii, lumea uită! Dragostea este pozitiv influenţată, la fel şi carisma proprie a nativilor din zodie. Profită de bunătatea stelelor, dar fără să exagerezi. Mai ales evită excesul de dulciuri şi îngheţată! Sâmbătă, poţi organiza o mică petrecere, pentru că tot veni vorba despre dulcuri şi îngheţată şi îţi mai îmbunătăţeşti şi starea de spirit. Duminică ai o perioadă mai bună şi lucrurile par să se aranjeze. Este timp şi de relaxare, dar şi de distracţie! Poţi să faci curăţenie şi ordine, dar să te şi distrezi puţin. Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes !

LEU   Simţul tău imperial ţinut prea mult în frâu şi voinţa ta se pot răzbuna în weekend. Atenţie la discuţiile aprinse cu cineva din jurul tău de la care vrei sa obţii ceva important. Nu exagera! Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Domeniul emoţional este azi bine aspectat. Dar, trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi. O zi de sâmbătă bună, care trece repede, ca orice lucru bun. Trebuie sa te relaxezi, mai ales pe seara şi să laşi treburile aşa zis urgente. Nimic nu este urgent când este vorba de odihna şi de sanatatea ta. Poate te duci la terasă, la o petrecere în curtea unui prieten, trebuie să eliberezi tensiunea acumulata. O veste bună de la unul dintre membrii familiei.

FECIOARĂ   Eşti bine-dispus şi ai o mare dorinţă de distracţie, dar te apasă grijile legate de familie. În weekend poţi să primeşti un răspuns la una dintre problemele care te obsedează de mult timp. Weekend-ul este perfect pentru finalizarea unor proiecte casnice, în casa, sau apartamentul tău. Trebuie, numai, să te concentrezi, ai o mare putere de focalizare, însă pe termen scurt! Dar, ceva te nemulţumeşte, ceva nu iese cum trebuie, spiritul detaliului şi perfecţionismul tău nu sunt satisfăcute! O veste bună duminică, poate pe seară. Apoi, îţi regăseşti ritmul şi o parte din echilibru. Poate că nemulţumirea face parte din caracterul tău!

BALANŢĂ   Sâmbătă trebuie să eviţi asumarea de promisiuni, angajamente şi responsabilităţi pe termen lung. Duminică este momentul să-ţi măreşti numărul de prieteni, să faci alianţe convenabile. Sâmbătă trebuie să alegi cu grijă modul de rezolvare a problemelor sentimentale în familie, sau în duo. Încearcă să eviţi episoadele în care trebuie să dai explicaţii! Duminică relaxantă! Semnele de foc şi de aer îţi sunt favorabile toată perioada, dar este mai bine să nu te iei în beţe cu cei născuţi sub zodii de pământ şi apă. Sănătatea este bunicică, banii – constant! Dacă ar fi să ne luăm după stele ar fi mai bine să verifici încă odată dacă chiar vrei să pleci în călătorie, în weekend!

SCORPION  Un weekend activ, plină de nerv, chiar pe vremea asta a distopiei sanitare. Sentimental, trebuie să aloci ceva mai mult timp legăturilor umane sau de familie, pierdute din vedere. Poţi afla noutăţi interesante! Se pare că trebuie să fii foarte convingător şi insistent ca să obţii ceea ce doreşti. Dar, lucrul acesta nu te încurcă! Ai două zile favorabile în care domeniul sentimental este avantajat! Nu te lăsa tentat de cumpărături extravagante. Dar pe termen lung, gândind strategic, lucrurile se mai aranjează.  Simţi o oarecare insecuritate sentimentală – atenţie, casa familiei este prost aspectată. Strânge-i pe toţi ai tăi în jurul tău şi laudă-i şi spune-le vorbe bune – au nevoie de asta, chiar dacă eşti obosit!

SĂGETĂTOR   Sunt ocazii şi... ocazii! În weekend este bine să te gândeşti de mai multe ori înainte să profiţi de o astfel de ocazie! Nu te încânta numai de prezent, vezi care sunt urmările în viitor! Un weekend ondulatoriu, cu schimbări dese şi neaşteptate. Eşti surprins, mai nimic nu e cum doreai, dar nu e nimic negativ. Nu fii ostil, adapteză-te rapid la situaţie şi o să-ţi fie bine! O realizare notabilă în a doua jumătate a weekendului, adică duminică. Mesaj către toţi nativii zodiei: „Nu vă lăsţi copleşiţi de rutina zilnică, cumpărături, curăţenie, spălat geamuri, dat cu aspiratorul - e cam patetic - căutaţi să vă distraţi şi să legaţi noi prietenii.” Nu exagera cu munca şi efortul, in general, pentru ca stelele indica o supărătoare tendinţă către surmenaj şi depresie. Învigătorii sunt nişte persoane abile odihnite!

CAPRICORN   În weekend nu te împărţi în prea multe direcţii, nu fugi după doi, sau mai mulţi iepuraşi odată! Fă-ţi o ordine de priorităţi şi respect-o! Pe plan sentimental stai în defensivă, ai răbdare! Sfârşitul perioadei foarte calde, cu gândul la vacanţele trecute, sau, viitoare, este în acest weekend un bun prilej pentru o ultimă distracţie la mare, sau munte. Eu aș alege muntele. Eşti într-o perioadă de emulaţie şi avînt.  Steaua Vega îţi indică un weekend în care trebuie să-ţi struneşti emoţiile şi să dai dovadă de inspiraţie, atât în relaţiile de familie cât şi cu prietenii sau partenerii. În acest weekend nu ar trebui să faci mari cheltuieli. Stelele arată un drum, dar este lăsat la latitudinea domniei voastre. Întotdeauna în viaţă suntem între Destin şi Liberul Arbitru.

 VĂRSĂTOR   Sunt zile în care visele par că se ating cu realitatea. Depinde doar de tine să ai în weekend asemenea zile, stelele îţi sunt favorabile! Ai intuiţie şi pari a fi stăpân pe situaţie! Nu te lăsa încărcat cu treburi suplimentare. Trebuie să-ţi faci mai puţine griji. Pune-ţi lucrurile în ordine, atât bunurile materiale şi sentimentele, în acest weekend fă un plan! Seară de sâmbătă relaxantă şi plăcută. Poate la un film, poate la un concert, poate la o terasă plăcută, la un club neagresiv, ieftin şi nepoluant. Duminica este zi de aranjat şi verificat garderoba pentru sezonul mai rece, care pare că se apropie, în sfârşit!

PEŞTI   Cu toate că vremea schimbătoare te influenţeaza negativ şi treci printr-o perioada mediocră, fă in aşa fel ca să nu fie vizibil pentru anturaj. Joacă puţin teatru şi o să te simţi mai bine! Totodată mai calm şi activ decât de obicei, poţi să rezolvi în weekend unele lucrări întârziate sau să aplanezi conflicte. Azi sunt posibile, din nou, probleme în familie sau cu prietenii. Sâmbătă programul prestabilit poate suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Un fenomen meteo sau o întârziere a unei persoane sau obiect îţi strică buna dispoziţie, dar nu pentru mult timp! Pe total weekendul  este o perioadă bună, dar, atenţie la deplasări sau călătorii, mai ales dacă vrei să te duci la mare! Mai bine, nu!