Cum sa alegi cel mai bun supliment nutritiv pentru cainele tau?

27 Jul 2021
Cum sa alegi cel mai bun supliment nutritiv pentru cainele tau?

De la dozele mari de energie ale puiutilor si pana la loialitatea unui caine adult sau blandetea unui caine senior, viata cu un prieten blanos de orice varsta este intotdeauna plina de satisfactii. Este foarte important sa fii atent la stadiul actual de viata al cainelui tau. Acest lucru poate insemna schimbarea alimentelor, a rutinelor de exercitii, dar si a suplimentelor si vitaminelor. Trebuie sa tii intotdeauna pasul cu nevoile nutritionale in schimbare ale cainelui tau.

De ce are nevoie cainele tau de un supliment nutritiv?

Cainii trec prin modificari fizice si comportamentale pe masura ce inainteaza in varsta si astfel nevoile lor nutritionale se schimba. Nutritia care vizeaza nevoile lor specifice legate de varsta va contribui mult la o viata lunga si sanatoasa. Suplimentele sunt o modalitate excelenta de a te asigura ca blanosul tau primeste o nutritie adecvata. Chiar daca ii oferi cainelui o hrana uscata de inalta calitate, ii poti stimula nutritia pentru a oferi corpului tot ceea ce are nevoie pentru a ramane sanatos. Mineralele si vitaminele ajuta corpul blanosului tau sa functioneze la un nivel optim, imbunatatind totul pana la digestie. Aceste suplimente pentru caini sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii animalelor de companie si, de asemenea, pentru combaterea oricarui deficit de vitamine care poate contribui ulterior la mai multe probleme grave de sanatate.

Totusi, atunci cand alegi vitamine pentru caini si suplimente nutritive, trebuie sa iei o decizie bazata pe etapa de viata a cainelui tau si pe recomandarile medicului veterinar.

Exista foarte multe suplimente si vitamine pentru caini, toate vizand satisfacerea diferitelor nevoi ale blanosilor nostri. Cu toate acestea, multe companii includ in formula materiale de umplutura si ingrediente de calitate scazuta, asa ca este extrem de important sa te asiguri ca alegi doar produse de calitate care au destule vitamin si minerale in ele pentru animalul tau de companie.

O viata sanatoasa pentru cainele tau

Desi majoritatea alimentelor pentru caini ofera cantitatea potrivita de nutrienti si vitamine de care are nevoie cainele in dieta sa, pot exista cazuri in care suplimentarea acestei diete cu vitamine este benefica. Nutritia pe care un catelus o primeste la inceput de viata este foarte importanta pentru un sistem imunitar puternic si o stare buna de sanatate atunci cand ajunge la maturitate. Unele suplimente pentru caini sunt concepute pentru a sprijini cresterea si dezvoltarea in primele 18 luni de viata ale unui junior. Avand in vedere acest lucru, suplimentele se concentreaza pe mai multe aspecte importante ale sanatatii:

  • Promoveaza functia antioxidanta si sanatatea celulara
  • Contribuie la dezvoltarea osoasa si construirea tesutului conjunctiv
  • Mentin un tract intestinal sanatos
  • Imbunatatesc raspunsul sistemului imunitar
  • Promoveaza sanatatea si functia optima a vezicii urinare

In functie de starea de sanatate a cainelui tau, afectiunile la care este predispus si parerea medicului veterinar, poti alege suplimente si vitamine pentru caini care sa vizeze dezvoltarea sanatoasa sau reducerea anumitor riscuri. Oferite cu grijja si responsabilitate, suplimentele nutritive pot oferi cainelui tau cel mai bun start in viata si pot contribui la mentinerea sanatatii generale.