Ozenist de mic copil. Vrea ca fenomenul pe care îl studiază să fie tratat serios, pe baze ştiinţifice. Să nu-l ia lumea la mişto.
Mulţi spun că e dus cu capu’! Că n-are toate ţiglele pe casă. Are, însă, un discurs coerent şi interesant. Când nu e sigur, îţi transmite mesajul cu "poate" sau "probabil".
Lângă casă are parcate două maşini cu multe antene. Cum intri, zici că eşti la un centru de calcul. Două calculatoare, două laptopuri, patru monitoare, un server, staţii de emisie-recepţie şi alte agregate nedefinite.
Printre picioare ţi se încurcă o mâţă neagră. Inginerul de 30 de ani e atent la nişte imagini neclare. Paul Dorneanu e "ufolog". Un vânător de OZN-uri. Crede că ni se va simula un atac al extratereştrilor.
A văzut primul OZN în 1994
A terminat "informatica managerială", dar bani face dintr-o firmă care produce generatoare de frecvenţă. "Sunt şi radio-amator!", te lămureşte ozenistul. Are hobby-uri scumpe: studiul OZN-urilor, paranormalul şi conspiraţionismul.
Pentru el, cele trei fenomene sunt legate indisolubil: "De mic mi se trage. Tata m-a influenţat, indirect. Avea în bibliotecă cărţi despre OZN-uri. Probabil că le-am citit... M-a interesat. Dorinţa de a investiga fenomenul mi-a venit abia în ’98. Văzusem primul OZN încă din ’94!".
"Când demontezi cazurile, se pierde interesul!"
"Paranormalul face parte din sfera OZN şi nu! Înseamnă în afara sferei normalului. OZN-ul e la fel!", conexează inginerul cele două materii de studiu. Când filmează câte unul o bazaconie e primul invitat în platourile de ştiri: "Probabil că lucrul pe care am încercat să-l evidenţiez... Să schimb imaginea fenomenului OZN! E luat în derâdere...".
Există şi impostori: "Unii bat câmpii, inventează! E un fenomen ce se petrece şi trebuie tratat serios! Întrebarea e dacă vin extratereştrii şi când? Când începi să demontezi cazurile, lumea îşi pierde interesul!".
A văzut, la viaţa sa, două "bucăţi"
E modest: "Chiar dacă apar singur la TV, reprezint vocea multor oameni specializaţi în domenii diferite. Organizaţia noastră se cheamă RUFON. E imposibil să ştii tot!". Il ia lumea la mişto, că e zărghit, sărit de pe fix? Râde: "De multe ori! Nu am o problemă. Eu pun dovezile pe masă. Vorbim de o barieră a minţii ce nu poate fi schimbată decât de persoana respectivă". Spune că a văzut, personal, OZN-uri! "La viaţa mea, două! Poate, chiar e mult...".
"Cu toate investigaţiile, esenţa fenomenului e ţinută la secret. Nu se doreşte să se ştie adevărul despre resursele energetice avansate, ce ar rezolva 90% din problemele omenirii!“
PAUL DORNEANU, ufolog
SĂRACI ŞI LA OZN-URI
Pozele din pădurea Baciu, trucaj ordinar. La Bâlea s-au îmbătat şi au văzut extratereştri
Cea mai cunoscută semnalare a unui OZN, la noi, e cea din 1968, de la pădurea Hoia-Baciu, judeţul Cluj. Un anume Emil Barnea, fost securist, a pretins că a fotografiat un OZN.
Dorneanu susţine că sunt falsuri: "E o legendă pentru că a fost singurul astfel de fenomen, de la noi, promovat internaţional. Am demonstrat că-s falsuri grosolane. Dăm peste cap ufologia româ nească. Erau fabricate în laborator".
O dă pe conspiraţie: "De luăm în considerare ce se întâmpla la Praga, deducem că aruncarea pe piaţă a subiectului a avut scopul distragerii atenţiei! Acolo, fenomenul OZN lipseşte cu desă vârşire!".
Bâlea Lac şi cercurile de la Braşov
Se spune că, în ‘78, un grup de militari, ce lucrau la o cabană la Bâlea Lac, a avut contact cu extratereştrii. Paul crede că-i vorba de poveştile unor soldaţi beţi.
"Am dubii că a avut loc un contact. I-am căutat pe soldaţi şi nu iam găsit. Am vorbit cu angajaţii de acolo şi niciunul n-a confirmat. Au pus povestea pe seama băuturii!".
Probabil, i-a speriat un urs. Acum cinci ani, la Braşov au apărut nişte cercuri într-un lan de grâu. Dorneanu se încruntă: "Am fost şi acolo. Am vorbit cu oamenii. Ar putea fi un fenomen real. Oamenii au relatat cum, la trei dimineaţa, au apărut pe cer lumini puternice şi animalele au început să se agite. Ceva s-a întâmplat, dar n-avem nicio dovadă!".
OZN-ul de la Otopeni era planeta Venus
Mare vâlvă a făcut ştirea că, în vara lui 2008, un obiect foarte strălucitor, a survolat pista aeroportului Henri Coandă. Au urmat dezbateri şi tocşouri. "Am demontat cazul. Era planeta Venus. Sunt momente când devine foarte luminoasă. Au fost semnalări, în aceeaşi perioadă a anului şi în anii trecuţi!".
Cazul Mig-ului de la Câmpia Turzii s-a clasat
Cu câţiva ani în urmă, a fost difuzat un film în care nişte obiecte neidentificate au lovit un MIG de la Câmpia Turzii. Armata i-a interzis pilotului să dea declaraţii. "Nici azi, Armata n-a publicat un raport final ce s-a întâmplat. Din analiza video se văd anumite obiecte. Doar existenţa lor e concretă! Păsări nu erau... Ar putea fi drone, da’ ale cui!", se întreabă ozenistul.
Armata i-a comunicat unei ziariste că nu poate da detalii motivând că informaţiile nu sunt de interes public.
"Se pregăteşte o simulare de atac extraterestru!"
Paul Dorneanu a studiat şi "Grupul Bilderberg". A fost, ani de-a rândul, unde se reuneau membrii exclusivistului club. În 2009, la Atena, l-au arestat. "Am ajus să-i studiez plecând tot de la OZN. Am descoperit că grupul e în vârful piramidei conspiraţiei! Ne dirijează şi hotărăsc cum vom trăi!". Revine la extratereştri: "Ne sunt prezentaţi în media ca fiind agresivi. Că ne vor resursele şi ne omoară. Prin filme ni se induce teamă!".
Devine fatalist: "Se pregăteşte terenul pentru o mutare de tip <<steag>>, de a se găsi un ţap ispăşitor. De tipul 11 septembrie... ca să-şi aplice planurile! Cum e acum proiectul ACTA. O simulare de atac extraterestru!". Apoteotic!
MARTOR OCULAR
Dacă nu chiulea de la "sport", nu-l vedea! Al doilea era cât un bloc cu 11 etaje. Miza ascunderii adevărului ar fi energia liberă
Primul l-a zărit, copil fiind, în 1994, la marginea lacului de acumulare de lângă Bacău. "Era ora 11-12, ziua... Chiuleam de la educaţie fizică. Un coleg mia arătat un obiect fusiform de dimensiunea unui Boeing 747. Ca un avion fără aripi şi coadă. Mai degrabă plutea, nu zbura, la o altitudine de 200 de metri. Era cam la doi kilometri şi se deplasa de la Nord spre Sud, până a dispărut. A durat trei-patru minute", îşi recită, ca pe o poezie, amintirea. Spune că, pe moment, n-a realizat ce e acel obiect.