Obsesia pe care Occidentul o manifestă de zeci de ani față de drepturile omului a dus la un război perpetuu în Orientul Mijlociu, cu toate ororile care au urmat, de la epurările etnice la piețele de sclavi. Aceasta este acuzația teribilă pe care dr. Philip Cunliffe de la Universitatea din Kent o aduce establishmentului progresist care conduce de zeci de ani Occidentul.
În ultima sa carte-„Cosmopolitan Dystopia”, Dr. Philip Cunliffe ia în discuție toate marile „realizări” ale intervențiilor militare ale Occidentului în lumea musulmană, iar concluziile sale sunt înspăimântătoare. Piețele de sclavi și epurarea etnică a comunității yazidi din Irak nu s-ar fi întâmplat niciodată fără invazia din 2003 a acestei țări. "Intervenția NATO pentru prevenirea masacrelor din Benghazi (Libia) în 2011 a declanșat un război civil fără fârșit", adaugă dr. Cunliffe, care este specialistul principal în „Conflicte internaționale” al Universității din Kent.
„Țările occidentale au impulsionat această agendă globală (umaninism] timp de 30 de ani. O parte din acest proces creează o un război perpetuu, așa cum vedem în țări precum Afganistan și Irak. Occidentul este la originea acestor conflicte și, așa după cum se vede în Libia și Irak, putem da jos statele, dar nu suntem capabili să punem ceva în loc”.
Marele rezultat al acestor intervenții militare menite să le liniștească occidentalilor conștiința că au făcut tot ce era omenește posibil pentru emenii lor este haosul, susține dr. Cunliffe, care adaugă că intervenția occidentală a permis unor forțe precum ISIS sau talibanii să umple vidul de putere din lumea musulmană.
Că drumul spre iad e pavat cu bune intenții, o știm de mult. Din păcate, occidentalii au început să simtă acest adevăr peren pe propria piele. Fluxul neîntrerupt de refugiați și imigranți, susținut de aceeași obsesie a progresiștilor pentru drepturile omului, a adus în Vestul Europei nenumăratele probleme și conflicte care însângerează de sute de ani lumea musulmană. Ca să nu mai vorbim despre furia explicabilă pe care cei care nu au nimic o simt față de bogata societate occidentală.