Demisii pe bandă rulantă la filiala USR Cluj. Care este mărul discordiei. Ce spun demisionarii

USR: Sursa foto: Arhiva EVZ

Mai mulți membri al USR Cluj și-au prezentat ieri demisiile. Potrivit presei locale, aceștia ar fi nemulțumiți de actuala conducere a filialei și acuză că șefa USR Cluj ar fi negociat în secret cu PNL Florești.

Cutremur total la USR Cluj. Mai mulți membri ai filialei locale au decis să își prezinte demisiile. Potrivit Ziar de Cluj, din forul de conducere local au demisionat ieri consiliera locală Alexandra Oana și consilierul local Dinu Ionescu. Potrivit sursei citate, acesta din urmă ar fi fost acuzat de membrii USR din Cluj-Napoca pentru modul abuziv și nestatutar al desfășurării Adunării Generale.

Acestea nu sunt singurele demisii de la Cluj. Virgil Pop, fostul CEO al Electrogrup a ales și el, tot ieri, să părăsească Biroul Județean al USR.

Ce acuză demisionarii

Ziar de Cluj susține că „sursa acestor demisii este modul abuziv in care este condusă filiala județeana de către Camelia Salcudean. Actualul președinte al USR Cluj este acuzat de complicitate la demiterea președintei biroului local al USR Cluj-Napoca, Manuela Petrescu“. Tot potrivit sursei citate, lideul USR Cluj ar fi avut mai multe întâlniri secrete și a negociat cu reprezentanții PNL Florești.

Sute de demisii în Diaspora

USR are probleme mari și în diaspora. Majoritatea membrilor din organizația politică USR-PLUS Diaspora și-au dat demisia, au transmis surse politice. Totul are legătură cu schimbarea conducerii partidului, politicienii privindu-l pe Dacian Cioloș drept un adevărat lider, pentru care s-au înscris, în primul rând, în formațiunea în cauză.

Potrivit surselor, sute de membri activi din Diaspora, care până în prezent s-au ocupat de campaniile electorale, și-au dat demisia din USR-PLUS, după ce Dacian Cioloș a renunțat la șefia partidului.

„Acești membri consideră că Dacian Cioloș a plecat din partid, iar ei au venit în partid tocmai datorită lui”, au spus surse politice pentru Realitatea Plus.

Vestea vine în contextul în care Dacian Cioloș și-a exprimat dorința ca membrii partidului să nu plece din cauza schimbării conducerii USR-PLUS, în cadrul conferinței de presă susținute odată cu anunțarea renunțării la șefia formațiunii.

Dacian Cioloș a demisionat în 7 februarie, după ce programul propus de el a picat la votul membrilor conducerii formațiunii. Cătălin Drulă a preluat interimar conducerea, fiind vicepeședintele cu cel mai mare număr de voturi la congres.