4 locuri de vizitat dacă ajungi în Galați

21 May 2020
4 locuri de vizitat dacă ajungi în Galați

Dacă ești în căutarea unei destinații de vacanță accesibile și nu foarte departe de casă, poți lua în calcul Galațiul. România este o țară frumoasă, pe care merită să o descoperi, iar orașul de pe Dunăre nu se dezice nici el cu această idee. În Galați se află o mulțime de obiective turistice interesante, pe care ar fi păcat să le ratezi. 

Astăzi, suntem ghidul tău într-un weekend prin orașul port și îți spunem care sunt cele mai importante locuri de vizitat în sejurul tău!

Faleza Dunării 

Poate principalul motiv pentru care ar trebui să ajungi în Galați cel puțin o dată în viață este Faleza Dunării. Aceasta reprezintă cel mai râvnit obiectiv turistic din zonă, însă este o locație frecventată și către localnicii dornici de plimbări sau de amatorii de sport. Faleza se întinde pe o distanță de aproximativ 4 kilometri, ceea ce o transformă în cea mai lungă faleză din Europa, de pe cursul Dunării. Aceasta oferă vizitatorilor o privelește de excepție și reprezintă o sursă de inspirație nesecată pentru fotografi sau regizori de film. 

După o plimbare lungă pe Faleză, cu siguranță vei avea nevoie de o masă copioasă. Trebuie să știi că poți comanda la unul din restaurantele din Galați prin Food Panda

Gara Fluvială sau Palatul Navigației 

Oricare dintre aceste denumirii am folosi, ele descriu un loc inedit, pe care nu trebuie să-l ratezi în periplul tău prin orașul Galați. Palatul Navigației a fost ridicat în 1912, servind ca sediu pentru diverse birouri ale instituțiilor de transport fluvial. În prezent, clădirea adăpostește sediile unor instituții precum Compania de Navigație NAVROM. 

Important de menționat este faptul că Gara Fluvială este prima construcție din România pentru care s-a folosit schelet monolit din beton armat. De asemenea trebuie să știi că locația poate fi vizitate complet gratuit, așadar încă un motiv în plus să o treci pe lista de obiective turistice care trebuie văzute!

Poarta Turcească 

Descoperind străzile orașului Galați, vei sesiza influențele invaziei turcilor. Aceștia și-au pus amprenta asupra locului care păstrează și astăzi ruine ale unor construcții ridicate de ei între secolele XVIII și XIX. Poarta Turcească este, de fapt, vechea poartă a unui Han, care, în timpurile străvechi, oferea cazare. Din păcate, în urma unui incident provocat de neatenția unui muncitor în 1982, mare parte din acest monument a fost demolată. Astfel, în prezent în picioare a rămas doar Poarta hanului, aflată și ea într-o stare destul de avansată de degradare. 

Rezervația Gârboavele 

Dacă ajungi în Galați, merită să te abați 17 km de la drumul tău și să vizitezi Pădurea Gârboavele. Aceasta este o rezervație forestieră de interes național, motiv pentru care accesul în interiorul său este supus unor costuri. Din teritoriul pădurii face parte și Grădina Zoologică cu același nume, adăpost pentru mai mult de 30 de specii de mamifere și păsări. 

De asemenea la intrarea în Grădina Zoologică se percepe o taxă de acces.