Consulul Marii Britanii în România i-a vizitat pe frații Tate în arest, după ce aceștia au fost arestați la sfârșitul lunii trecute pentru 30 de zile.
Curtea de Apel Bucureşti a decis, marţi, ca fraţii Andrew şi Tristan Tate să rămână în arest preventiv, într-un dosar în care sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol.
Dosarul fraților Tate
Astfel, în urma scandalului în care sunt implicați cei doi frați (cu cetățenie britanică), Consulul Marii Britanii în România și șeful Departamentului Economic al Ambasadei i-au vizitat pe frații Tate în arest. Ei au vrut să înțeleagă modul în care cei doi frați au acționat în România. În același timp, fosta polițistă ce le-a fost complice beneficiază de o permisie, pentru a merge la înmormântarea bunicii sale. Apoi, aceasta se va întoarce în arest, unde se află și iubita lui Tristan Tate.
Cei patru au contestat la Curtea de Apel București decizia luată pe 30 decembrie 2022 de Tribunalul Bucureşti, prin care au fost emise mandate de arestare preventive pe numele lor, pentru 30 de zile.
Însă, contestaţiile lor a fost însă respinse marţi de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti, ca nefondate, fiecare având de plătit 500 de lei cheltuieli de judecată.
Noi percheziții în dosarul fraților Tate
În dimineața de joi au fost puse în aplicare de către polițiști și procurorii DIICOT nu mai puțin de șapte mandate de percheziție în cazul fraților Andrew și Tristan Tate. Se fac, așadar, acte de cercetare penală în mai multe județe, printre care Prahova, Ilfov, dar și București. Cel mai probabil, persoanele ridicate vor fi duse la audieri la sediul DIICOT.
Chiar dacă se afișau în locații de lux, firma de videochat a fraților Tate, arestați preventiv, avea datorii uriașe. Acum, aceasta riscă să fie executată silit de ANAF. Firma a fost înfințată în 2017 și avea mai multe puncte de lucru, în sectorul 3 din Capitală și în Fundeni.
Cu toate că frații Tate postau imagini cu mașini, restaurante și destinații de lux, firma lor fusese sancționată cu 27.245 lei. Aceștia nu au plătit amenda, iar ANAF Brașov a demarat executarea silită a firmei. Ei au contestat sancțiunea, dar fără rezultat.