Amalia Bellantoni nu o vrea pe Diana Șoșoacă nici în Parlamentul României. Decizia luată de Tribunalul București

Diana Șoșoacă Sursa foto: Captură video/Facebook

Vești bune pentru Diana Șoșoacă, după lovitura primită de la CCR. Tribunalul Bucureşti a respins o contestaţie privind candidatura liderei SOS România la alegerile parlamentare, considerând-o neîntemeiată. Decizia nu este definitivă.

Bellantoni n-o vrea pe Șoșoacă nici în Senat

Contestaţia a fost depusă de Amalia Bellantoni, fostă membră a partidului SOS România.

Este vorba despre aceeași persoană care a depus contestația în urma căreia Curtea Constituțională a României (CCR) a eliminat-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru Palatul Cotroceni.

Decizia CCR a stârnit un imens scandal în România, foarte multă lume acuzând că decizia luată de patru judecători cu trecut politic în PSD și unul în UDMR este un atac la democrație.

Totodată, aceeași decizie a Curții Constituționale a determinat ruperea colaborării politice din interiorul coaliției de guvernare PNL-PSD.

Amalia Bellantoni Sursa foto: Facebook

Decizia Tribunalului București

Tribunalul București, spre deosebire de Curtea Constituțională  a considerat contestația depusă de Amalia Bellantoni.

„Respinge contestaţia, ca neîntemeiată. Hotărârea se afişează, în mod vizibil, la sediul Tribunalului Bucureşti. Cu drept de apel în termen de 48 de ore de la pronunţare, cererea de apel urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii", se arată în hotărârea Tribunalului București.

În prezent europarlamentar, Diana Şoşoacă şi-a depus recent candidatura şi pentru un loc la Senat din partea partidului său, SOS România.

Șoșoacă acuză încălcarea separației puterilor în stat

La depunerea candidaturii, preşedinta Partidului S.O.S. România a zis că dacă i se respinge candidatura, deşi nu este pe lista interzişilor de a candida, înseamnă că statul român nu mai există.

„Astăzi am depus listele pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Conduc lista la Senat, iar la Camera Deputaţilor conduce domnul deputat Dumitru Coarnă (...). BEC are o listă a interzişilor care pot să candideze (la alegerile prezidenţiale - n.r.). Uimitor, la verificarea normală pe care a făcut-o BEM (Biroul Electoral Municipal - n.r.), Diana Iovanovici-Şoşoacă nu era interzisă să candideze la nicio funcţie a statului român.

În acest moment, le-am dat şah-mat. De ce? Pentru că dacă se admite candidatura, ceea ce s-a şi întâmplat, înseamnă că decizia Curţii Constituţionale este una neconstituţională. Dacă îmi resping candidatura, deşi nu sunt pe lista interzişilor de a candida, înseamnă că statul român nu mai există.
În acest moment, există încălcarea separaţiei puterilor în stat, există două state paralele: un stat al CCR şi un stat al românilor care îşi doresc România independentă”, a declarat Diana Şoşoacă pe 17 octombrie.