Războiul dintre social-democrați și propriul premier ar putea fi tranșat în ultimă instanță de judecătorii Curții Constituționale, a spus, pentru EVZ, fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean. În cazul în care moțiunea pică la votul de miercuri în Parlament, Liviu Dragnea ar putea contesta la CCR, motivând că primului-ministru și Executivului le-a fost retras sprijinul politic de către majoritatea PSD-ALDE. Dacă moțiunea va trece, atunci Sorin Grindeanu poate contesta faptul că nu a fost respectată procedura, ea nefiind trimisă Guvernului în momentul când a fost depusă.
"Teoretic nu este inadmisibil pentru că procedurile trebuie respectate. Orice hotărâre a Parlamentului poate fi atacată la CCR. Această posibilitate a fost introdusă tot de ei, de PSD în noiembrie 2010, când a fost modificat regulamentul de funcționare al Curții Constituționale", a afirmat Zegrean, pentru EVZ.
Conform articolului 92 din Rgulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului spune că "moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă. Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii".
Astfel, potrivit procedurii, textul moțiunii ar trebui trimis și către Executiv, dar Registratura a fost închisă în week-end. Prin urmare, dacă va fi adoptată de Parlament, Sorin Grindeanu are posibilitatea să sesizeze Curtea Constituționalăca fiind neconstituțională, pe motive procedurale.