PSD a câștigat alegerile parlamentare din 1946 încoace. În 1996 CDR a obținut mai multe voturi, dar CDR era format din 18 formațiuni politice. În 2004 rezultatul a fost întors de Traian Băsescu, PSD a avut cu 5% peste Alianța D.A. În 2008, PSD luase cel mai mare număr de voturi însă PDL, prin votul Diasporei, a avut cu doi parlamentari mai mult. În rest a câștigat PSD foarte clar.
Atâta timp cât nu există mari crize economice globale sau europene, România încet, încet, crește. Am ajuns la un nivel de dezvoltare destul de bun, pentru foarte mulți salariul mediu de 500 euro părea un moment îndepărtat. Astăzi este o realitate. Teoretic lucrurile ar trebui să meargă spre mai bine. Cu toate acestea unele guvernări pot fi o pacoste pe țară. Cel de astăzi spre exemplu. Astăzi România este condusă de Liviu Dragnea și o mână de oameni care urmăresc doar puterea și știu rețeta perpetuării la putere. Aceea de a impune un stat baronial. Ca în Teleorman, unde oamenii sunt săraci, fără locuri de muncă și care într-un procent mare votează PSD. Nu e nimic paradoxal. E normal în sistemul politico-administrativ românesc de astăzi. Rețeta e foarte simplă. Se măresc pensiile și salariile bugetarilor iar restul de bani se alocă primarilor PSD pentru a-și consolida poziția. Deja, guvernarea este pe pilot automat, supravegheată de Dragnea. El a fost la putere dintotdeauna.
Ce se întâmplă și cum?
România beneficiază de foarte mulți bani europeni, care merg cu prioritate spre investiții și care susțin mediul privat. Majoritatea comunelor au făcut un salt în ultimii ani. Ulițele sunt asfaltate, școlile modernizate și foarte mulți au apă curentă. În mediul rural o familie care are câteva animale și lucrează 1 ha teren poate trăi destul de bine. Cei în vârstă beneficiază de acea pensie minimă care le ajunge pentru traiul zilnic. Piețele agroalimentare românești sunt dezorganizate și lipsa posibilității de desfacere într-un mod profesionist al produselor, fac ca mare parte din produsele românești să ajungă în piețe la un preț foarte mic și astfel cu un buget redus o familie poate să își facă piața zilnică de alimente.
Românii se mulțumesc cu puțin.
România produce prin companiile private suficienți bani încât un partid ca PSD să dea impresia că guvernează bine. Încet, încet companiile s-au triat, cele rămase s-au consolidat pe piață și aduc venituri însemnate la bugetul de stat.
Comunele noastre sunt mici, administrate de PSD, iar primarii au foarte multe pârghii de a influența votul. Dosare de asistență socială, lemne de foc și multe altele. Veniturile primăriilor sunt mici și nu asigură funcționarea, de aici dependența financiară, care are efecte proaste pentru economie. Și pentru viața politică locală. Funcționarii, pădurarul, polițistul local sunt arme puternice ale primarilor în statul baronial. Faptul că este o fărămițare administrativă este în avantajul partidului-stat. Primarii sunt realeși (avem un singur tur de scrutin), iar aceștia prin multele mecanisme pe care le are la dispoziție, asigură un procent bun în alegeri PSD-ului.
Multinaționalele mult hulite au dezvoltat o serie de orașe și dincolo de faptul că înstrăinează profitul sau îl ascund, asigură multe locuri de muncă și asigură orașelor respective, în special a celor medii și mici, bani importanți bugetului local, din taxele pe proprietăți și impozitele pe salarii. La asta se adaugă banii la bugetul de stat din TVA.
Diaspora românească trimite în continuare bani către familiile de acasă și investesc totodată în țară. Bani importanți alimentează bugetul de stat. Nivelul acestora este foarte mare, mai mare decât cel al investitorilor străini în țară.
România are asigurat un nivel al veniturilor important.
Miliarde de euro obținute sunt gestionate de oamenii PSD. 2000 de primari, peste două treimi din consiile județene, ministerele, companiile de stat, fac achiziții de bunuri și servicii de miliarde de euro, iar beneficiarii sunt clienții acestora. La acestea se adaugă investițiile de orice fel. În continuare licitațiile în România sunt aranjate, iar în felul acesta PSD este marele beneficiar al acestor bani publici. Direct și indirect.
Statul minimal e o iluzie în România de astăzi.
Astăzi orice guvern are asigurate resurse pentru salarii bune celor din administrație, educație, etc și pentru pensii. Restul de bani care rămân pentru investiții se împart foarte simplu. Adică politic. Primarii PSD și cei care își dau acordul de colaborare cu PSD primesc bani, cu care își rezolvă problemele locale. Nu e nevoie de autostrăzi, drumuri expres care consumă bani mulți. Nu. Se dau bani punctual prin ministerul dezvoltării pentru podețe, ulițe, reparații la biserici.
Numărul celor care beneficiază de ajutoare sociale este de ordinul milioanelor.
Astăzi sute de oameni ai PSD se angajează în administrație, școli. Funcțiile publice sunt ocupate prin concursuri aranjate, iar toți acești tineri sunt înrolați în PSD. Companiile de stat, intreprinderile din subordinea consiliilor județene înrolează zilnic oameni ai PSD pe salarii foarte mari. Sunt județe unde statul este marele angajator. Avem companii de apă cu peste o mie de angajați. Toți oamenii aceștia sunt angajați de oamenii PSD și au familii. Toți acești membri de partid sunt motivați, agresivi și adună voturi prin multele mijloace, fără a ține cont de bun simț, morală. Nici nu-i interesează că șefii lor fură și mint. Organizația PSD de tineret e cea mai mare din UE. De ce? Fiindcă tinerii sunt angajați la stat de PSD.
Toți acești oameni merg la vot. Ei și familiile lor.
În felul acesta PSD nu ratează pragul de 35% din electorat în condițiile unei participări la vot modeste.
Indiferent dacă ordonanțele vor fi retrase sau nu, noile proteste trebuie să vizeze direcții noi. E nevoie de legi drepte care să reformeze cu totul actuala organizare administrativă, de funcții publice care să fie ocupate prin concurs așa cum elevii dau examenul la intrarea în liceu sau cei care susțin Bacalaureatul. Adică un examen național cu camere video. E nevoie de mulți bani alocați educației fiindcă 50% din copii sunt în mediul rural și rămân acolo, în loc să plece și să se realizeze profesional și de licitații prin care se derulează miliardele de euro, care trebuie să devină transparente. Și mai sunt multe altele.