Clotilde Armand, atac la Sebastian Burduja. „Este un personaj detestabil!”

Sursa foto: Arhiva EVZ

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, consideră că ministrul Cercetării şi Digitalizării Sebastian Burduja distruge digitalizarea primăriei din fonduri europene. Ea a mai precizat că acesta și-a câștigat funcția peste noapte.

Clotilde Armand îl acuză pe ministrul Cercetării şi Digitalizării Sebastian Burduja că blochează din nou digitalizarea primăriei din fonduri europene. Aceasta a arătat dovada în care consilierii PNL au refuzat să voteze pentru digitalizarea primăriei. Primarul Sector 1 i-a adus și o serie de critici oficialului.

„Ministrul Cercetării şi al Digitalizării (şeful organizaţiei PNL Sector 1) refuză, din nou, să digitalizăm Primăria Sectorului 1. Acest personaj detestabil cocoţat în fruntea unei filiale politice istorice ajutat doar de moştenirea numelui (fiul unui fost lucrător în comerţul exterior înainte de 1989, membru FSN şi vicepreşedinte Bancorex), a devenit peste noapte ministru fără nici un fel de competenţe în materie de Digitalizare şi Cercetare şi a informat presa plătită din banii partidului din care face parte că filiala pe care o conduce depune plângere împotriva mea pentru că (atenţie!) eu blochez digitalizarea primăriei. Bon. Hai să aflăm împreună adevărul”, a scris Clotilde Armand, vineri pe Facebook.

Clotilde Armand a luat atitudine

Clotilde Armand a arătat și dovada în care oamenii lui Burduja au refuzat să voteze digitalizarea Primăriei Sector 1.

„Iată înregistrarea şedinţei de Consiliu Local al Sectorului 1 de săptămâna trecută şi momentul în care consilierii PNL au refuzat să voteze digitalizarea primăriei din fonduri europene şi alte proiecte fără motiv, la ordinele ministrului Cercetării. Nu mai sunt necesare alte explicaţii. Imaginile vorbesc de la sine. Problema de fond cred că este alta: eu vreau digitalizarea prin fonduri europene, consilierii PNL-PSD vor digitalizare cu fondurile primăriei. Concluzia o trageţi voi. Aşa blochează proiectele comunităţii. Nu ne lăsăm şi voi reveni cu ele până când le vor vota”, a mai spus edilul.

Primarul Sector 1, chemat în judecată

Ea a adăugat că „de când DNA a anunţat prejudiciul cauzat de administraţiile PNL şi PSD de peste 200 milioane euro şi ne-a dat dreptate că s-au plătit sume colosale de bani către compania de salubrizare, conducerea PNL şi PSD a înnebunit”.

„Consilierii acestor două formaţiuni sunt şi mai vehemenţi la adresa noastră. Iar acest lucru nu poate decât să mă bucure. Este cel mai bun semn că noi ne facem treaba bine. Şi nici nu veţi auzi la televiziunile finanţate de PNL şi PSD de ceea ce facem”, a mai spus Clotilde Armand.

Cu toate astea, consilierii locali ai PNL Sector 1 au transnmis că vor acționa în instanță împotriva lui Clotilde Armand, din cauza ştirilor false „propagate în spaţiul media de Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, prin armata de troli şi prin funcţionari din aparatul de specialitate plătiţi din bani publici”, arată un comunicat de presă al organizaţiei liberale Sector 1, care răspunde şi acuzaţiilor edilului potrivit cărora ministrul Cercetării Sebastian Burduja ar bloca digitalizarea primăriei cu fonduri europene.

Acuzații dure

Clotilde Armand a răbufnit după ce PNL și PSD ar fi blocat următoarele proiecte:

„Proiecte blocate de PNL PSD în valoare de 1 milion de euro:

- Strategia IT a Primăriei Sectorului 1- cu o componentă importantă de digitalizare;

- Strategia Smart City a Sectorului 1 al Municipiului București 2023-2030;

- Strategia de comunicare a Primăriei Sectorului 1 2023-2030- care vizează inclusiv realizarea unui website inovativ pentru administrația locală, publicarea de seturi de date în format deschis și realizarea unui manual de identitate;

- Proceduri simplificate pentru reducerea birocrației, corelate cu un plan de simplificare a procedurilor administrative;

- Cursuri de formare în management strategic pentru funcționarii din Primăria Sectorului 1;

- Programul Anual de Activitate al Consiliului Local (PAACL) 2024 (un instrument de planificare anuală a activității autorității deliberative locale; pentru a putea fi introduse în PAACL, proiectele de hotărâri trebuie să îndeplinească anumite condiții de maturitate și oportunitate)”, mai spune Armand.