Fosta mâna dreapta a Laurei Codruța Kovesi, pe vremea când această conducea DNA, judecătoarea Dana Tițian de la Curtea de Apel Alba Iulia, a ieșit la pensie după zeci de ani de activitate.
Secția pentru judecători din Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat, marți, și pensionarea mai multor magistrați „celebri”.
Despre judecătoarea Dana Tițian, de la Curtea de Apel Albă Iulia, se spune că avea o influiență absolută asupra Laurei Kovesi. Aceasta nu lua nicio decizie fără să se consulte cu ea pe vremea când aceasta conducea DNA, iar Tițian îi era consilieră, scrie Lumea Justiției.
Numită procuroare definitivă prin Decretul nr. 277 din 2 iulie 1997 al președintelui Emil Constantinescu, Tițian a devenit judecătoare la CA Albă Iulia, prin Decretul nr. 931 din 19 septembrie 2005 al președintelui Traian Băsescu, pe când ajunsese deja la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție .
„Celebra” magistrată Claudia Popescu a fost și ea pensionată
Nu doar pe Dana Tițian se află în lista de proaspeți pensionari ai magistraturii, ci și pe judecătoarea Claudia Popescu de la Curtea de Apel Bacău, cea care la 15 iulie 2021 a admis acțiunea deputatului USR Iulian Bulai de anulare a amenzii de 5.000 de lei primite în 27 ianuarie 2021 din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.
Amintim că sancțiunea CNCD a venit după ce chiar în ziua de Crăciun a anului 2019, USR-istul a scris pe Facebook binecunoscută postare care a scandalizat opinia publică. Ne referim la mesajul unde Iisus Hristos era catalogat drept un copil „un copil provenit dintr-o familie foarte ciudată (...), apărut în lume fără că părinții lui să fi făcut dragoste, cu o mama surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea” (click aici pentru a citi). O blasfemie anticreștină din punctul nostru de vedere. Din fericire, CNCD nu a stat cu mâinile-n san, declarând recurs împotriva sentinței de mai sus. Înalta Curte a stabilit primul termen la 29 septembrie 2022 în dosarul nr. 123/32/2021.
Tot în 2021, magistrata Claudia Popescu s-a remarcat prin faptul că, în cauza nr. 28/32/2019, a respins acțiunea prin care căpitanul de Armata Valerian Stan a cerut că instanța să oblige Serviciul Român de Informații să-i comunice dacă a derulat vreo acțiune de supraveghere în ceea ce-l privește. Popescu nici măcar nu s-a mai obosit să între pe fond, respingând acțiunea doar pe procedura, din cauza lipsei plângerii prealabile.
În august 2021, judecătoarea Popescu a făcut cerere de acordare a avizului anual pentru continuarea activității după împlinirea vârstei de 65 de ani. Secția pentru judecători a CSM i-a aprobat solicitarea, prin Hotărârea nr. 1050 din 7 septembrie 2021. Cu această ocazie, secția a menționat că la 21 decembrie 2021 Popescu avea o vechime în funcția de judecător de 38 de ani, 3 luni și 20 de zile.