Grupul de stânga „More in common” (Mai multe în comun) a desfășurat recent o cercetare sociologică privind percepția corectitudinii politice în rândul americanilor.
La sfârșitul unei munci laborioase, care a presupus intervievarea a 8 000 de respondenți și 6 focus grupuri, cei patru cercetători, Stephen Hawkins, Daniel Yudkin, Miriam Juan-Torres și Tim Dixon, au dat publicității un studiu numit „Hidden Tribes. A study of America`s Polarized Landscape” (Triburile ascunse. Un studiu asupra peisajului politic polarizat din America).
Concluziile acestei cercetări sunt absolut șocante- minoritarii, fie că vorbim despre americani de culoare, asiatici, nativi amerindieni sau hispanici, resping uneori mai vehement decât albii „corectitudinea politică”, noua limbă de lemn pe care încearcă să o impună progresiștii neo-marxiști.
Cercetarea, care a fost derulată între decembrie 2017 și septembrie 2018, arată că 80 la sută dintre americani cred că această „corectitudine politică este o problemă pentru țară”.
Acest curent de opinie este puternic majoritar și în rândul tinerilor -74 la sută dintre peroanele între 24 și 29 de ani și chiar 79 la sută dintre ceisub 24 de ani, deși aceste categorii au fost expuse cel mai puternic îndoctrinării progresiste prin sistemul de învățământ.
Concluziile studiului sunt chiar și mai șocante când vine vorba de gruparea rezultatelor în funcție de apartenența rasială a respondenților.
„Albii sunt ușor mai puțin înclinați decât media să creadă că această corectitudine politică este o problemă în țară. Totuși, 79 la sută dintre ei împărtășesc această părere. Dimpotrivă, procentele sunt mult mai mari în ceea ce-i privește pe nativii americani (88 la sută), hispanici (87 la sută) și asiatici (82 la sută). Lucrurile nu stau altfel nici în ceea ce-i privește pe americanii de culoare,
Și aceștia susțin în proporție de 75 la sută că această ideologie reprezintă o problemă”, spune Yasha Mounk, lector la Universitatea Harvard. Dar studiul mai indică un aspect extrem de important. Când li s-a cerut să spună exact ce îi supără la "corectitudinea politică", mulți dintre respondenți au susținut că sunt îngrijorați că li se îngrădește "capacitatea de a se exprima liber".
Concluziile sunt clare pentru toată lumea: delirul progresist are din ce în ce mai puțină priză la public în cea mai mare democrație din lume. Rezultatele sondajului le dau mari bătăi de cap democraților. Iată ce spune lectorul Yasha Mounk, cunoscut pentru simpatiile sale de stânga- „Diferența dintre percepția progresiștilor și părerile majorității cu privire la această problemă ar putea afecta instituțiile conduse de elita iluminată.
O publicație ai cărei editori cred că reprezintă opinia unei majorități a americanilor, atunci când vorbesc, în fapt, în numele unei minorități restrânse, ar putea vedea în cele din urmă că influența sa va scădea și că cititorii o vor părăsi. Și un candidat politic care crede că vorbește pentru jumătate din populație, atunci când exprimă, de fapt, opiniile unei cincimi a americanilor, este probabil să piardă alegerile viitoare”.
Ce aș mai putea adăuga? Un singur lucru poate... Am fost acuzat, în repetate rânduri, că mă ocup de paiele din ochii altora și nu văd bârnele din societatea românească. O fac pentru că România mai poate încă evita marile probleme pe care Occidentul le are acum cu valul de imigranți, islamizarea societății șu atacurile teroriste.
Revenind însă la tema articolului de astăzi, politicienii români n-au de ce să-și facă griji cu privire la corectitudinea politică pe care o pronovează. Nu că românii nu s-ar fi săturat de acest delir, dar în țara noastră nu există nici măcar o forță politică suficient de credibilă și integră care să-i trimită unde le e locul!