Cătălin Cherecheş putea să scape de condamnarea de cinci ani de închisoare, înainte să fie adus în România. Judecătorii Instanţei Supreme decid, joi, dacă acceptă sau nu cererea de strămutare a procesului.
Cătălin Cherecheş ar putea fi transferat astăzi în penitenciarul din Munchen. Aşadar, judecătorii Instanţei Supreme decid astăzi dacă acceptă sau nu cererea de strămutare a procesului. Avocatul lui Cătălin Cherecheş spune că unul dintre motivele cererii ar fi lipsa de imparțialitate.
Cătălin Cherecheş ar putea să scape de închisoare
Din punct de vedere legal, Codul de procedură penală, permite admiterea unei cereri de strămutare, chiar după rămânerea definitivă a unei hotărâri dată în apel şi chiar dacă hotărârea este de condamnare, a declarat Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheş.
Aşadar, Cătălin Cherecheș ar putea să scape de închisoare. Dacă magistrații acceptă cererea, atunci procesul se repune pe rol. Mai mult, există și riscul ca faptele vizate să se prescrie. Acest lucru s-ar întâmpla în jumătate de an, potrivit avocatului său.
Ce spune avocatul primarului din Baia Mare
Avocatul lui Cătălin Cherecheş a făcut câteva declaraţii înainte de intrarea în sala de judecată.
„Vă promit că îl întreb pe domnul Cherecheş, în mod expres, ce l-a determinat să plece din ţară în data de 24 noiembrie şi promit că am să fac public în măsura în care dumnealui va dori să explice de ce a plecat. Am o bănuială că probabil a crezut că nu va avea parte de o soluţie corectă, dată de un complet imparţial.
Cătălin Cherecheş. Sursa foto: Facebook
Astăzi este termen pentru soluţionarea cererii de strămutare. Este vorba de solicitarea formulată anterior datei de 24 noiembrie, dată la care s-a dat hotărârea definitivă la Curtea de Apel Cluj. Deci, nu este o cerere de strămutare făcută ulterior. Nici nu s-ar fi putut dacă deja hotărârea era definitivă”, a explicat avocatul lui Cătălin Cherecheș.
Cătălin Cherecheș are şanse cu privire la admiterea unei cereri de strămutare
Avocatul lui Cătălin Cherecheş a mai declarat: Curtea de Apel Cluj s-a grăbit să termine dosarul înainte de soluţionarea cererii de strămutare.
„Din motive administrative, probabil că termenul a fost fixat după finalizarea cauzei la Curtea de Apel Cluj. Curtea de Apel Cluj s-a grăbit să termine dosarul înainte de soluţionarea cererii de strămutare. Poate fi un semn de lipsă de imparţialitate pe care noi l-am invocat.
Din punct de vedere legal, Codul de procedură penală permite admiterea unei cereri de strămutare, chiar după rămânerea definitivă a unei hotărâri dată în apel şi chiar dacă hotărârea este de condamnare”, a mai explicat Răzvan Doseanu.