X

Binomul renaşte din propria cenuşă. COLDEA nu a plecat din SRI. Generalul ar fi în fruntea unei direcţii înfiinţate special pentru el. SURSE

Autor: DodoRomniceanu / Data publicarii: 09-02-2017 11:02

Fostul șef operativ al SRI, Florian Coldea, nu a plecat la pensie, cum s-a acreditat oficial, ci ar fi în continuare în serviciu și lucrează într-o direcție creată special pentru el, dezvăluie Cornel Nistorescu într-un articol intitulat “Binomul se regrupează şi bagă cărbuni la greu” şi publicat pe cotidianul.ro.

 “Nici vorbă despre vreo plecare la pensie, despre vreo retragere sau despre vreo sancţiune. Dimpotrivă. Probabil pentru meritele deosebite în identificarea portretului şi susţinerea unui nou preşedinte care să-l înlocuiască pe Traian Băsescu, i-a fost înfiinţată Direcţia Generală Operaţiuni Speciale Clandestine. Ce include aceasta? Fosta Direcţie Specială Periş, despre care noi am mai scris în Cotidianul şi pe care, la plecarea lui Traian Băsescu, generalul Florian Coldea a împrăştiat-o pentru a i se pierde urma. A doua este Direcţia Personalului Operativ Acoperit, pe la a cărei comandă s-a perindat şi generăleasa Elena Istode, zisă şi Anaconda. Apoi, tot Coldea controlează Centrul MONSAT, un centru de interceptări prin satelit, în care un pachet de linii din sistemul american de interceptări este alocat României. Prin acest centru sunt înregistraţi la extern şi politicieni sau demnitari români aflaţi în situaţia de a fi supravegheaţi. Cu sau fără aprobare de la judecător. A patra direcţie este Centrul pentru Securitate Cibernetică. În realitate, acest centru îi monitorizează nonstop pe toţi utilizatorii de Internet”, mai scrie Nistorescu, în cotidianul.ro.

MAI multe detalii pe cotidianul.ro