Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni că există posibilitatea ca bugetul de stat să fie adoptat pe data de 24 decembrie sau în ianuarie 2022.
Marcel Ciolacu a vorbit de la sediul PSD despre bugetul pe 2022. În opinia sa, crede că bugetul va fi adoptat până pe 24 decembrie. Şi dacă nu se poate atunci va fi reprogramat la sfârşitul lui ianuarie într-o sesiune extraordinară a Parlamentului.
Coaliția se reuneşte în şedinţă, de la ora 16.00, pentru a discuta despre bugetul de stat pe 2022. Este aşteptat ca ministrul Finanţelor Publice să prezinte prima schiţă a bugetului pe 2022, mai spune liderul PSD.
Marcel Ciolacu: Sunt două variante în discuţie
„În acest moment, ministrul Finanţelor am înţeles că a strâns toate solicitările de la ministere şi încercăm în şedinţa de coaliţie de azi, dacă nu o să mai facem una şi mâine şi poimâine, şi sperăm să finalizăm acest buget până pe data de 24. Sunt două variante puse în discuţie, ori până în 24 decembrie, dacă se finalizează absolut totul, inclusiv cu fondurile europene, ori la sfârşitul lui ianuarie în sesiune extraordinară”, a declarat Marcel Ciolacu al sediul PSD.
Președintele PSD a mai fost întrebat de reporteri dacă PSD e de acord cu ținta de deficit asumată de guvern de 5,84% din PIB, şi răspunde: ”Eu nu mi-am asumat 5,84% din PIB. Eu știu că guvernul României, indiferent care a fost, și-a asumat pentru anul viitor un deficit de 6,2% din PIB, nu 5,84. Indiferent cine se schimbă la guvernare, ar trebui să ne asumăm”, mai spune liderul PSD.
Marcel Ciolacu, despre dubla impozitare
Președintele PSD este ferm convins că în coaliție se va ajunge la o concluzie corectă pentru români: Dacă mai apare o taxă înseamnă că înlocuieşte altă taxă, a mai spus Ciolacu.
Ce spune despre taxa pe solidaritate aplicată marilor companii: În ceea ce priveşte dubla impozitare sunt ferm convins că vom ajunge la concluzie corectă pentru români, a ţinut să lămurească acest aspect şi continuă: Nu dublă taxare. Cu alte cuvinte, dacă mai apare o taxă înseamnă că înlocuiește altă taxă. Nu va exista dublă taxare. Vă dau un exemplu: Dedeman plăteşte impozit pe profit 15%. Vă rog să luaţi legătura cu redactorii dumneavoastră de specialitate, să vedeţi companiile similare companiei româneşti Dedeman, cât plătesc impozit pe profit, în România, a mai spus Ciolacu.