Cum te poate ajuta implantul dentar

09 Jul 2020
Cum te poate ajuta implantul dentar

Implantul dentar este, cel putin in acest moment, cea mai eficienta modalitate de a inlocui dintii lipsa. Pe langa faptul ca aspectul noului dinte este foarte natural, acesta se va simti si ca un dinte normal.

Acest procedeu se realizeaza cu ajutorul unei radacini artificiale, confectionata din titan. Implantul dentar este introdusa in maxilar sau osul mandibular, dupa caz, neafectand ceilalti dinti sanatosi.

Avantajele implantului dentar

Implantul dentar are foarte multe avantaje, chiar daca la inceput pacientul are mai multe temeri legate de acest procedeu.

Pe langa faptul ca este foarte eficient si de succes, are beneficii si asupra sanatatii. Printre alte avantaje amintesc:

  • Implantul dentar arata si se comporta ca si dintii naturali. Practic pacientul va avea impresia ca are exact dintii naturali, fara sa fie in vreun fel afectat
  • Atunci cand apelezi la un implant dentar iti protejezi dantura. Este cunoscut faptul ca lipsa dintilor duce la distrugerea gingiei si chiar a osului
  • Implantul dentar este foarte rezistent si poate sa tina toata viata. Desigur, igiena dentara este foarte importanta si in acest caz
  • Chiar daca multi pacienti isi fac grija pentru ca procedeul poate fi dureros, in realitate nu este asa. Datorita noilor tehnici si tehnologii, implantul dentar este nedureros si se vindeca foarte repede
  • Scapi de interventii chirurgicale, taieturi si alte batai de cap. Mai mult, se poate realiza chiar intr-o singura zi. Practic in mai putin de 42 de ori iti poti recupera dintele sau dintii pierduti

Cat costa un implant dentar?

Sanatatea noastra este cea mai importanta, chiar daca de cele mai multe ori conteaza si aspectul financiar. Este foarte important sa alegi o clinica profesionista, ca de exemplu Clinica Dentara Delta Cinic Dent.

Evident, si medicul stomatolog este important, nu doar tehnicile si tehnologiile folosite. La clinica anterior mentionata poti apela cu incredere la o intreaga echipa de specialisti, inclusiv la dr. Durbac.

Referitor la cat costa un implant dentar, pretul acestui procedeu poate varia. Gasesti pe internet clinici care practica preturi chiar si de la 200 de Euro, insa iti recomand sa le verifici cu mare grija.

Cand alegi un implant dentar te gandesti la ceva care sa te tina pentru o viata, asa ca nu pune pretul pe primul plan, ci calitatea serviciilor. In acest caz, o clinica profesionista are preturi incepand de la 500 Euro, iar acesta poate urca, in functie de complexitatea implantului, pana la 2000 Euro.

In unele cazuri, in aceste preturi nu este inclusa coroana dentara, dar nici tratamentul implantului dentar. Asa ca mare grija cand verifici lista de preturi sau cand ceri o oferta.

In concluzie

Daca ai unul sau mai multi dinti lipsa, implantul dentar este una din cele mai bune solutii pentru tine.

Acest procedeu are foarte multe avantaje, printre care faptul ca nu este dureros si se realizeaza extrem de rapid.

Pretul unui implant dentar nu este foarte mare, insa este raportat si la complexitatea “lucrarii” si clinica la care doresti sa-l faci. Mai bine sa alegi o clinica cu renume, chiar daca platesti un pret ceva mai mare, decat sa ai parte de un implant de o slaba calitate care sa nu reziste in timp.