Una dintre declarațiile făcute de Diana Șoșoacă i-au adus acuzația că ar fi parțial sau total sub controlul guvernului rus. Iar acest lucru a făcut-o să aibă mari probleme cu contul de Facebook.
Diana Șoșoacă este cunoscut pentru declarațiile sale controversate. O postare în care susținea că în Ucraina nu este niciun război i-a adus o sancțiune majoră din partea Facebook. Contul ei a fost marcat ca fiind unul care ar putea fi parțial sau total sub control rusesc.
Diana Șoșoacă este unul dintre cei mai vocali politicieni. De multe ori însă, declarațiile ei controversate au avut efecte nedorite pentru senatoare. Ea a criticat de câte ori a a avut ocazia măsurile luate de autorități în pandemia de coronavirus, a refuzat să poarte mască și a avut ieșiri necontrolate în Parlament.
Acest comportament a dus la excluderea ei din AUR, partidul pe listele căruia a candidat la alegerile din 2020. S-a ales și cu mai multe amenzi, pe care a anunțat imediat că le contestă.
Declarație șocantă
Diana Șoșoacă a fost sancționată și de Facebook din cauza declarațiilor ei referitoare la războiul din Ucraina. Ea a susținut că nu există niciun conflict, nici bombardamente și că totul este o minciună de proporţii a „propagandei globaliste”.
„Ultima noapte de virus, prima noapte de război. Pe orice canal ai da se vorbeşte despre baia de sânge de la Kiev, despre atacurile asupra Ucrainei, despre pierderi de vieţi omeneşti. Să vă spun un mic secret: aveţi internet! Efectiv nu înţeleg cum de nu puneţi mâna să căutaţi imagini direct de la sursă. Aveţi ataşat acestui articol o imagine luată de pe mai multe camere live din Kiev. Îmi spuneţi, vă rog, unde sunt „atrocităţile” comise? Unde sunt bombardamentele, unde e nebunia frontului?”, a scris Diana Şoşoacă pe Facebook, pe 26 februarie, la două zile de la începutul războiului.
Taxată dur de Facebook
Din cauza declarațiilor, contul ei de Facebook a fost etichetat de reţeaua de socializare ca fiind „parţial sau integral sub control editorial al guvernului rus".
Potrivit definiției Facebook, „entitățile media controlate de stat sunt instituțiile media pe care Facebook le consideră a fi parțial sau în întregime sub controlul editorial al autorităților guvernamentale, pe baza unor cercetări și evaluări efectuate pe cont propriu ținând cont de o serie de criterii dezvoltate în acest scop. Considerăm că aceste Pagini trebuie să respecte un standard mai ridicat de transparență, deoarece credem că ele combină influența unei organizații media cu susținerea unui stat”, potrivit romaniatv.net.