Nimeni nu-i suficient de bun pentru Cioloș. Probabil nici electoratul

În urmă cu câteva zile, Dacian Cioloș lansa un atac neașteptat tocmai la partidul condus de Dan Barna, alături de care își bea cafeaua recent, într-o dimineață de duminică, si apoi trimitea poza în presă împreună cu informația că USR și MRÎ (partid neînregistrat încă) ar putea candida pe liste comune la europarlamentare.

Dar surpriză, Dacian Cioloș spunea așa zilele trecute: “ USR e de nișă. Electoratul nostru așteaptă un partid care să dea o tentă de seriozitate. Nu zic că USR nu e serios, ci…”. Surprinzător atacul lui Dacian Cioloș având în vedere că în campania Fără Penali fostul premier s-a lipit cu succes de poza de final, greul campaniei Oameni Noi(deși nu știu cum poate fi Cioloș #omnou) este dus tot de USR, și, cu toate acestea, Cioloș îi persiflează și îi privește de sus.
 
În urmă cu două săptămâni, Dacian Cioloș ataca și PNL. Un atac și mai surprinzător, mai ales dacă citiți biografia fostului premier, chiar pe pagina sa oficială de Facebook și veți observa că mai toată cariera sa este strâns legată de PNL, iar toate funcțiie pe care le-a avut au fost obținute pentru că a fost susținut de liberali și foști democrat-liberali. Câteva date concrete: * 2005-2006- Consilier personal al lui Gheorghe Flutur si apoi, Dan Motreanu(PNL), *2007- subsecretar de stat pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Agriculturii(PNL), *2007- ministru al agriculturii în Cabinetul condus de premierul Călin Popescu-Tăriceanu(cabinet PNL), *2010- comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală, susținut de PDL, *2015- numit premier cu susținerea lui Iohannis și PNL, *2016-susținut de PNL în campanie pentru postul de premier. 
 
De fapt, evenimentele din campania din 2016 și (ne) implicarea lui Cioloș alături de PNL sunt un clar indicator pentru inconsecvențele fostului premier și faptul că da, nimeni nu-i suficient de bun pentru Cioloș. Mai întâi, la finalul lui octombrie 2016, cu acceptul lui Dacian Cioloș, conducerea PNL îl desemnează oficial candidat la funcția de premier. La doar câteva zile distanță, Cioloș spune că nu a dat acordul PNL și USR să îi folosească imaginea, după ce peste tot au apărut afișe în care Cioloș era prezentat ca fiind premierul susținut de PNL. Apoi, Cioloș este votat de Consiliul Național al PNL drept nominalizare pentru funcția de premier, în timp ce partidul își asumă principiile Platformei România 100. În plus, Cioloș participă nu doar la Consiliul Național, ci și la mitingul PNL din Piața Revoluției, organizat cu acest scop. 
 
Dacă Dacian Cioloș e prea bun pentru PNL și pentru USR, două partide care l-au susținut de-a lungul timpului, oare Dacian Cioloș nu o să spună într-o bună zi: sunt prea bun pentru electoratul din țara asta, nu mă meritați?!