Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF au controlat o societate comercială din Bucureşti-Ilfov care face afaceri ilegale cu metale feroase şi neferoase. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 5,4 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit.
Descindere peste vânzători de fier vechi - inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală (DGAF) din cadrul ANAF au verificat o societate comercială din Bucureşti-Ilfov care efectuează prestări de servicii în domeniul metale feroase şi neferoase.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 5,4 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit.
Prejudicii de 5,4 milioane de lei după ce au vândut fier vechi
„Ca urmare a verificărilor efectuate, inspectorii DGAF au constatat că societatea în cauză a înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli fictive de bunuri şi servicii, diminuând astfel baza impozabilă, prin crearea unei aparenţe licite a tranzacţiilor efectuate.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 5,4 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit, iar pentru continuarea cercetărilor au fost sesizate organele de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale”, arată comunicatul de presă al ANAF.
Potrivit sursei citate, DGAF desfăşoară permanent acţiuni de control antifraudă la nivel naţional în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi recomandă tuturor entităţilor economice să respecte legislaţia fiscală aflată în vigoare, potrivit Știripesurse.
Mafia fierului vechi
Percheziții legate de mafia fierului vechi, desfășurate în trei județe.Autoritățile au în vizor în jur de 16 firme care ar fi comercializat deșeuri în mod ilegal.
Companiile respective ar fi fost controlate de 28 de persoane s-ar fi ocupat inclusiv de tranzacțiile ilegale. În urma acestor activități, prejudiciile aduse statului ar fi de peste peste 66.000.000 de lei.
Oamenii legii au descins în mai multe domicilii din București, dar judeţele Ilfov, Călăraşi şi Vâlcea pentru a face verificări legate de această activitate.
Percheziții în trei județe
Polițiștii verifică activitatea a 28 de persoane care administrau firmele respective. Acestea sunt suspectate de ilegalităţi în domeniul comercializării deşeurilor, dar și al materialelor reciclabile feroase şi neferoase.
În jur de 40 percheziţii legate de acest dosar sunt efectuate în Bucureşti, precum și în judeţele Ilfov, Călăraşi şi Vâlcea. Oamenii legii verifică documentele companiilor în cauză, precum și domiciliile persoanelor care se ocupau de tranzacții.