Coronavirus? Scuzați, nu mă interesează, sunt imun! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Domeniul emoţional este bine aspectat. Cu mai mult pragmatism şi mai puţine iluzii poţi să te simţi chiar confortabil. Frecventează prietenii care te fac să te simţi bine şi chiar răsfăţat.

Coronavirus? Scuzați, nu mă interesează, sunt imun! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Dacă te-ai născut pe 29 februarie, poate că ai unele dintre caracteristicile următoarelor personalităţi, şi ele născute în această zi, de patru ori mai rară, decât restul zilelor din calendar: Gioacchino Rossini, Dinah Shore, Michelle Morgan, Ann Lee, Edward Cave, Jiro Akagawa, Wilhelm Fabini, Bartholomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului. Pe 1 martie s-au născut Sandro Boticelli, Frederic Chopin, Oskar Kokoschka, Robert Lowell, David Niven, Harry Belafonte, Glen Miller, Itzhak Rabin, Ion Creangă, Elisabeta Bostan, Elena Cernei, Gh. Asachi, Solomon Marcus.

În calendarul creştin-ortodox este, pe 29 februarie, Sf. Cuv. Ioan Casian. Dar şi Sf. Gherman din Dobrogea.

Anecdota populară explică de ce Sf. Casian este sărbătorit odată la patru ani, pe 29 februarie. Se spune că Sf. Casian s-a dus la Domnul Dumnezeu ca să primescă şi el o zi în care creştinii să-l amintească. L-a găsit pe Creator ocupat până peste cap: Sf. Nicolae tocmai salvase o corabie şi era ud leaorcă, Sf. Gheorghe nu găsea cu ce să-şi ascute lancea, Arhanghelii se luaseră la bătaie cu dracii, Îngerii erau nervoşi şi cântau fals, Sf. Petru pierduse cheia de la Paradis - ce mai, haos, aproape ca în România. În Înţelepciune Sa, Domnul Dumnezeu I-a spus lui Casian: „Ştii ceva Sfinte, vezi ce ocupat sunt şi câte am pe cap, n-ar vrea Sfinţia ta să vină peste vreo patru ani?” Şi aşa a rămas!

În calendarul creştin-ortodox, pe 1 martie, sunt Sfinţii, de fapt, Sfintele Evdochia şi Domnina. Galant cel care a făcut calendarul religios, o zi a feminităţii este ilustrată prin două Sfinte, care, după scrierile apocrife nu erau urâte deloc, ba, dimpotrivă!

 

Evenimentul Zilei” - în noaptea de 1 spre 2 martie 1978 – sicriul lui Charlie Chaplin a fost furat misterios şi fără urme dintr-un cimitir elveţian. A fost recuperat în luna mai a aceluiaşi an - fusese furat de doi refugiați politici din Est, Roman Wardas și Gantscho Ganev care au cerut 600.000 $ răscumpărare văduvei. Oona Chaplin, cea de a patra soție, rămasă cu opt copii, a râs cât a putut și a răspuns hoților că trebuie să fie o glumă de a soțului ei, niciodată Charlie nu a avut în același timp nici o mie de dolari!

Hoții s-au predat la poliție și au spus unde este sicriul exprimând cele mai adânci regrete și scuze. Am fost beți, am vrut să facem o glumă, apoi ne-am speriat de consecințe, au spus refugiații politici, al căror nume nu a fost făcut public decât recent, nu era politic corect. Autoritățile au găsit sicriul. A fost recuperat fără nicio dificultate. Stătea în poziţie verticală pe un drum lateral, la 18 km de cimitir. Nu s-a constat vreo forţare a capacului, iar familia a pus pe mormântul lui Charlie Chaplin, reîngropat, o lespede grea de mozaic de beton de peste o tonă, ca să descurajeze viitorii profanatori de morminte. Ziarele au titrat: ultima glumă a „marelui mut”. 

Sunt multe interpretările date zilei de 1 martie. Pe net, sau print, într-o parte a presei, găseşti informaţii diverse, foarte diverse, contradictorii chiar, multe incomplete şi mai multe false, sau opera incapacităţii, reclamei şi mediocrităţii intelectuale. Se ridică la rangul de folclor românesc reclamele artizanilor de mărțișoare și obiceiuri obscure săteşti, moldovenești, ucrainiene şi ruseşti. Coloana a cincea slavă îşi face datoria. Dezinformează, dezinformează, dezinformează – ceva tot o să se prindă!  Un popor este la fel ca un stejar: dacă îi tai rădăcinile, se usucă! Alții sunt și mai perverși, încearcă să prindă altoi rău, de pomul bun!

 

Antoaneta Olteanu spune, că, 1 martie este cap de primăvară, baba Dochia (Dacia) sau baba Marta, Mărţişorul, intrarea în zilele babelor, care după regiune, pot fi şapte, nouă, sau chiar douăsprezece. Sunt multe tradiţii populare româneşti despre această zi, de exemplu obiceiul de a alege o zi-babă şi de a crede că aşa va fi tot anul, sau topirea de zăpadă care apoi să fie amestecată, tot anul, câteva picături, în apa de spălat ca fetele să fie mândre şi să aibă părul bogat.

Înainte vreme, baba Dochia se ţinea de femei, care nu munceau, dar acum dacă îşi fac cadouri mărţişoare între ele, se zice că au dat de pomană babei şi sunt iertate. (Speranţia).

Cine își alege baba astăzi și va fi vreme frumoasă, adică se va adeveri, își va îndeplini o mare dorință, nu mai târziu de șase luni de zile. (Pamfilie).

Luna martie, anul acesta, începe prost, duminica, ca neoamenii și de aceea are vineri, 13!

Luna martie este considerată în prezent o lună feminină, a sărbătorilor gingaşe ale primăverii. Dar, numele lunii vine de la zeul războiului, Marte. În această perioadă popoarele antice se pregăteau şi chiar mergeau la război. Mereu era ceva de împărţit, o veche jignire de răzbunat, ceva de jefuit, sau câţiva metri de pământ de cucerit.

Tot în această perioadă era un obicei şi mai vechi - se retrasau hotarele, în special ale loturilor agricole. Alt prilej de ceartă, păruială, ciomăgeală, poate chiar război în toată regula.

Femeile rămâneau lăcrimând în casele pustii, pentru că soţul, fratele, tată, iubitul plecau să se bată cu alţi taţi, fraţi, iubiţi. Război, în luna zeului războiului!

Magia veche a dragostei, cea mai puternică care există, a făcut ca, așa spune legenda, întîi la misterioşii etrusci, apoi la romani, apoi pe teritoriul de astăzi al României și Bulgariei, care, teritoriu, era locuit de aceiași populație antică, femeile să împletească două fire de lână: unul alb şi unul roşu şi să le ţină pe inimă. Poate că obiceiul a început aici, în "vatră", şi s-a transmis în Sud, odată cu limba şi alte obiceiuri paradoxale. Transhumanța. Dar istoricii, Tacitus, de exemplu, spun că mărţişorul provine de la romani, de la etrusci, nu se ştie dacă geto-dacii aveau ceva asemănător. Cert este că, acum, în prezent, obiceiul Mărţişorului este doar la noi, la români, și la insulele de români din Peninsula Balcanică, urmaşii biologici ai dacilor şi culturali, ai romanilor - şi la bulgari, probabil preluat de la vechea populaţie, tot de la "noi" pentru că “noi” am locuit pe ambele maluri ale Dunării! Cred că obiceiurile daco-romanilor, numiți mai târziu români, cei de la Roma, s-au transmis către bulgari în timpul Imperiului bulgaro-vlah, a Țaratului lui Petru și Asan, din secolul XII. Am fost tari pe atunci, armatele noastre controlau Balcanii.

Firul roşu simbolizează sângele şi firul alb limfa, lichidele principale ale vieţii în filozofia antică, spune Tacitus. Să ne amintim că atunci când lancea destinului, lancea centurionului Cornelis Longinus a străpuns partea dreaptă a Mântuitorului a curs sânge şi apă (limfă), adică roșu și alb, cele două culori ale Mărțișorului.

Cât timp femeia ţinea pe inimă firele împletite, simbolizând viaţa bărbatului iubit plecat la război, funcţiona magia. Dacă firele se desfac, atunci era și este mare nenorocire, cel iubit poate fi rănit grav, sau chiar mai rău, Doamne ferește!

Treptat, mărţişorul, căci despre el este vorba, şi-a pierdut rolul magic. Nici martie nu a mai fost prima lună a anului, Iulius Cezar a adoptat, în anul 48 înainte de Hristos, calendarul care i-a purtat numele, iulian, care începea în ianuarie, după solstițiul de iarnă, ianuarie venind de la zeul Ianus, cel cu două fețe, una spre trecut, spre anul care a trecut, a doua spre viitor, spre anul nou.

Da, cu luna martie, cu echinocțiul de primăvară, începea anul, în vechime. Mărturie acestei foarte vechi măsurători a timpului, poate primul calendar uman, sunt denumirile lunilor octombrie, noiembrie și decembrie, adică a VIII-a, IX-a și a X-a lună! Pe de altă parte foarte vechea înșiruire, antică, a planetelor era: Marte, Venus, Mercur, Luna, Soarele, Jupiter, Saturn. Marte este patronul lunii martie, zodia Berbecului, apoi urmează zodia Taurului cu patroană frumoasa Venus, luna mai, Gemenii cu Mercur, luna iunie, Racul cu Luna, iulie, Leul cu Soarele, august. În astrologia antică și Soarele și Luna erau denumite tot planete, creștinii au adus termernul de ”luminarii”, corpuri celeste care luminează. Putem face supoziția, pe baza a ceea ce s-a păstrat la evrei și persani că lunile se suprapuneau exact peste zodii, nu ca acum, când sunt decalate!

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, antichitatea a fost împărţită în două, din punct de vedere spiritual: puterile nordului, care aveau anul nou la solstiţiul de iarnă, (sau aproape de acea dată) din care făceau parte şi geto-dacii, dar serbau cu mare fast şi solstiţiul de vară - şi imperiile sudului, romanii, egiptenii, persanii, care aveau anul nou la echinocţiul de primăvară. Pe atunci, acum mii de ani, începutul lunii martie coincidea cu echinocţiul de primăvară. De aceea, luna martie era prima lună a anului. Şi în prezent, iranienii, urmaşii persanilor, și alte popoare vechi, serbează anul nou la echinocţiul de primăvară.

 

De câteva sute de ani mărţişorului din lână i s-a adăugat o băncuţă de argint. Ion Creangă, pe care îl pomenim astăzi, povestea pe la cenaclurile Junimii că, așa se spune, care dintre femei nu avea bănuţul de argint în piept aceea era ori prea urâtă, ori prea bătrână. Şi hâtrul moldovean mai aduga ca aşa sunt moldovencele, tare drăgăstoase, aşa că nu sminteau nimic din obiceiul de 1 martie, vechi de când lumea, de a oferi un sărut pe un ban de argint!

Cu banul, sau banii aceia de argint femeile cumpără vin pelin, brânză nouă, ceapă verde şi tot ce mai trebuie de pic-nicul de Armindeni. Bune obiceiuri moldoveneşti, și dacă ne uităm la politikia dâmboviţeană – îi dăm dreptate lui Ion Creangă! Dacă vreți să aprofundați istoria mărțișorulu vă recomand pe marele Simeon Florea Marian, preotul, în volumul doi din ”Sărbătorile la români” – Păresimile, paginile de la 144 la 148.

 

Ce oameni celebri am avut, ce mândri ar trebui să fim! Tot astăzi îi spunem La mulți Ani! împlinește 89 de ani, doamnei Elisabetei Bostan, o regizoare de film și autoare nepereche. Unde sunt filmele ei, cele 25 de creații, dedicate unei copilării normale și frumoase? Nu, nu o să revăd Năică, Veronicile, nici măcar Campioana, ci ceva vechi, care îmi merge la inimă: ”Dansul Cloșca cu Puii de Aur” un eseu cinematografic din anul 1958. Ce cinematografie am avut, bine că am aproape toate filmele românești începând cu ”Parada Regală de la 1897”! Nu, nu am niciun film de după lovitura de stat, doar ”Octav” un film frumos și normal, ba și ”Domnișoara Christina”, am motivele mele! Dar, recent, mi-a cucerit inima un film artistic ca pe timpuri, dacă era făcut la Hollywood ar fi fost propus pentru premiile Academiei. ”Maria, Regina României”. Restul… nu face parte din preferințele mele!

 

Ce oameni, ce personalități am avut și mai avem încă, dar o presă isterică, vulgară, anarhistă și stupidă nu face din aceste personalități modele de viață, ci din curve și hoți! Pe de altă parte, observa un jurnalist, prostimea nu dorește decât curve și hoți, deoarece se recunoște în modele. Recent am avut mai multe discuții cu oameni de decizie din media. Eu pledând pentru un jurnalism de calitate, adevărat, decent și erudit care informează, ei afirmând că minciunile, vulgaritățile și prostia aduc vizualizări, prin vectorul scandalului și al producerii fricii. O să mai revin.

 

Ceea ce ați citit, despre mărțișor, este partea permanentă, care trebuie repetată în fiecare an, cu mici modificari în sensul că poate mai aflu ceva pe subiect, sau mai uit ceva, Doamne ferește! Așa se face și un horoscop adevărat. Are o parte permanentă, care reprezintă poziția Soarelui în gradul de zodiac respectiv, care se repetă în fiecare an, la care se adugă partea variabilă dată de aspectele celorlalte corpuri celeste, în fiecare zi!

Altceva doream să vă spun, dragi lupi, padawani și hobbiți. Mulți dintre domniile voastre, câte o duzină de emailuri pe zi, mă întreabă despre ”coronavirus”. Daca cutare informație este adevărată, ce este cu… dar de ce este… și cum să… și așa mai departe. Am răspuns fiecăruia dintre domniile voastre, am dormit mai puțin noaptea dar v-am răspuns, cu multe amănunte. Dar, pentru fiecare email primit mai sunt o mie care și-au pus întrebările dar nu au avut timp să-mi scrie, așa că reiau, pe scurt, tema, răspunsurile la întrebări.

Da, sunt îngrijorat de situație. Nu pentru mine, eu sunt imun, am o mutație genetică denumită, savant, CCR5-Delta 32, care mă face imun la majoritatea bolilor contagioase,   în special la virusuri, inclusiv SIDA, SARS, H1N1, Ebola, Zika, MERS etc etc. Cam 10-20% din populația Europei are această mutație genetică. Probabil că s-a transmis fetei mele, nici ea nu s-a îmbolnăvit de mai nimica transmisibil, dar nu a făcut analizele. Eu le-am făcut după ce frumoasa și tânăra mea soția a făcut hepatită B, o formă foarte contagioasă. De la mare, de pe litoral, probabil de la niște turiști străini și pahare de bar prost spălate, sau mai precis nespălate. Eu ziceam că ce frumos s-a bronzat, dar bronzul era de la hepatită. A fost internată de urgență la Babeș și mi s-a pregătit și mie un pat, într-o rezervă. Când la analize, nada, rien, nimic, eu eram bine merci, globulele albe crescute și atât. Mi-au repetat analizele după o săptămână. Nimic, totul revenise la normal. Așa că mi-au făcut și analizele genetice și au găsit chestia cu Delta-32, o proteină pe suprafața celulei, ei, dar este complicat. Așa că în diplomație și apoi în comerțul exterior mă trimeteau unde nimeni nu ajunsese, vorba Star Trek, sau unde erau zone de boli contagioase. Eram proof. În toată centrala de externe mai erau încă trei ca mine, încă doi băieți și o fată. Pe noi cădea greul deplasărilor în zone periculoase din punct de vedere medical. Ar fi trebuit să fie două sute dacă se respecta procentul. Dar, eram doar patru!

Scenariile de viitor sunt diverse și este evident că ni se ascund date. De exmplu a fost exagerat isteric rata mortalității. Față de cazurile prezentate la spitale rata mortalității este de 2-3%. Repet, cei care au fost spitalizați. Medici și statisticieni de încredere și de bune moravuri spun că pe glob sunt infectați cu gripa chinezească cam 140 milioane de oameni, majoritatea în China și Indochina. După o săptămână de dureri de cap, febră și tuse, s-au făcut bine, ca la orice gripă sezonieră. Procentul ca domnia ta, da, cel care citești acum, să mori de gripa chinezească este de 0,0000027%. Foarte aproape de zero, cei care citesc EVZ, desigur. Dacă vremea va fi bună, cu Soare mult, gripa se va stinge, ca SARS, sau MERS, virusurile nu rezistă decât câteva minute la radiațiile ultraviolete ale Soarelui.

Dar, există un dar. Cel mai prost scenariu. Repetarea pandemiei din anii 1918-1920. Acum exact o sută de ani. Istoria se repetă? Bună întrebare! Gripa spaniolă, tot un ”coronavirus”, se pare, o gripă aviară. Coronavirusul este sferic, e ca o castană în teaca ei verde cu țepi, de fapt cili. Inițial s-a crezut că au murit atunci, de gripă, între 50 și 100 de milioane de persoane. În general tineri, oameni în putere, foarte puțini bătrâni și copii. Cifra exactă este 127 de milioane, obținută recent prin analiza asistată de computer a deceselor înregistrate în toată lumea, în acea perioadă. Gripa spaniolă a fost tot o gripă chinezească. Adusă pe front de cei 85.000 de chinezi folosiți pentru lucrări de geniu, săpări de tranșee și tuneluri. De pe front, odată cu armistițiul, gripa s-a răspândit rapid în toată lumea, odată cu repatrierea militarilor. Erau condiții excepțional de grele, foamete, lipsuri, ce mai, ca după război. Au scăpat doar cei care au luat doze masive de chinină. Nu cred că se mai poate repeta acest scenariu de coșmar, în condițiile existenței actualei tehnologii medicale.

Este necesar să respectăm cu strictețe igiena personală. Cu, sau fără ”coronavirus”. Spălatul des pe mâini și față, flambarea pâinii și a alimentelor crude, neîmpachetate în vid, spălarea din abundență a salatei și a legumelor și fructelor, scuturarea hainelor și schimbarea lor cu ceva comod în casă, evitarea deplasărilor care nu sunt absolut ncesare, evitarea străinilor (a chinezilor, în special, ha, ha, ha) și îndepărtarea imediată de cei care tușesc. Poate s-au înecat cu dumicatul, dar de ce să riști, nu ai Delta-32! Chestia cu masca chirurgicală este discutabilă, dar se pare că masca chirurgicală și burka vor fi moda de primăvară 2020. Burka apără de coronavirus? Buna întrebare! În orice caz saudiții au anulat pelerinajele de la Mecca, pentru prima dată în istorie din cauze medicale.

 

Așa că în fiecare zi, cu sau fără epidemie sau pandemie, și isteria de rigoare, avem speranța, certitudinea chiar, că mâine este o altă zi!

 

 

 

HOROSCOP  29 februarie – 1 martie, weekend

 

BERBEC    Aspecte amestecate, evită confuziile şi interpretările greşite, mai ales în casă, în familie. În acest weekend, dacă nu înţelegi ceva, mai bine cere precizări, decât să încurci lucrurile. În acest weekend, mai exact sâmbătă dimineaţa, eşti pus în faţa unei decizii. Să stai acasă cu pisica sau căţeluşul sau să ieşi pe seară în frig pentru cine ştie ce fiţe la cluburi şi/sau peteceri incerte. Sau să trăbăluieşti plenar în bucătărie pentru cele cinci feluri de mâncare pentru săptămâna viitoare. Sfatul meu este să stai cu necuvîntătoarele. Animăluţele nu mint, nu trădează, nu bârfesc, nu invidiază. Au după cum bine spunea Carl Sagan o capacitate deosebită de a recunoşte binele. Iar dacă le faci rău te muşcă sau zgârie, direct şi fără intrigi pe la spate.

TAUR   Vezi-ţi de treburile tale, cele obişnuite de weeknend, zâmbeşte, du-te la un film, distrează-te cu prietenii, fii calm şi senin! Nu e niciun motiv de panică, presa exgerează, ca deobicei! Este sâmbătă, zi de relaxare şi odihnă, aşa că tu ai tendinţa să eviţi orice discuţie, orice activitate, orice fel de efort. Minimum necesar cerut este să dai dovadă de bunăvoinţă! O persoană care te-a dezămăgit, sau evitat, în ultimul timp încearcă în acest weekend să-şi răscumpere păcatele. Atenţie la datele primite, deoarece de multe ori reprezintă părerea (de rău) celui în cauză şi nu o descriere cât mai apropiată de realitate. Experienţa bate mai intotdeauna iscusinţa!

GEMENI   Dedică ziua activităţilor obişnuite de weekend, relaxare, cumpărături, vizite, poate un film nou. Nu face schimbări în program, noul nu îţi prieşte şi mai binele e duşmanul binelui! Trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Domeniul emoţional este bine aspectat. Evită discuţiile în contradictoriu, învinuirile sau explicaţiile şi deciziile privind sfera socială, relaţiile cu prietenii.  Problemele personale nu sunt bine aspectate. Ideea este că uneori ai nevoie de puţină singurătate ca să ai o perspectivă mai bună asupra vieţii personale şi weekendul acesta este un bun prilej. Paradoxala situaţie!

RAC  Tendinţa acestui weekend este către un ritm redus, de cruţare, distracţie, relaxare şi odihnă. Se apropie primăvara cu mult consum de energie şi cu nopţi nedormite, fă acum provizie de somn! Sâmbătă este o zi ceva mai plictisitoare şi enervantă, în acelaşi timp. Evită intervenţiile bruşte şi deciziile pripite, mai ales dacă eşti solicitat să dai o mână de ajutor în casă. Leagă-te la cap pentru ca o să te doară! Duminică, ceva migrene din cauza unor tensiuni neaşteptate în anturaj. Le rezolvi cu diplomaţie şi treci mai departe. Nu te repezi să tragi concluzii după barfe, zvonuri si intrigi, sau după televizor. Lumea pare că are probleme de comportament grave de tot  şi nu este niciun motiv să o iei şi tu razna!

LEU   Lucruri importante, sâmbătă. Duminică nu încerca să-ţi impui cu orice preţ punctul de vedere, ci determină prin ajustări succesive, ca partenerii de discuţie să fie de accord cu tine! Orice rău spre bine, astăzi descoperi unele lucruri, mai greu de acceptat, despre persoane din anturajul tău. Eşti încă în formă bună, dar trebuie să te pregăteşti pentru o cădere de energie. Nu trebuie să te oboseşti peste măsură, deja eşti într-o starea de oboseală cronică. In acest weekend o sa realizezi că nu contează "ce" faci, ba mai mult, nici nu conteaza "cum" faci, ci este important "pentru cine"!  Nu te repezi imediat ce auzi o intriga. Uneori leii se prind în capcană cu mâncare pentru pisici, adică ascultă pe primul venit fără să mai verifice. Reflectează cui foloseste situaţia, „cui prodest”, ca în cărţile scrise de Agatha Cristie.

FECIOARĂ   Cei pe care îi întâlneşti în acest weekend par că sunt binevoitori. Duminică, afacerile tale personale sunt bine aspectate, nu uita de mărţişor. Cineva aşteaptă un răspuns, lasă-l să aştepte! Configuraţiile benefice sunt in cumpănă cu influenţe mai puţin favorabile, aşa că ai o zi obişnuită, dar fără evenimente notabile. O zi care trece repede, pentru că seamănă cu altă zi! Weekendul acesta este o perioadă de aşteptare şi relaxare.  Ai, în sfârşit, răspunsul la acţiunile tale din ultimul timp, răspunsurile pe care le aştepţi - din domeniul social şi al interacţiunilor dintre diferiţi oameni cu care ai comunicat în ultimul timp. Adică primeşti un telefon sau un mesaj pe care îl cam aşteptai.

BALANŢĂ    Dimineaţa de sâmbătă enervantă, ai uitat să cumperi ceva. Pâine, cafea sau mărţişorul? Weekendul acesta nu e o perioadă în care să faci schimbări importante, pe niciun plan, stai liniştit! Astăzi găseşti motive de satisfacţie tocmai acolo unde credeai că o să ai probleme. Este sâmbătă, aşa că stelele indică un program de relaxare şi distracţii. Redu ritmul şi vei avea rezultate! Supraveghează-ţi, în acest weekend, cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, să investeşti utopic în propria imagine. De asemenea – vechea ta problema – amorul. Cu o astfel de configuratie astrologica, ca în zilele acestui weekend de martie, te indragosteşti uşor şi de cine nu trebuie, dar egoismul bine temperat te salveaza de deceptii!

SCORPION  Un weekend dedicat acţiunii, reacţiei, intervenţiei. Timpul proiectelor a trecut, acum trebuie să realizezi ce ţi-ai propus cu tenacitate şi fără să ţii cont de comentariile răutăcioase. Sâmbătă programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Un fenomen meteo sau o întârziere a unei persoane sau obiect îţi strică buna dispoziţie, dar nu pentru mult timp! Pe total weekendul  este o perioadă bună, dar atenţie la deplasări sau călătorii!

SĂGETĂTOR  Eşti în postura plăcută nativilor să acţioneze, să fie în activitate. Ziua este favorabilă pentru începerea unor proiecte noi, numai după ce te interesezi de înţelegerile trecute. Lumea uită! Sâmbăta este, totusi, mai densă pentru că trebuie să pui cap la cap nişte date, informaţii, zvonuri care nu par a avea legătură, dar pentru tine înseamnă ceva. Adică juci rolul unui detectiv particular. Fără să faci parte din personajele Aghatei Christie, de exemplu Hercule Poirot, care îmi place atât de mult, ei bine, în acest weekend ascultă cu atenţie şi nu întrerupe persoanele care fac destăinuiri. Nici nu ştii câte poţi să afli, pentru că adevărul este întotdeauna dincolo de noi.

CAPRICORN  Weekendul este dens şi aglomerat, dar eşti optimist şi motivat în ceea ce faci. Sâmbătă, primeşti un premiu pentru atitudinea ta pozitivă - o veste bună. Duminică, poate, un film bun! Mici îmbunătăţiri şi transformări favorabile ale unei situaţii, veşti bune de la rude sau prieteni. Seară de sâmbătă relaxantă şi plăcută. Poate la un film, poate la un concert, poate la un club neagresiv, plăcut şi nepoluant. Și care nu ia foc, cu una cu două! Duminica este zi de aranjat şi verificat garderoba pentru sezonul mai cald, care pare că se apropie, în sfârşit. Sigur, nu toată ziua, mai este timp şi de o discuţie, de o prăjitură cu o cafea şi poate şi de un film bun. Şi poţi începe să citeşti un roman-fluviu, sau să vezi un film nou, ştiu că îţi plac ficţiunile istorice!

VĂRSĂTOR   Domeniul emoţional este bine aspectat. Cu mai mult pragmatism şi mai puţine iluzii poţi să te simţi chiar confortabil. Frecventează prietenii care te fac să te simţi bine şi chiar răsfăţat. Reuşeşti să cazi de acord şi să închei o alianţă cu cineva din anturaj, sau cu cineva din famile. Bunătatea caracteristică zodiei te face să crezi că e în avantajul tău. Oare chiar aşa să fie? Steaua Vega îţi indică un weekend în care trebuie să-ţi struneşti emoţiile şi să dai dovadă de inspiraţie, atât în relaţiile de familie cât şi cu prietenii sau partenerii. În acest weekend nu ar trebui să faci mari cheltuieli.

PEŞTI  Planurile făcute în sfera personală, care încep în acest weekend, pot aduce în viitor rezultate bune. O dispoziţie schimbătoare iţi poate marca duminica. De vină este Soarele din zodie! Sâmbăta aceasta evită izbucnirile sentimentale şi instabilitatea emoţională şi amână orice nu îţi face plăcere. Nu te lăsa invadat de interesele şi pretenţiile celor din jur. Refuză elegant! Repausul este poate, cea mai mare dintre încercări. Întotdeauna îţi faci programe peste programe şi duminică seara realizezi că nu ai avut timp. Nicio problemă! În acest weekend ai nevoie doar de repaos şi relaxare, dar şi de distracţie, de şampanie şi caviar. Ai ceva de sărbătorit, poate ziua ta de naştere şi lucrurile nu pot fi lăsate la voia întâmplării!