Principalele motive pentru a apela la o firmă de curăţenie în birouri. Poate un singur angajat în domeniul curăţeniei să facă faţă acestor atribuţii?

31 May 2021
Principalele motive pentru a apela la o firmă de curăţenie în birouri. Poate un singur angajat în domeniul curăţeniei să facă faţă acestor atribuţii?

Din ce în ce mai multe companii aleg să apeleze la o firmă de curăţenie în Bucureşti pentru a asigura ordine şi curăţenia în incinta acestora, dar şi la exterior. Angajaţii acestor firme au o experienţă de lucru foarte bogată în ceea ce priveşte curăţenia în birouri, în clădiri şi sedii de birouri, dar şi în ansambluri rezidenţiale. De asemenea, reprezentanţii companiilor dispun de toate echipamentele şi produsele profesionale necesare pentru a asigura o curăţenie exemplară în birouri, sedii de lucru, în săli de conferinţe şi săli directoriale şi nu numai.

Angajat în domeniul curăţeniei sau firma de curăţenie în birouri?

Până nu demult, companiile angajează una sau mai multe persoane pentru curăţenia în birouri sau în interiorul acestor locaţii. Fie că lucrau full time, în schimburi sau doar câteva ore pe zi, angajaţii în curăţenie aveau cu siguranţă mult prea multe atribuţii decât puteau să le facă faţă. Fără produsele de igienă şi de curăţenie adecvate şi într-un timp foarte scurt, angajaţii în curăţenie nu reuşeau să facă faţă tuturor atribuţiilor şi responsabilităţilor pe care le presupune tot ceea ce înseamnă curăţenia în birouri.

Pe de altă parte, curăţarea biroului nu poate fi lăsată în grija şi în atribuţiile angajatilor, pentru că acest lucru poate isca nemulţumiri şi conflicte între angajaţi, precum şi scăderea productivităţii companiei. Pentru a evita toate aceste situaţii neplăcute, apelarea la o firmă care se ocupă de curăţenia în birouri este inevitabilă şi necesară.

Avantajele apelării la o firmă specializată în curăţenie birouri:

Principalele avantaje pe care le au cei care apelează la o firmă specializată în curăţenie în birouri includ:

  • aspect curat permanent în birou şi o excelentă stare de bine. Acest avantaj atrage după sine şi creşterea productivităţii angajaţilor, care cu siguranţă se vor simţi foarte bine într-un mediu de lucru curat şi primitor;
  • atragerea partenerilor în afaceri şi colaboratorilor. Un birou aranjat şi curat, o companie îngrijită din toate punctele de vedere nu numai că va face o impresie bună celor care îi calcă pragul, ci va atrage şi mai mulţi clienţi, parteneri de afaceri şi colaboratori;
  • preţuri atractive. Contrar aşteptărilor, preţurile serviciilor de curăţenie oferite de o companie specializată nu sunt foarte mari, iar compania dispune de experienţă în domeniu şi are o vechime suficient de mare încât să aibă credibilitate, să ofere seriozitate şi profesionalism;
  • angajaţi sănătoşi. Un mediu curat asigura sănătatea angajaţilor pentru că există riscuri mai mici pentru a dezvolta alergii, dar şi pentru a nu risca transmiterea viruşilor sau bacteriilor. Birourile cu un aer proaspăt şi curat produc un impact subtil asupra sănătăţii angajaţilor şi a clienţilor sau vizitatorilor firmei;
  • economii pe termen lung. Curăţenia făcută în profunzime efectuată de o companie specializată, nu doar la suprafaţă este mai uşor de menţinut şi mai de durată. Pe termen lung, acest lucru înseamnă mai puţini bani cheltuiţi cu serviciile de curăţenie, dar şi o economie la bugetul firmei.