Încă un pas spre adoptarea bugetului. Ședință CSAT la Cotroceni

Sursa foto: Presidency.ro

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte vineri, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis. Pe ordinea de zi a reuniunii se află propunerile de buget pe anul 2021 pentru instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

CSAT se reunește vineri la Palatul Cotroceni sub conducerea lui Klaus Johannis

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte vineri, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Klaus Johannis.

Şedinţa CSAT este programată pentru orele 13:00. Ședința CSAT are pe ordinea de zi propunerile de buget pe anul 2021 pentru instituțiile cu trubuții în domeniul securității naționale.

De asemenea, vineri după amiază, Guvernul ar urma să se reunească în şedinţă pentru a aproba proiectele legilor bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe acest an.

Premierul Florin Cîțu a declarat că ținta de deficit bugetar rămâne 7,16 în anul 2021

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că ţinta de deficit bugetar rămâne la 7,16%. El a mai precizat că, faţă de varianta publicată a proiectului, s-ar putea să fie unele modificări în ceea ce priveşte alocările, fiind prevăzute mai multe credite de angajament.

În intervenția de la Digi 24 de joi seara, premierul României, Florin Cîțu, s-a declarat nemulțumit că mare parte din veniturile la buget se duc spre pensii, salarii și alte cheltuieli. Doar o mică parte din resurse au putut fi redirecționate către investiții, a declarat premirul român. Totuși, el s- a declarat mulțumit de faptul că, totuși, în 2020 62 de miliarde de lei au fost alocate investițiilor.

Economia României a suferit o contracție de 3,9% în 2020

Aflată în contextul internațional al pandemiei coronavirus, România se găsește în căutarea soluțiilor pentru menținerea stabilității economice, sociale și sanitare. Economia României a suferit o contracție de 3,9% în anul 2020, dar autoritățile române sunt optimiste în privința evoluției economice din anul 2021. Ele se bazează pe datele pozitive înregistrate de economia românească în trimestrul patru al anului trecut. În același timp, unele date reflectă o scădere a investițiilor directe străine în România cu peste 60% în 2020.

Deși situația este sub control și optimismul în privința revenirii la normalitate și stabilitate este la cote înalte, unele nemulțumiri sociale sunt tot mai evidente. În special, domeniile afectate puternic de pandemie sunt încă în șoc și invocă lipsa de preocupare a autorităților.