O Românie prezentată la momentul respectiv într-un mod atractiv de către britanici, într-un film documentar ce merită urmărit.
British Pathé, companie care produce documentare şi reportaje de ştiri, a publicat nu demult imagini imagini rare cu România anului 1964.
Astfel, veţi vedea imagini inedite cu Bucureştiul, staţiunile montane, Poiana Brasov, Sinaia, mânăstirile din Bucovina, staţiunile de pe litoral – în special Mamaia, care pare ruptă din filmele americane. De asemenea, sunt înfăţişate opţiunile de relaxare şi de distracţie pe care le aveau turiştii, în anii '60, la noi în ţară.
Un proces de desovietizare
Liderul comunist al României acelor vremuri era Gheorghe Gheorghiu-Dej (Preşedinte al Consiliului de Stat al Republicii Populare Române în perioada 1961 – 1965; Dej a încetat din viaţă la 19 martie 1965, iar la 22 martie 1965, Nicolae Ceauşescu era ales prim-secretar al PMR).
Potrivit consemnărilor vremii, din 1960 începuse un proces de desovietizare a societăţii româneşti, fiind restabilite contactele culturale cu Occidentul. La începutul anilor '60, pe piaţa românească au reapărut unele produse din statele occidentale, au fost achiziţionate filme, s-au organizat expoziţii, concerte, festivaluri la care erau prezente personalităţi atât din statele socialiste, cât şi din Occident. În filmul documentar despre România anului 1964 sunt, de asemenea, înfăţişate opţiunile de relaxare şi de distracţie pe care le aveau turiştii, în anii '60, la noi în ţară.