Atunci când nu știm ce vrem de la noi, de la viitorul nostru, putem să ajungem într-o zi, la concluzia că viața ne trăiește pe noi și că în realitate nu ne trăim viața. Este important să nu ne trăim viața nici în trecut și nici în viitor, și că trebuie să ne bucurăm de prezent cât de mult putem, dar trebuie să știm ceea ce ne dorim de la noi, de la viitor și de la viață.
Sunt femei care își doresc să se afirme din punct de vedere profesional, sunt femei care își cresc singure copii, sunt femei care muncesc foarte mult pentru bunăstarea familiei lor, iar acest gen de femei știu să și controleze propria viața și știu ce vor de la viitor.
Iată 6 moduri prin care putem să aducem schimbări benefice viitorului.
1.Învață să ai încredere în tine. Deși pare greu de crezut, cu încredere în propria persoană nu ne naștem, ci o învățăm în timp. Iar odată deprinsă, este important să o folosim zi de zi în tot ceea ce ne privește.
2.Ai încrederea în calitățile și abilitățile tale. În principiu când nu avem încredere în forțele proprii de fapt nici cei din jurul nostru nu au încredere pentru că transmitem acestă informație cu ușurință. În altă ordine de idei evaluează-ți faptele și evoluția timp. E posibil să rămâi surprinsă și să conștientizezi că te-ai descurcat chiar bine până aici.
3.Spune ce gândești și nu te cenzura. Avem senzația că dacă nu vorbim, nu ne spunem punctul de vedere atunci nu o sa fim judecați de cei din jur, ei bine este greșit! Pe de o parte pentru că adunăm frustrare și pe de altă parte pentru că devenim duali. Este perfect normal să nu împărtășim aceleași opinii cu cei din anturajul nostru, atâta timp cât nu devenim conflictuali și răutăcioși. Chiar nu este ok să te placă toată lumea.
4.Nu căuta să fi perfectă. Perfecțiunea este ca o mașinărie cu multe filtre care poate transforma orice în ceva lipsit de valoare, de autenticitate sau chiar de fericire. Oamenii nu sunt perfecți, viața nu este perfectă și cât căutăm perfecțiunea cu atât ajungem să cunoaștem dezamăgirea și nefericire. Atunci când suntem tentați să îi evaluăm pe cei din jur ca fiind perfecți sau având o viața perfectă defapt devenim din ce în ce mai subiectivi.
5.Nu evita să fi în centrul atenției. Poziționarea de cele mai multe ori este cheia cu care rezolvăm orice problemă. Dacă din start ne poziționăm ca fiind inferiori în raport cu o problemă sau cu o situație, atunci șansele devin din ce în ce mai mici să găsim soluția potrivită. Cu cât ne asumăm că trebuie să rezolvăm o problemă, indiferent de natura ei, cu atât o să găsim cea mai bună soluție, atâta timp cât ne asumăm deciziile pe care le luăm.
6.Nu te sabota. Atunci când ne plângem de milă sau când avem așteptări ca cei din jur să ne sprijine doar pentru că nu ne simțim suficiente sau vulnerabile, ne sabotăm ori de câte ori avem impresia ca altcineva e mai bun ca noi și atunci când ne permite să spunem „eu nu pot”.