Primarul Municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea, a vorbit despre scandalul legat de căminele groazei. Politicianul consideră că multe persoane au uitat ce înseamnă respectul pentru părinți și bunici.
Primarul Municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea, a declarat că scandalul legat de căminele groazei arată ignoranța oamenilor, dar și lipsa de respect față de vârstnici. Edilul a mai spus că toți seniorii de la Centrul Social Pietricica, de care se ocupă Direcția de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț, beneficiază de condiții bune.
„Dezvăluirile despre ce se întâmpla în azilele din Ilfov ne arată că trăim într-o lume cinică, în care unele personaje (căci nu pot fi numiți oameni) nu știu ce înseamnă respectul, demnitatea și grija pentru alte suflete și în mod special pentru părinți și bunici. Așa cum era și normal, s-au impus o serie de controale în toate centrele de acest fel din țară.
👉 La Centrul Social Pietricica, de care se ocupă Direcția de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț, 7 instituții de control au făcut verificări. Nu au fost descoperite nereguli, fiind un singur aspect legat de senzorul de la seiful instituției, care va fi remediat.
🤲 Toți seniorii cazați aici beneficiază de condiții bune, centrul respectă toate standardele de calitate și siguranță. Tocmai de aceea de zilele acestea centrul mai găzduiește încă 11 vârstnici de la un cămin din Pângărați care a fost închis pentru că nu avea autorizație de funcționare.
👥 În ultimii ani ne-am preocupat să îmbunătățim serviciile pe care le oferim aici, ca să le asigurăm beneficiarilor condiții cât mai bune, cu activități specifice cât mai diverse. Mulțumesc echipei de la Centrul Social Pietricica pentru că are grijă de bunicii comunității noastre și vă asigur că în continuare ne vom ocupa să le fie cât mai bine în centrul pe care îl coordonăm”, a scris Andrei Carabelea pe Facebook.
Nereguli în azilurile de bătrâni din Neamţ
De curând, au fost găsite nereguli în mai multe azile de bătrâni din Neamţ. Inspectorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor au descoperit la aceste unităţi diverse abateri, între ele fiind lipsa afişării listei de meniu, depozitarea necorespunzătoare a alimentelor, lipsa prosoapelor, a săpunului lichid, lenjerii şi prosoape murdare, meniuri incomplete, fără gramaje şi produse lactate expirate.
Cei de la Inspecţia Muncii au depistat neconformităţi, dispunând amenzi de 23.000 de lei, pentru contracte ce nu erau semnate de aparţinători şi beneficiari, lipsa evidenţelor orelor de muncă sau neefectuarea controalelor medicale periodice ale salariaţilor. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate au aplicat opt amenzi, care au totalizat 69.000 de lei.