Ciolacu spune că n-are relații la Biroul Electoral. Cum comentează respinerea Alianței Dreapta Unită

Alegeri. Sursa foto: Arhiva EVZ

Marcel Ciolacu se jură că nu are relații la Biroul Electoral Central. El spune că nu ar fi implicat în decizia de respingere a înscrierii pentru Alianța Dreapta Unită. Liderii opoziției au acuzat PSD că vor să le împiedice participarea laalegeri pe liste comune.

 

Premierul susține că n-ar avea legătură cu cei șapte judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție din cadrul Biroului Electoral Central (BEC). El a respins acuzațiile conform cărora ar fi intervenit pentru respingerea înregistrării Alianței Dreapta Unită.

 Marcel Ciolacu respinge acuzațiile opoziției

Liderul PSD susține că în Biroul Electoral Central au fost selectați șapte judecători de la Înalta Curte. În acest context, Marcel Ciolacu a spus că nu știe cum se numesc aceștia și spune că nu i-a sunat. El a respins acuzațiile formulate de liderii opoziției cu privire la blocarea alianței.

„Nu am comentat niciodată, de când sunt om politic, nicio decizie a niciunui magistrat și nicio decizie a Curţii Constituţionale. Aşa se apără statul de drept. Cei care acuzau până acum că PSD-ul acoperă corupţii, că PSD-ul nu ştiu ce face, că PSD-ul… Nu poţi toată viaţa ta, nu poţi să fii liderul opoziţiei doar prin ură şi doar să fii contra PSD-ului. Trebuie să şi construieşti ceva. Au avut posibilitatea să construiască alături de PNL timp de opt luni, sau cât a durat marea coaliţie de dreapta. Şi am văzut ce a rămas în urmă, un dezastru, zero fonduri europene, un PNRR pe care trebuie să-l negociem încontinuu, niciun kilometru de autostradă”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul PSD susține că nu știe cum se numesc judecătorii care fac parte din Biroul Electoral Central. Mai mult, a spus, nu i-a sunat nici nu a vorbit cu reprezentantul PSD.

„Din Biroul Electoral Central fac parte şapte judecători de la Înalta Curte. S-a apucat Ciolacu să-i sune pe cei şapte? Nu ştiu cum îi cheamă, doamnă. (…) Se face prin vot. Nu am vorbit cu reprezentantul PSD să-mi spună. Fiecare îşi face treaba lui. Dacă el a sesizat un lucru, cei şapte judecători de la Înalta Curte au decis. Adică PSD-ul nu mai are voie să sesizeze o ilegalitate?”, s- a justificat liderul PSD.

Sursa foto: EVZ

Liderul PSD bate în retragere

Întrebat de ce vorbește despre o ilegalitate, Marcel Ciolacu a bătut în retragere. Așa cum a făcut-o și când i s-au reproșat că declarațiile sale despre despăgubirile pe care ar urma să le plătească România în cazul Roșia Montană, au crescut valoarea acțiunilor Gabriel Resources.

„Păi, nu ştiu. Dacă decizia e a judecătorilor, eu de unde să ştiu? Eu sunt judecător, fac parte din BEC? Dacă făceam parte din BEC, veneam la dumneavoastră şi vă explicam speţa detaliată”, a mai spus politicianul PSD, conform Digi 24.

Marcel Ciolacu a respins acuzațiile conform cărora ar fi fost implicat în decizia Biroului Electoral. În schimb a spus că va vorbi cu colegii săi de la Senat să inițieze un referendum din care să reiasă dacă românii vor sau nu penali în funcții publice.

„Dar ce amestec să am? Eu nu mai am voie, PSD-ul nu mai are voie să spună, domnule, greşiţi? Dom'le, aţi încălcat legea? De ce?  Ei au dreptul să spună, doamna Clotilde să urle peste tot, să spună că justiţia e aservită, că nu sunt penali, că domnul Voiculescu nu a furat vaccinuri. Dom'le, ce trăim noi? Mai vor fără penali în funcţii publice, sau nu? Mai vor acel referendum? Eu o să le propun colegilor mei de la Senat să voteze, să ţinem referendum. Să vedem ce spun românii. Nu poţi, când îţi convine să ai un discurs, şi când ţi se întâmplă ţie, să spui că e aservită justiţia”, a mai transmis  Marcel Ciolacu.

Cătălin Drulă, șeful USR. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Marcel Ciolacu acuzat că pune piedici opoziției

Biroul Electoral Central (BEC) a respins protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită, formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei. În acest context, Cătălin Drulă, președintele USR, a anunțat că va ataca decizia în instanță laÎCCJ. El a acuzat un act de „agresiune politică” pus la cale de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

 „Respingerea protocolului Alianţei Dreapta Unită, la solicitarea PSD, este un act de agresiune politică venit din partea lui Iohannis, Ciolacu şi Ciucă, care arată întregii ţări unde am ajuns cu starea democraţiei. Dar le promit lor că nu ne vor opri! Milioane de români susţin o alternativă onestă la actuala putere. Noi avem soluţiile corecte pentru a moderniza România şi nu ne vom împiedica de scamatoriile instituţiilor pe care le controlează”, a transmis Cătălin Drulă, înt-un mesaj pe Facebook.

El a precizat că europarlamentarul Eugen Tomac este președintele PMP, ales în 2022 de un congres validat la Tribunalul București.

„În ciuda pretextului folosit de BEC, Eugen Tomac este liderul legitim al PMP, ales încă din 2022, cu un Congres validat de Tribunalul Bucureşti. Pe 2 februarie 2024, acelaşi Tribunal Bucureşti a dispus biroului partidelor politice să înregistreze rezultatul ultimului congres PMP. O decizie executorie, care nu este pusă în aplicare”, a mai spus Cătălin Drulă.