Avertismentul bancherului de aur al Elveției: Sistemul financiar mondial se prăbușește!

Elvețianul Egon von Greyerz este specialist în salvarea averilor. Dacă țara sa natală se poate mândri cu unul dintre cele mai de încredere sisteme bancare din lume, von Greyerz le oferă clienților săi posibilitatea de a-și plasa banii albi pentru zile negre  în aur.  Mai mult, lingourile nu sunt păstrate în bănci, ci la loc sigur. Nu e vorba de o afacere de nișă. Firma lui Egon von Greyerz, Matterhorn Asset Management AG, e cea mai mare din lume în ce privește depozitele de aur.

V-am oferit toate aceste informații ca să vă conving că von Greyerz nu este vreun analist financiar dornic să primească atenție, ci un om de afaceri uns cu toate alifiile, care știe complicatele ițe ale sistemului financiar internațional.

Tocmai din aceste motive, afirmațiile pe care le face miliardarul elvețian ar trebui să ne dea de gândit.

Ce susține Egon von Greyerz? Nici mai mult, nici mai puțin decât că ne îndreptăm spre o criză gigantică, un fel de inversare a polilor în ceea ce privește finanțele mondiale. Iar această criză, de categoria celor care apar la 200-300 de ani în istorie, nu este determinată numai de pandemia de coronavirus. Citiți cu atenție vorbele elvețianului:„Sistemul este falimentar ... Sistemul este distrus și falimentat. Acest lucru nu a început acum, cu pandemia de coronavirus. Nu a început în august și septembrie  (2019), când băncile centrale au spus că vor face tot ce pot... Această situație a început cu mult timp în urmă. Sistemul a devenit falimentar  la începutul acestui secol. Criza 2007-2009 a fost primul semnal că sistemul financiar nu funcționează. Au aruncat 25 de miliarde de dolari în finanțare și garanții etc., dar întotdeauna am spus că 2007-2009 a fost o repetiție. Ne apropiem acum, din păcate, de adevărata criză. Acesta este sfârșitul unui ciclu de doi-trei sute de ani. Deci, vom vedea niște momente extrem de dificile. Coronavirusul este un catalizator oribil, dar asta este tot ce este. Nu este motivul problemei. Motivul problemei este un sistem financiar distrus ... și acum începe ultima etapă a sfârșitului acestui sistem financiar ", a declarat elvețianul într-un interviu acordat USAWatchdog.com.

Egon von Greyerz spune că magazinele cu rafturile golite de mărfuri din Occident sunt numai începutul. "Oamenii intră în panică. Aceasta este prima reacție la coronavirus, dar nu și-au dat seama că marea problemă este pe piețele financiare. Este un sistem care nu are lichidități sau bani și trebuie să tipărească din ce în ce mai mulți. La un moment dat, oamenii își vor da seama că nu există bani și vor avea aceeași reacție. Oamenii se vor alinia în afara băncilor sau vor merge la bancomate pentru a obține banii și, desigur, în majoritatea țărilor, nu există numerar. Așadar, spaima oamenilor va face sistemul să clacheze".

„Au reușit să mențină piețe total false, fără nicio descoperire reală de preț, încă din 2009, Cu siguranță, au reușit acest lucru inundând piața cu atâția bani. Nu avem piețe reale. Nu avem prețuri reale. Totul este fals. Totul este fals, pentru că este susținut de bani falși”.

Cu alte cuvinte, în curând, singurii bani reali vor fi aurul și argintul fizic. „Tehnic, aurul și argintul vor începe în curând următoarea etapă ... Ceea ce se întâmplă acum este că fiecare guvern tipărește tot mai mulți bani. Aveți un pachet de salvare după altul și acesta este doar începutul. Deci, acum, băncile centrale sunt cel mai bun prieten dacă doriți să dețineți metale prețioase, deoarece vor face tot ce pot pentru a restrânge moneda”.

Egon von Greyerz prevede că, înainte de a se termina adevărata criză, piața bursieră va scădea cu 90% sau chiar mai mult.   „În 1929, prăbușirea pieței a durat doi ani și jumătate pentru a scădea cu 90%. Bula este mult mai mare acum, deci ar putea merge foarte, foarte repede ... Riscul este acum la un nivel în care lumea nu poate fi salvată".

Egon von Greyerz a riscat chiar și o pronostic, e drept, după ce ziaristul care îl intervieva a închis camera.  „Cel mai mare accident va fi pe piața obligațiunilor, iar acest accident se va întâmpla mai repede decât poate cineva crede”.