Electoratul de dreapta din România are la dispoziție o varaintă interesantă la alegerile prezidențiale din această toamnă, crede Dan Andronic.
Într-o postare pe Facebook, jurnalistul dezvăluie că fostul ministru Toader Paelologu a primit sprijinul colegilor pentru a candida din partea PMP la prezidențiale.
„Toader Paleologu va fi candidatul PMP la președinția României. Este primul candidat cu studii la Sorbona. Educat, cu experiență de parlamentar și de ministru, fără scandaluri, va fi o alternativă interesantă pentru intelectualii de dreapta!”, scrie Dan Andronic.
„Informația momentului este că aseară intr-o discuție informală, Toader Paleologu a primit sprijinul covârșitor al liderilor PMP, în fața lui Mihail Neamțu”, mai dezvăluie jurnalistul.
Reacțiile, mai ales că postarea lui Dan Andronic se termina cu întrebarea „îl veți vota?”, sunt dintre cele mai diverse.
Narcisa Iorga, fostă membră a CNA, consideră că desemnarea lui Toader Paleologu este un gest riscant pentru PMP. „Paleologu nu a reușit să convingă nici măcar bucureștenii atunci când a candidat la primăria sectorului 2”, scrie fosta jurnalistă, adăugând: „mi se pare evident că propunerea e doar pentru a veni cu o ofertă altfel. Când țara e dominată de oameni care au uitat minimele norme de bun simț, asta dacă le-au știut vreodată, cine crezi tu că votează un boier?”
La rândul său, sociologul Mirel Palada, consilier pentru diverși politicieni de top de-a lungul vremii, ironizează această candidatură: „Daca e recomandat de Basescu sint sigur ca va conduce Romania deosebit de perfect”.
Alți cititori l-ar fi preferat pe Mihai Neamțu. „Nu, votam PMP cu condiția să fie Mihai Neamțu candidat... un tip mult mai combativ și cu un discurs mai articulat, provine din zona creștin- conservatoare unde mă regăsesc și eu, Teodor provine din zona liberal”, scrie unul dintre comentatori. Iar altul spune: „As fi preferat pe Mihai Neamtu mai ales daca nu s-a dezis de gandirea din tinerete”.
„Cred că pentru condiția actuală a societății noastre bolnave ar fi tranchilizantul recomandat, poate chiar panaceul necesar pentru a ne vindeca de iluziile demult pierdute”, consideră, la rându-i, generalul Aurel Rogojanu.
Educația pare să conteze, totuși, pentru mulți, astfel că un alt cititor răspunde: „Eu, da. Macar discursurile lui sunt deosebite si articulate, indiferent ce zice. Nu va castiga mult, dar personal stiu ca nu imi risipesc votul si il dau cuiva menit sa fie educat inainte sa se nasca. Atat”.