Moartea lui Dan Condrea nu a consfințit și finalul problemelor pentru familia fostului magnat Hexi Pharma
După ce Laura Georgescu a pierdut procesul deschis de Direcția Generală de Protecția Copilului Sector 1, pe 2 februarie, și judecătorii au decis ca Magda să fie dată la Complexul Social de Sfântul Iosif, mama copilului a declarat apel. Fata nu a fost luată de asistenții sociali, dar acest lucru se poate întâmpla oricând, în baza sentinței din 2 februarie. Apelul nu este judecat încă, dar, pentru a preîntâmpina ca statul să-i ia copilul, Laura Georgescu a cerut, prin avocați, suspendarea executării hotărârii de la fond. Această cerere i-a fost acceptată pe 8 martie. Instanța a anunțat că ”Admite cererea de suspendare. Dispune suspendarea executării sentinţei civile nr. 137/02.02.2017 până la soluţionarea apelului. Definitivă.”
Această sentință a fost o gură de oxigen pentru Laura Georgescu, fosta soție a lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, compania implicată în cel mai mare scandal al biocidelor diluate din țară. De mai multă vreme, femeia suferă de hernie cervicală, însă nu are curajul să meargă să se trateze. Lipsa banilor, dar și microbii din spitale, o obligă să își aline durerea cu unguente. „Pot să paralizez, dar nu am cum să mă operez acum. Mai întâi să curețe microbii din spitale, apoi voi vedea ce o să fac. Cei mai buni neurochirurgi sunt la Bagdasar, acolo mă voi opera, dar numai după ce nu vor mai muri oameni pe capete din cauza microbilor“, a declarat, pentru Evenimentul zilei, Laura Georgescu. Fosta soție a lui Dan Condrea susține că o astfel de intervenție chirurgicală ar costa circa 10.000 de lei, dar nu are de unde să strângă această sumă.
A modificat testamentul
Moartea lui Dan Condrea a survenit în condiții suspecte. Pe 22 mai 2016, omul implicat în cel mai mare scandal al medicinei românești, acela al biocidelor diluate, s-a izbit violent cu mașina de un copac, pe un drum județean, între localitățile Corbeanca și Buftea. Cu numai două săptămâni înaintea accidentului, bărbatul și-a modifi cat testamentul
Hexi Pharma, trimisă în judecată
Compania Hexi Pharma a fost trimisă în judecată, pe 6 martie, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea a 340 de infracţiuni de înşelăciune (dintre care 7 având consecinţe deosebit de grave), uz de fals (61 acte materiale), precum şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (49 de acte materiale) şi participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, precum şi Mihai Leva, şef de producţie al companiei, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (33 acte materiale) şi complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.
Ancheta realizată în dosarul Hexi Pharma nu este menită să demonstreze o eventuală legătură de cauzalitate între utilizarea produselor acestei companii şi apariţia anumitor infecţii în spitale, a precizat Parchetul General. În aceste condiții, dosarul trimis în instanţă nu deschide calea participării la proces a unor părţi vătămate.
Citiți AICI ce modificări a făcut Dan Condrea în testament