Procuroarea Claudia Roșu recunoaște că a discutat cu ofițerii SRI despre dosarul fabricat de DNA împotriva fostului primar de Iași, Gheorghe Nichita: „În cadrul unei ședinte de lucru cu SRI, procurorul de caz a examinat materiale relevante, solicitându-se declasificarea acestora”. Interceptarea lui Nichita a fost aprobată de judecătoarea TMB Elena Burlan-Pușcaș, inculpată ulterior de DNA, iar beneficiare au fost desemnate 3 unități SRI, scrie luju.ro
O dovadă cât se poate de palpabilă ca Direcția Națională Anticorupție a colaborat cu Serviciul Român de Informații ca să nenorocească un politician. De data aceasta, cârdășia DNA-SRI este mentionată cu subiect și predicat de către o fostă vedetă a parchetului condus la acea vreme de Laura Kovesi.
Este vorba despre procuroarea ex-DNA Claudia Roșu (foto). Aceasta a recunoscut existența unei „ședinte de lucru” cu ofițeri SRI, în care s-au discutat probele din dosarul fostului primar din Iași Gheorghe Nichita. Informația apare în referatul prin care, pe 13 iulie 2015, Roșu a solicitat aprobarea filării și a interceptării nu doar a lui Nichita, ci și a mai multor funcționari din Primaria Iași:
„Cu privire la faptul că în perioada 29.01.2014 – 04.02.2014, Nichita Gheorghe ar fi avut mai multe întâlniri cu numitul Mardarasevici Claudiu Daniel, acționar al societății SC Focality SRL, în scopul de a-i solicita acestuia furnizarea, în interes personal, a unor echipamente electronice la preț redus, cunoscând faptul că omul de afaceri are posibilitatea de a obține o reducere de preț de la firma Samsung, pe baza unor comenzi anterioare, la data de 26.06.2015, în cadrul unei ședinte de lucru cu SRI, procurorul de caz a examinat materiale relevante pentru dovedirea celor de mai sus, solicitându-se declasificarea acestora”.
Solicitarea procuroarei de emitere a unor mandate de supraveghete a fost aprobată prompt, în aceeași zi, de către judecatoarea Elena Burlan-Pușcaș, de la Tribunalul București. Uriașa ironie a sorții a făcut ca, la rândul ei, magistrata să intre în malaxorul DNA în 2018: în luna mai, parchetul i-a obținut arestul la domiciliu, iar în octombrie a trimis-o în judecată pentru 4 presupuse fapte de luare de mita.
SRI, beneficiar secundar al interceptărilor
Revenind la cazul lui Gheorghe Nichita: DNA nu s-a mulțumit să țină ședinte comune cu lucrători SRI, ci a și desemnat mai multe unități militare ale Serviciului în calitate de beneficiari secundari ai unor mandate de supraveghere tehnicp. Este vorba despre UM 0127 București, UM 0807 Iași și UM 0822 Suceava, care apar în mai multe note interne ale parchetului anticorupție, semnate atât de fosta șefă DNA Laura Kovesi, cât și de procuroarele Claudia Roșu și Dana Belciug.
Roșu confirmă colaborarea cu SRI, Popovici o neagă
Interesant este că cele scrise de Claudia Roșu în referatul prin care cerea instanței mandate de supraveghere tehnică pentru Gheorghe Nichita vin în contradicție cu ceea ce a transmis Curții de Apel București fostul șef al Sectiei I DNA Gheorghe Popovici (care a confirmat rechizitoriul semnat de Roșu).
În octombrie, Lumea Justiției v-a prezentat răspunsul trimis de Popovici judecătorilor Antoaneta Nedelcu și Alin-Benone Raduinea de la Curtea de Apel București, document în care fostul șef direct al Claudiei Roșu nega pur și simplu existența oricărei echipe operative comune SRI-DNA în cauza primarului.: „Nu a existat un plan comun de acțiune SRI-DNA, nu a existat o echipă operativă comună SRI-DNA și nu au existat acte de urmărire penală efectuate de o echipă operativă comună SRI-DNA, toate actele de urmărire penală au fost efectuate exclusiv de către organul de urmărire penală”.
Or, iată: Claudia Roșu a confirmat tocmai colaborarea DNA-SRI în dosarul lui Nichita.
Pe de alta parte, trebuie spus că recunoașterea "ședintelor cu SRI" de către Claudia Roșu vine să confirme chiar declarația pe care soțul acesteia, fostul procuror DNA Doru Tuluș, a dat-o în legatură cu vizitele pe care ofițerii SRI le făceau la DNA și în legatură cu participarea acestora la ședinte în care se discutau diverse cauze aflate în instrumentarea parchetului.
https://m.luju.ro/cardasia-dna-sri-pentru-infundarea-lui-nichita-bomba-procuroarea-claudia-rosu-recunoaste-ca-a-discutat-cu-ofiterii-sri-dosarul-fabricat-de-dna-impotriva-fostului-primar-de-iasi-gheorghe-nichita-in-cadrul-unei-sedinte-de-lucru-cu-sri-procurorul-de-caz-a-ex
SRI, beneficiar secundar al interceptarilor
Revenind la cazul lui Gheorghe Nichita: DNA nu s-a multumit sa tina sedinte comune cu lucratori SRI, ci a si desemnat mai multe unitati militare ale Serviciului in calitate de beneficiari secundari ai unor mandate de supraveghere tehnica. Este vorba despre UM 0127 Bucuresti, UM 0807 Iasi si UM 0822 Suceava, care apar in mai multe note interne ale parchetului anticoruptie, semnate atat de fosta sefa DNA Laura Kovesi, cat si de procuroarele Claudia Rosu si Dana Belciug
Rosu confirma colaborarea cu SRI, Popovici o neaga
Interesant este ca cele scrise de Claudia Rosu in referatul prin care cerea instantei mandate de supraveghere tehnica pentru Gheorghe Nichita vin in contradictie cu ceea ce a transmis Curtii de Apel Bucuresti fostul sef al Sectiei I DNA Gheorghe Popovici (care a confirmat rechizitoriul semnat de Rosu).
In octombrie, Lumea Justitiei v-a prezentat raspunsul trimis de Popovici judecatorilor Antoaneta Nedelcu si Alin-Benone Raduinea de la Curtea de Apel Bucuresti, document in care fostul sef direct al Claudiei Rosu nega pur si simplu existenta oricarei echipe operative comune SRI-DNA in cauza primarului Nichita (click aici pentru a citi):
„Nu a existat un plan comun de actiune SRI-DNA, nu a existat o echipa operativa comuna SRI-DNA si nu au existat acte de urmarire penala efectuate de o echipa operativa comuna SRI-DNA, toate actele de urmarire penala au fost efectuate exclusiv de catre organul de urmarire penala”.
Or, iata: Claudia Rosu a confirmat tocmai colaborarea DNA-SRI in dosarul lui Nichita.
Pe de alta parte, trebuie spus ca recunoasterea "sedintelor cu SRI" de catre Claudia Rosu vine sa confirme chiar declaratia pe care sotul acesteia, fostul procuror DNA Doru Tulus, a dat-o in legatura cu vizitele pe care ofiterii SRI le faceau la DNA si in legatura cu participarea acestora la sedinte in care se discutau diverse cauze aflate in instrumentarea parchetului.
SRI, beneficiar secundar al interceptarilor
Revenind la cazul lui Gheorghe Nichita: DNA nu s-a multumit sa tina sedinte comune cu lucratori SRI, ci a si desemnat mai multe unitati militare ale Serviciului in calitate de beneficiari secundari ai unor mandate de supraveghere tehnica. Este vorba despre UM 0127 Bucuresti, UM 0807 Iasi si UM 0822 Suceava, care apar in mai multe note interne ale parchetului anticoruptie, semnate atat de fosta sefa DNA Laura Kovesi, cat si de procuroarele Claudia Rosu si Dana Belciug